Proponowany jadłospis planowany jest dekadowo na 10 dni.

Zachęcamy rodziców do nadsyłania na adres Intendenta j.czochra@pm2kg.pl propozycji ciekawych potraw, które chętnie znajdą się również wśród przedszkolnych potraw.

Pamiętać jednak należy, aby proponowane dania dla dzieci były zdrowe i smaczne.

Dziękujemy i życzymy naszym dzieciom Smacznego!

 

Wymagania dotyczące jadłospisów przedszkolnych


PONIEDZIAŁEK: 14.10.2019

ŚNIADANIE: KASZKA KUKURYDZIANA Z PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI -200ML-*6, 7.PIECZYWO MIESZANE-50G/25+25G/( baltonowski, dynia ze słonecznikiem)-*1, POLĘDWICA SOPOCKA-20G-*9, MASŁO-12G-*6, SAŁATA LODOWA, POMIDOR-20G, HERBATA OWOCOWA-150ML.

II SNIADANIE: BUŁKA MONTOWA-20G-*1, MASŁO-7G-*6, TWARÓG ZE ŚMIETANĄ I SZCZYPIORKIEM-25G-*6, MARCHEWKA DO CHRUPANIA-25G, NAPÓJ Z SOKU ŻURAWINOWEGO-150ML PAŁECZKA KUKURYDZIANA-2G

OBIAD: KAPUŚNIAK Z KAPUSTY ŚWIEŻEJ-250ML-*8(marchew, seler, pietruszka, por, ziemniaki, natka, olej, koncentrat pomidorowy, cebula, kapusta  świeża), KASZA JĘCZMNIENNA-150G, GULASZ DROBIOWY/MIĘSO 60G/ Z MIESZANKĄ WARZYWNA UNIWERSALNĄ/MARCHEW, POR, KALAFIOR,, PASTERNAK, FASOLA ŻÓŁTA I ZIELONA,GROSZEK, KUKURYDZA,SELER ,PAPRYKA-25G-*8, SURÓWKA Z OGÓRKA KISZONEGO, PORA I MARCHEWKI Z PESTKAMI DYNI-80G, KOMPOT JABŁKOWY Z CYNAMONEM I MIODEM-150ML, POMARAŃCZA-1/4SZT

Energia: 1069kcal                   Białko:38,6g                       Tłuszcz:44,6g                  Węglowodany:145g

 

WTOREK: 15.10.2019

ŚNIADANIE: KAWA INKA NA MLEKU-150ML-*6, PASTA Z KURCZAKA GOTOWANEGO Z WARZYWAMI I SZCZYPIORKIEM-30G-*8,BUŁKA WROCŁAWSKA-25G-*1, CHLEB ORKISZOWY-20G-*1, RZODKIEWKA-25G, KRAKOWSKA SUCHA-13G-*9, SAŁATA-2G, MASŁO-12G,HERBATA

II ŚNADANIE: KISIEL JEŻYNOWO-TRUSKAWKOWY DOMOWY-150G, JOGURT WANILIOWY Z NASIONAMI GOJA I DAKTYLAMI-30G, CIASTKO BEZCUKROWE-20G, KALAREPKA SŁUPKI-20G, NAPÓJ Z MULTIWITAMINY-150ML.

OBIAD: ZUPA KREM Z BROKUŁÓW ZABIELANA-250ML-*6.8(brokuły. olej, natka pietruszki, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, śmietana 36%), PIEROGI LENIWE PSZENNO-KUKURYDZIANE Z MASŁEM I BUŁKĄ TARTĄ-220G-*1.2.6(mąka pszenna, mąka kukurydziana, jajko, mąka ziemniaczana, twaróg, masło, bułka tarta), SURÓWKA Z MARCHEWKI I GRUSZKI Z SEZAMEM-100G-*10, KOMPOT Z MIESZANKI OWOCOWEJ-150ML, BANAN-1/2SZT

Energia: 1179kcal                   Białko:40,6g                       Tłuszcz:32,7g                  Węglowodany:197,1g

ŚRODA: 16.10.2019

ŚNIADANIE: KULKI WIELOZBOŻOWE NISKOCUKROWE NA MLEKU NA MLEKU-200+25G-*1.6, SER ŻÓŁTY-20G-*6, SAŁATA, PAPRYKA-20G, PIECZYWO MIESZANE-50G/25+25G/-*1(baltonowski, słonecznik), MASŁO-12G-*6, HERBATKA Z RUMIANKIEM I MIODEM-150ML.

II ŚNIADANIE: NALEŚNIK Z MĄKI MIESZANEJ-*1.2.6(mąka pszenna, ryżowa pełnoziarnista, kukurydziana,jajko, mleko) Z MUSEM DOMOWYM ŚLIWKOWYM-45G, MARCHEWKA GOTOWANA-DUET MIX PLASTRY-50G, MLEKO-120ML, WODA MINERALNA.

OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z KASZĄ JAGLANĄ -250ML-*8(marchew, seler, pietruszka, por, olej, cebula, koncentrat pomidorowy,, natka,makaron, śmietana), RYŻ NA SYPKO-150G, PULPET DROBIOWY Z SOCZEWICĄ W BUKIECIE WARZYWNYM-*2.6-70+60G(piersi, jajko,mąka, , cebula,bułka).(, brokuł, marchewka,kalafior). SURÓWKA Z BURACZKÓW Z JABŁKIEM I RODZYNKAMI-100G, KOMPOT MALINOWY-150ML, MELON-80G

Energia: 1312kcal                   Białko:53,8g                       Tłuszcz:45,7g                  Węglowodany:191,6g

CZWARTEK: 17.10.2019

ŚNIADANIE: KAKAO-150ML**6, BUŁKA MONTOWA-20G,**1 BUŁKA ZIARNISTA-20G,**1. MASŁO-12G,**6. SZYNKA DROBIOWA-25G, **9.OGÓREK ŚWIEŻY-20G, SZCZYPIOREK-3G, HERBATA

II SNIADANIE: JOGURT NATURALNY Z PŁATKAMI OWSIANYMI, MORELĄ I DAKTYLAMI- -150G,*1.6..WAFEL RYŻOWY CYNAMONOWY-20G, MARCHEWKA DO CHRUPANIA-20G, NAPÓJ POMARAŃCZOWY-150ML.

OBIAD: ROSÓŁ Z MAKARONEM-250ML,**1.2.8( porcje rosołowe, marchew, seler, pietruszka, por, cebula,natka,makaron). KASZA GRYCZANA-150G, SCHAB DUSZONY W SOSIE ŚLIWKOWYM-60G+50G.**1.

SURÓWKA Z WARZYW MIESZANYCH Z GRUSZKĄ I POSYPKĄ Z AMARANTUSA-100G, ( marchew, seler, por, kalarepka, gruszka,amarantus)**8.JABŁKO-1/2SZT, KOMPOT WIŚNIOWY Z MIODEM-150ML.

Energia: 958kcal                   Białko:42,2g                       Tłuszcz:30g                  Węglowodany:145g

PIĄTEK: 18.10.2019

ŚNIADANIE: PŁATKI RYŻOWE NA MLEKU-200ML**6, PIECZYWO MIESZANE-50G/25+25G/**1, MASŁO-12G**6, PASTA Z KURCZAKA WEDZONEGO Z JAJKIEM-30G**2, SZCZYPIOREK-3G, RZODKIEW BIAŁA TARTA-20G, HERBATKA Z MIĘTĄ I CYTRYNĄ-150ML.

II ŚNIADANIE: KASZA MANNA NA GĘSTO-150ML**1.6., MUS TRUSKAWKOWY-25G, CHAŁKA Z MASŁEM-20+6G, **1.2.6.MIÓD-4G, PRZEKĄSKA WARZYWNA: PAPRYKA SŁUPKI-20G, NAPÓJ Z SOKU MANGO-150ML.

OBIAD: ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ ZABIELANA Z ZACIERKĄ-250ML, **1.2.6.8.( fasolka, marchew, seler, pietruszka, por, natka, olej, zacierka, przyprawy).ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, KOTLET MIELONY Z DORSZA-60G,**1.2.3.( dorsz, jajko, bułka tarta, cebula, przyprawy). SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ Z KUKURYDZĄ I JABŁKIEM Z MARCHEWKĄ-100G, KOMPOT ARONIOWY-150ML, GRUSZKA-1/2SZT

Energia: 1064kcal                   Białko:39,1g                       Tłuszcz:37,4g                  Węglowodany:158,1g

PONIEDZIAŁEK: 21.10.2019

ŚNIADANIE: PŁATKI OWSIANE  NA MLEKU Z SEZAMEM-200ML+15G,**1.6.10. PIECZYWO MIESZANE-50G,**1. MASŁO-12G, **6.PASTA Z JAJEK I SERA ŻÓŁTEGO-25G, **2.6.SZCZYPIOREK-3G, OGÓREK ŚWIEŻY-20G, HERBATKA OWOCOWA-150ML.

II ŚNIADANIE: KANAPKA Z PASTY Z MAKRELI WĘDZONEJ ZE SZCZYPIORKIEM -30+20+3G, **1.3.POMIDOR-20 G, PAŁECZKA KUKURYDZIANA-1SZT, KAWA MLECZNA 150ML, NAPÓJ Z SOKU ANANASOWEGO-150ML.

OBIAD: ZUPA JARZYNOWA ZABIELANA Z ZIEMNIAKAMI-250ML, **6.8.( mieszanka jarzynowa, kapusta, fasolka, śmietana, olej, przyprawy, natka). MAKARON  Z PIERSIĄ KURCZAKA I SZPINAKIEM-200G, **1.2.6.SŁUPKI KALAREPKI I MARCHEWKI-50+50G, BANAN-1/2SZT, KOMPOT TRUSKAWKOWY Z MIODEM-150ML

Energia: 1009kcal                   Białko:46,4g                       Tłuszcz:34,9g                  Węglowodany:143g

WTOREK: 22.10.2019

ŚNIADANIE: KULKI CZEKOLADOWE NA MLEKU-200+20G,**1.6.PIECZYWO MIESZANE-50G,**1. MASŁO-12G,**6. PASTA Z KURCZAKA GOTOWANEGO Z SOCZEWICĄ I NATKĄ PIETRUSZKI-30G, **8.PAPRYKA-20G, HERBATKA OWOCOWA Z MIODEM I CYTRYNĄ-150ML.

II ŚNIADANIE: JOGURT NATURALNY Z TARTYM JABŁKIEM I,MUSSLI BEZCUKROWYM I ŻURAWINĄ-150G, **1.6.CIASTECZKO BEZCUKROWE OWOCOWE-1SZT,(10g)**1.2. NAPÓJ Z MULTIWITAMINY-150ML. DODATEK WARZYWNY OGÓREK ŚWIEŻY-20G

OBIAD:  ZUPA KREM MARCHEWKOWO-DYNIOWA ZABIELANA -250ML,**6.8.( mieszanka warzywna, olej, marchew, dynia, natka, przyprawy, śmietana, ziemniaki).KASZA PĘCZAK-150G, ZRAZIK WIEPRZOWY W SOSIE WARZYWNYM-60+50G,**1.2.8( łopatka, jajko, mąka, bułka tarta, włoszczyzna, olej, cebula). BURACZKI Z  POMARAŃCZĄ I PESTKAMI SŁONECZNIKA-100G, MELON-80G, KOMPOT AGRESTOWY-150ML.

Energia: 1159kcal                   Białko:43,5g                       Tłuszcz:45,6g                  Węglowodany:162g

ŚRODA: 23.10.2019

ŚNIADANIE: POLĘDWICA DROBIOWA-20G,**9.BUŁKA GRAHAMKA-20G, SAŁATA LIŚĆ, JAJKO NA TWARDO -1/2SZT, **2.SZCZYPIOREK-3G, RZODKIEWKA TARTA-20G, KAKAO-150ML,**6.HERBATA OWOCOWA, CHLEB BALTONOWSKI-25G,**1. BAGIETKA-10G, **1.2.MUS OWOCOWY DOMOWY-10G

II ŚNIADANIE:  CIASTO DROŻDZOWE NISKOCUKROWE OWOCOWE-45G, **1.2.6.MLEKO-120ML, **6. MARCHEWKA GOTOWANA Z  DODATKIEM MORELI-50G, WODA MINERALNA

OBIAD:  KRUPNIK-250ML,**8.( kasza jęczmienna, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, por, olej, cebula, natka, przyprawy). ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, KOTLET  PANIEROWANY Z PIERSI KURCZAKA W PANIERCE Z SEZAMEM-60G,**1.2.10. SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z MARCHEWKĄ-100G, GRUSZKA-1/2SZT, KOMPOT  RABARBAROWY  Z MIODEM-150ML.

Energia: 937kcal                   Białko:39,6g                       Tłuszcz:34,6g                  Węglowodany:130,3g

CZWARTEK: 24.10.2019

ŚNIADANIE:  PŁATKI RYŻOWE NA MLEKU Z AMARANTUSEM-200ML, **6.ROGAL Z MUSEM OWOCOWYM DOMOWYM-1/4+15G, **1.2.BUŁKA MONTOWA Z  SZYNKĄ GOTOWANĄ-20+15G, **1.9.SAŁATA, SZCZYPIOREK, MASŁO-10G, HERBATKA ROOIBOS Z MIODEM-150ML.

II ŚNIADANIE: PLACKI OWSIANE Z BAKALIAMI NA MAŚLANCE-2SZT,**1.2.6.( mąka pszenna, ryżowa, kukurydziana, jajko, maślanka, płatki owsiane, rodzynki, daktyle, olej, cukier). MLEKO-120ML, **6.MARCHEWKA DO CHRUPANIA Z KALAREPKĄ -20G/20g. WODA Z CYTRYNĄ-150ML.

OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI-250ML,**6.8.(ogórek kiszony, ziemniaki, włoszczyzna, olej, natka, por, przyprawy, śmietana). KASZA KUSKUS-150G, SZTUKA MIĘSA WIEPRZOWA DUSZONA W WARZYWACH KORZENNYCH Z PAPRYKĄ-60+25+25G, SURÓWKA Z KALAREPKI, JABŁKA I MARCHEWKI Z ŻURAWINĄ-80G, KOMPOT ŚLIWKOWY-150ML.MANDARYNKA-1/2SZT

Energia: 1354kcal                   Białko:44,7g                       Tłuszcz:49,1g                  Węglowodany:194,6g

PIĄTEK: 25.10.2019

ŚNIADANIE: KAWA NA MLEKU-150ML,**6. PIECZYWO MIESZANE-50G**1.MASŁO-12G,**6.MUS OWOCOWY DOMOWY-15G, BAGIETKA-10G,**1.2.PIERŚ GOTOWANA -20G, **9.SAŁATA, RZODKIEW BIAŁA TARTA-20G, HERBATA

II ŚNIADANIE:  ROGAL Z MASŁEM I MIODEM-1/2+5+5G,**1.2.6. SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA-50G Z AMARANTUSEM, MLEKO-120ML,**6.HERBATA ROOIBOS Z CYTRYNĄ-150ML.

OBIAD: ZUPA KREM Z ZIELONEGO GROSZKU Z PESTKAMI DYNI  ZABIELANA-250ML,**6.8.( groszek zielony, włoszczyzna, por, śmietana, ziemniaki, natka, przyprawy, olej). MAKARON Z OLIWĄ-150G,**1.2. TUŃCZYK W SOSIE POMIDOROWYM Z ZIOŁAMI-50+50G,**1.3.6. SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ Z KUKURYDZĄ I MARCHEWKĄ-100G, ANANAS-80G, KOMPOT  JEŻYNOWY-150ML.

Energia: 1015kcal                   Białko:45,9g                       Tłuszcz:35,7g                  Węglowodany:142,9g

 

WODA PITNA DOSTĘPNA DLA DZIECI NA BIEŻĄCO.

MUSY OWOCOWE NA ŚNIADANIE SPORZĄDZANE NA BIEŻĄCO Z JABŁEK Z DODATKAMI( TRUSKAWKA, JEŻYNA, WIŚNIA)

INDEKSY ALERGENÓW DOSTĘPNE NA STRONIE PRZEDSZKOLA: WWW.PM2KG.PL

INTENDENT ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO MINIMALNEJ MODYFIKACJI JADŁOSPISU.

RECEPTURY POTRAW DOSTĘPNE U INTENDENTA PRZEDSZKOLA.

POTAWY DLA DZIECI DOPRAWIANE SĄ ZIOŁAMI:

 BAZYLIA, OREGANO, ZIOŁA PROWANSALSKIE, LUBCZYK, PIEPRZ NATURALNY, ZIOŁOWY, MAJERANEK, PAPRYKA, CZOSNEK, LIŚĆ LAUROWY, ZIELE ANGIELSKIE, OGRANICZONA SÓŁ Z OBNIŻONĄ ZAWARTOŚCIĄ SODU.

 

 

 

 

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK: 30.09.2019

ŚNIADANIE: KASZA KUSKUS Z RODZYNKAMI NA MLEKU-200+15+5G*1.6., PIECZYWO MIESZANE—50G/25+25G/-*1(baltonowski, wieloziarnisty-dzieci uczulone żytni), MASŁO-12G*6,( alergia margaryna). KRAKOWSKA DROBIOWA Z FILETA-20G*9, OGÓREK KISZONY-15G, SZCZYPIOR-3G, HERBATKA RUMIANKOWA Z CYTRYNĄ I MIODEM-150ML.

II ŚNIADANIE: JOGURT NATURALNY Z BANANEM I BAKALIAMI/śliwka suszona morela/-120G, WAFLE KUKURYDZIANE CIENKIE-5G, NAPÓJ Z CYTRYNY I MIĘTY-150ML. PRZEKĄSKA: MARCHEWKA SŁUPKI-25G

OBIAD: ZUPA Z SOCZEWICY CZERWONEJ Z POMIDORAMI-250ML/marchew, pietruszka korzeń, seler, por, olej rzepakowy ,pomidory świeże, ziemniaki, soczewica czerwona, cebula, natka pietruszki-*8, KASZA JĘCZMIENNA-150G, SCHAB  DUSZONY W SOSIE WŁASNYM-60+50G-schab, mąka, olej rzepakowy,przyprawy*1, BURACZKI Z POMARAŃCZĄ I PESTKAMI DYNI-100G, KOMPOT AGRESTOWY-150ML, ŚLIWKA-1SZT

Energia: 1066kcal                   Białko:47,3g                       Tłuszcz:39,6g                  Węglowodany:144,7g

WTOREK: 01.10.2019

ŚNIADANIE: PASTA Z TUŃCZYKA Z JAJKIEM-25G/tuńczyk, jajko, masło, szczypiorek/*2.3.6, PIECZYWO MIESZANE-50G/25+25G/-*1, BAGIETKA -10G-*1, MASŁO-12G-*6, SZCZYPIOREK-3G, PAPRYKA-20G, KAWA NA MLEKU-150ML-*6, HERBATA OWOCOWA ALERGIA

II ŚNIADANIE: CHAŁKA Z MASŁEM I  MUSEM OWOCOWYM-20+6+25G/ GRUSZKA Z DAKTYLAMI/-*1.6, MLEKO-120ML-*6, DODATEK WARZYWNY: BUKIET WARZYW GOTOWANY Z MASŁEM-50G+3G

OBIAD: ROSÓŁ Z KASZĄ JAGLANĄ-250ML/marchew, pietruszka, por, cebula, seler, porcje rosołowe, natka pietruszki, kasza jaglana-*1.8,ZIEMNIAKI PUREE-150G/masło, mleko/*6, KOTLET DROBIOWY Z CIECIERZYCĄI -60G/piersi drobiowe, olej, jajko, bułka tarta, przyprawy-*1.2, SURÓWKA Z KALAREPKI, JABŁKA I MARCHEWKI Z SEZAMEM-100G-*10, SOCZEK MULTIWITAMINA SOKUŚ 0,2-1SZT

Energia: 1057kcal                   Białko:45,3g                       Tłuszcz:41,9g                  Węglowodany:142,8g

ŚRODA: 02.10.2019

ŚNIADANIE: KOMOSA RYŻOWA NA MLEKU Z JAGODĄ GOJA-200ML**6, BUŁKA ZIARNISTA -20G-*1, BAGIETKA-10G-*1, MASŁO-12G-*6, MUS OWOCOWY DOMOWY- JABŁKO.JEZYNA/-20G, SZYNKA DROBIOWA GOTOWANA-20G-*9, SAŁATA-2G, OGÓREK ŚWIEŻY-20G, HERBATKA OWOCOWA-20G,

II SNIADANIE: PLACKI DYNIOWE NA MAŚLANCE Z PŁATKAMI OWSIANYMI I BAKALIAMI-2SZT/maślanka, jajko, płatki owsiane ,dynia, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, mąka pszenna, cukier waniliowy, trzcinowy, olej rzepakowy, rodzynki, morela, śliwka suszona/-*1.2.6, POLEWA JOGURTOWO-WANILIOWA-30G-*6, MARCHEWKA GOTOWANA Z MASŁEM-50G+2g-*6, NAPÓJ ZURAWINOWY-150ML.

OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM-250ML/marchew, pietruszka, seler, por, olej, śmietana 36%, koncentrat pomidorowy, natka, przyprawy, makaron-*1.2.6.8, RYŻ NA SYPKO-150G, KLOPSIK Z INDYKA Z WŁOSZCZYZNĄ W SOSIE KOPERKOWYM-70g+50G/piersi, cebula, przyprawy, cebula, mąka, koperek, włoszczyzna, śmietana 18%-*1.2.6,8. SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ Z JABŁKIEM I GROSZKIEM ZIELONYM-100G, MANDARYNKA-80G, KOMPOT WIŚNIOWY Z MIODEM-150ML.

Energia: 1141kcal                   Białko:40,7g                       Tłuszcz:33,7g                  Węglowodany:186,1g

CZWARTEK: 03.10.2019

ŚNIADANIE: GWIAZDKI WIELOZBOŻOWE NA MLEKU-150+25G-*1.6, PIECZYWO MIESZANE-50G/25+25G-*1/, HERBATKA OWOCOWO-RUMIANKOWA-150ML., MASŁO-12G-*.6, SER ŻÓŁTY-20G-*6, RZODKIEWKA-15g, SZCZYPIOREK-3g

II ŚNIADANIE: KISIEL OWOCOWY DOMOWY/JEZYNOWY Z TRUSKAWKĄ/ POLEWĄ JOGURTOWĄ WANILIOWĄ-150/50GG, WAFLE RYŻOWE Z CYNAMONEM-1SZT-5g, CIASTECZKO BEZCUKROWE OWOCOWE-1SZT-12G-*1, NAPÓJ Z SOKU POMARAŃCZOWEGO-150ML

OBIAD: ZUPA WARZYWNA Z KALAFIOREM ZABIELANA KREM-250ML/ziemniaki, włoszczyzna, śmietana, kalafior, olej, cebula, natka/-**6.8, MAKARON Z OLIWĄ-150G-*1.2,MIĘSO MIELONE -50G SOSIE WARZYWNO-POMIDOROWYM- 25+50G/szynka, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, Koncentrat pomidorowy, mąka, przyprawy/-*1.8, FASOLKA SZPARAGOWA GOTOWANA Z MASŁEM I BUŁKĄ-100G+4g-*6, KOMPOT  PORZECZOWY Z MIODEM-150ML,JABŁKO-1/2SZT.

Energia: 1183kcal                   Białko:39,1g                       Tłuszcz:44,9g                  Węglowodany:174,6g

PIĄTEK: 04.10.2019

ŚNIADANIE: PŁATKI ŻYTNIE NA MLEKU-150+12G, **1.6.PIECZYWO MIESZANE-55G**1G( baltonowski, wieloziarnisty). MASŁO-12G-*6, PASTA Z KURCZAKA WĘDZONEGO ZE SZCZYPIORKIEM-25G, BAGIETKA-10G**1.POMIDOR 15G,MUS OWOCOWY-15G( jabłko, jeżyna).HERBATKA Z MELISĄ I CYTRYNĄ-150ML.

II ŚNIADANIE: KASZKA KUKURYDZIANA WANILIOWA Z MORELĄ-150G**6. CIASTO DROŻDZOWE OWOCOWE NISKOCUKROWE-40G**1.2.6.KALAREPKA SŁUPKI-25G, NAPÓJ JABŁKOWY-150ML

OBIAD: BARSZCZ UKRAIŃSKI ZABIELANY-250ML**6.8.( buraki, kapusta św, włoszczyzna, fasola, śmietana, cebula, przyprawy, ziemniaki, natka). ZIEMNIAKI Z KOPERKIE-150G,PULPET DUSZONY Z DORSZA W BROKULE Z MARCHEWKĄ-60+70G**1.2.3.6.SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z GROSZKIEM ZIELONYM-60G, KOMPOT RABARBAROWY Z MIODEM-150ML, POMARAŃCZA-1/4SZT.

Energia:1091kcal                   Białko:40,7g                       Tłuszcz:29,7g                  Węglowodany:183g

 

 

 

 

PONIEDZIAŁEK: 07.10.2019

ŚNIADANIE: PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU-200+25G-*1.6, PIECZYWO MIESZANE-50G/25+25G/-*1, SZYNKA GOTOWANA WIEPRZOWA-25G-*9, MASŁO-12G-*6, OGÓREK KISZONY-20G, HERBATKA ŻURAWINOWA-150ML.

II ŚNIADANIE: KASZA MANNA NA MLEKU NA GĘSTO-150G-*1.6, MUS TRUSKAWKOWY-25G, BAGIETKA Z POMIDOREM-20+20G,-*1,MASŁO-6G, -*6NAPÓJ Z SOKU CZARNA PORZECZKA-150ML.

OBIAD: ZUPA GROCHOWA Z MAJERANKIEM-250ML,/groch, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, czosnek, ziemniaki, przyprawy/-*8. ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, POTRAWKA DROBIOWA Z WARZYWAMI KORZENNYMI-60+25+50G/udka drobiowe, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, mąka, śmietana 18%, przyprawy/-*6.8, SURÓWKA Z  KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z KUKURYDZĄ I ANANASEM-100G, BANAN-1/2SZT, KOMPOT AGRESTOWY Z MIODEM-150ML

Energia: 1200kcal                   Białko:46,9g                       Tłuszcz:43,8g                  Węglowodany:172,4g

WTOREK:08.10.2019

ŚNIADANIE: PASTA Z KURCZAKA WĘDZONEGO Z NATKĄ PIETRUSZKI-30G, PAPRYKA -20G, PIECZYWO MIESZANE-50G/25+25G/-*1, BAGIETKA Z MUSEM OWOCOWYM DOMOWYM/jabłko, jeżyna/-20+20G, MASŁO-12G-*6, KAKAO-150ML-*6, HERBATA

II ŚNIADANIE: NALEŚNIKI Z TWAROGIEM OWOCOWYM Z TRUSKAWKAMI-150G,(mąka pszenna, kukurydziana, ryżowa, jajko, twaróg, śmietana, mleko, truskawki, cukier)**1.2.6. POLEWA JOGURTOWA WANILIOWA-30G, **6.DODATEK WARZYWNY: MARCHEWKA SŁUPKI-25G, NAPÓJ Z MULTIWITAMINY-150ML.

OBIAD: ZUPA BROKUŁOWA Z PŁATKAMI RYŻOWYMI ZABIELANA-250ML,/brokuł, włoszczyzna, natka, przyprawy, płatki ryżowe, śmietana 36%/-*6.8 KASZA JĘCZMIENNA-150G, SZTUKA MIĘSA- BITKA  WIEPRZOWA DUSZONA W MIESZANCE CATERINGOWEJ-60+50G,(szynka kulka, fasolka, marchewka, brokuł, kalafior). SURÓWKA Z SELERA Z MARCHEWKĄ I RODZYNKAMI Z OLIWĄ-100G,**8. KOMPOT WISNIOWY-150ML, MELON-80G

Energia: 1259kcal                   Białko:47,6g                       Tłuszcz:52g                  Węglowodany:169g

ŚRODA: 09.10.2019

ŚNIADANIE: PASTA Z MAKRELI ZE SZCZYPIORKIEM-25G,-*3 PIECZYWO MIESZANE-50G/25+25G/-*1KAWA NA MLEKU INKA-150ML,-*6 POLĘDWICA DROBIOWA-20G,-*9 SAŁATA-2G, MASŁO-12G, -*6 RZODKIEW BIAŁA TARTA-15G, HERBATA, BAGIETKA-15G-*1,,MUS OWOCOWY-15G, HERBATA

II SNIADANIE: GALARETKA OWOCOWA DOMOWA Z TRUSKAWEK I JEŻYNY-150ML, JOGURT Z MORELĄ-35G, -*6. PAŁECZKI KUKURYDZIANE-1SZT(25G),  KALAREPKA SŁUPKI-20G, NAPÓJ JABŁKOWO-MIETOWY-150ML.

OBIAD: ZUPA KREM Z DYNII ZABIELANA-250ML, /dynia mrożona, marchew, seler, pietruszka, por, olej, ziemniaki, śmietana, natka, przyprawy/-*6.KASZA KUSKUS-140G, ,KOTLECIKI Z ZIEMNIAKÓW, RYŻU, MARCHEWKI Z MIĘSEM DROBIOWYM-2SZT( OK 120G),**1.2.SURÓWKA Z  PORY I MARCHWII-100G,SOCZEK 0,2 L JABŁKOWY NATURALNY-1SZT

Energia: 1255kcal                   Białko:50,7g                       Tłuszcz:37,6g                  Węglowodany:204,5g

CZWARTEK: 10.10.2019

ŚNIADANIE:  PŁATKI ŻYTNIE NA MLEKU Z ŻURAWINĄ-200ML,-*1.6 BUŁKA ZIARNISTA-1SZT(40G) ½ -*1.Z SZYNKĄ DROBIOWĄ-20G,-*91/2 SZT Z ŻÓŁTYM SEREM-15g-*6, SAŁATA -2G, OGÓREK ŚWIEŻY-20G, SZCZYPIOREK-3G, HERBATKA Z MELISĄ I CYTRYNĄ-150ML.

II SNIADANIE: BAGIETKA Z JAJKIEM I POMIDOREM-20+20+20G,-*1.2MASŁO-6G,-*6 .MLEKO-120ML,  FASOLKA SZPARAGOWA GOTOWANA-50G, WODA MINERALNA

OBIAD: BARSZCZ CZERWONY ZABIELANY-250ML, /buraki, przyprawy, ziemniaki, cebula, śmietana, olej, marchew, seler, pietruszka, por, czosnek, natka,/-*6.MAKARON ZE SZPINAKIEM I MIĘSEM DROBIOWYM-180G,/makaron, olej, masło, śmietana, piersi, szpinak, czosnek, przyprawy/-*1.6.POMARAŃCZA-1/4SZT, SURÓWKA Z MARCHEWKI I SELERA NACIOWEGO Z  SEZAMEM-100G, -*10.KOMPOT GRUSZKOWY Z MIODEM

Energia: 1322kcal                   Białko:50,2g                       Tłuszcz:42,1g                  Węglowodany:213,4g

PIĄTEK: 11.10.2019

ŚNIADANIE: ZACIERKA NA MLEKU-200ML,-*1.2.6, ROGAL Z MIODEM-1/4+20G,-*1 BUŁKA GRAHAMKA-25G, -*1MASŁO-12G,-*6 KRAKOWSKA DROBIOWA-20G, -*9,PAPRYKA-20G,HERBATA Z MIETĄ I CYTRYNĄ-150ML

II SNIADANIE: BUDYŃ WANILIOWY-150ML,-1.2.6, MUS TRUSKAWKOWY-25G, CHAŁKA Z MASŁEM-20G,-*1 MASŁO-6G,-*6, MARCHEWKA SŁUPKI-20G, NAPÓJ O SMAKU MANGO-150ML.

OBIAD: ZUPA PIECZARKOWA Z RYŻEM-250ML,/pieczarka, olej, śmietana, ryż, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, natka pietruszki, przyprawy/-*6.8, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G,PULPET RYBNY/dorsz, jajko, mąka, przyprawy, bułka św/ W WARZYWACH WIOSENNYCH( KALAFIOR, BROKUŁ, MŁODA MARCHEWKA CAŁA, CUKINIA, MARCHEW ŻÓŁTA)-60+50G-*1,2,3, KISZONA KAPUSTA Z JABŁKIEM I RODZYNKAMI-60G, KOMPOT Z MIESZANKI OWOCOWEJ-150ML, GRUSZKA-1/2SZT

Energia:1076 kcal                   Białko:40,5g                       Tłuszcz:33,9g                  Węglowodany:169,9g

 

INDEKSY ALERGENÓW DOSTĘPNE NA STRONIE PRZEDSZKOLA WWW.PM2KG.PL

INTENDENT ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO NIEWIELKIEJ MODYFIKACJI JADŁOSPISU.

PRZYPRAWY UŻYWANE DO POTRAW: SÓL O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI SODU, PIEPRZ ZIOŁOWY, NATURALY, BAZYLIA, TYMIANEK, OREGANO, LUBCZYK, ZIOŁA PROWANSALSKIE, CZOSNEK MAJERANEK, LIŚĆ LAUROWY, ZIELE ANGIELSKIE, PAPRYKA SŁODKA.

RECEPTURY POTRAW DO WGLĄDU U INTENDENTA PRZEDSZKOLA.

 

 

 

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK:16.09.2019

ŚNIADANIE: MUSSLI BEZCUKROWE NA MLEKU Z AMARANTUSEM-20G+200ML,**1.6. TWAROŻEK ZE ŚMIETANĄ I SZCZYPIORKIEM-20G,**6.MASŁO-12G,**6. RZODKIEWKA-15G, PIECZYWO MIESZANE-50G,**1. HERBATA ROOIBOS Z MIODEM-150ML.

II ŚNIADANIE: BUŁKA WROCŁAWSKA Z POLĘDWICĄ DROBIOWĄ-1/2+20G,**1.6.9. POMIDOR-15G, PAŁECZKA KUKURYDZIANA-4G,KAWA NA MLEKU-100ML,**6. NAPÓJ Z CYTRYNY Z MIĘTĄ-150ML.

OBIAD: BARSZCZ BIAŁY Z JAJKIEM I MAJERANKIEM- 250ML,**2.6.8. ŁAZANKI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ MIESZANĄ Z KOPERKIEM-250G, **1.2.MARCHEWKA TARTA  Z MORELĄ I PESTKAMI DYNI-100G, JABŁKO-1/2SZT, KOMPOT Z MIESZANKI OWOCOWEJ-150ML

Energia: 1166kcal                   Białko:40,6g                       Tłuszcz:45,3g                  Węglowodany:167,5g

WTOREK: 17.09.2019

ŚNIADANIE: KOMOSA RYŻOWA NA MLEKU Z NASIONAMI GOJA-200ML,**6. ROGAL Z MUSEM OWOCOWYM( WYRÓB WŁASNY)-1/4SZ+15G, **1.2.BUŁKA GRAHAMKA Z KRAKOWSKĄ DROBIOWĄ-1/2+15G,**1. MASŁO-12G,**6.HERBATKA OWOCOWO-RUMIANKOWA-150ML.

II ŚNIADANIE: JOGURT NATURALNY Z PŁATKAMI OWSIANYMI I DAKTYLAMI  Z MIODEM-150ML, **.1.6.CIASTECZKO BEZCUKROWE-2SZT(25G),**1.2. NAPÓJ POMARAŃCZOWO-JABŁKOWY(WYRÓB WŁASNY)-150ML.

OBIAD: KRUPNIK WARZYWNY Z NATKĄ-250ML,**1.8. RYŻ-150G, SOS DROBIOWO-WARZYWNY (cukinia, marchew, groszek, seler)POMIDOROWY-100G, **6.OGÓREK ŚWIEŻY SŁUPKI-50G, SELER TARTY Z ŻURAWINĄ-50G, KOMPOT  TRUSKAWKOWY-150ML, ŚLIWKA-1SZT

Energia: 1113kcal                   Białko:42,2g                       Tłuszcz:32,1g                  Węglowodany:180,8g

ŚRODA: 18.09.2019

ŚNIADANIE: SER ŻÓŁTY-10G,**6. PASTA Z KURCZAKA GOTOWANEGO Z WARZYWAMI-20G, **8.SZCZYPIOREK-3G, PAPRYKA-20G, PIECZYWO MIESZANE-50G, **1.BAGIETKA-10G, **1.2.MASŁO-12G,**6. MUS OWOCOWY-10G, KAKAO-150ML,**6.ALERGIA: HERBATA

II ŚNIADANIE: BUŁKA MAŚLANA Z MASŁEM-1/2(50G)+6G, **1.2.6.FASOLKA SZPARAGOWA GOTOWANA-60G, NAPÓJ Z SOKU MANGO-150ML

OBIAD: ZUPA WARZYWNA Z DYNIĄ I ZIEMNIAKAMI ZABIELANA-250ML,**6.8.NALEŚNIKI Z FARSZEM SEROWO-ZIEMNIACZANYM-1SZT(OK140G), **1.2.6.SOS PIECZARKOWY-50G,**6.MARCHEWKA TARTA Z CHRZANEM I SŁONECZNIKIEM-100G,**6.KOMPOT Z PORZECZKI CZARNEJ Z MIODEM-150ML, GRUSZKA-1/4SZT(50G)

Energia:1305 kcal                   Białko:44,4g                       Tłuszcz:46,6g                  Węglowodany:195,1g

 

CZWARTEK:19.09.2019

ŚNIADANIE: GWIAZDKI CYNAMONOWE BEZCUKROWE WIELOZBOŻOWE NA MLEKU-20G+200ML,**1.6. PASTA JAJECZNA Z NATKĄ PIETRUSZKI-20G,**2. PIECZYWO MIESZANE-50G, **1.MASŁO-12G, **6.HERBATA Z CYTRYNĄ I MIODEM-150ML

II ŚNIADANIE: JOGURT JEŻYNOWY Z MIODEM-120ML, **6.ROGAL Z MUSEM OWOCOWYM( WYRÓB WŁASNY)-1/4+15G,MASŁO-6G,**1.2.6.MARCHEWKA  DO CHRUPANIA-25G, WODA Z CYTRYNĄ I MELISĄ(1.6)

OBIAD: KAPUŚNIAK Z KAPUSTY KISZONEJ Z KASZĄ JAGLANĄ-250ML, **1.8.ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-150G, MIĘSO DUSZONE BITKA INDYCZA Z WARZYWAMI(MIX WARZYWNY) -60+80G, SAŁATKA Z POMIDORÓW-70G, KOMPOT MALINOWY-150ML, MANDARYNKA-1/2SZT(8)

Energia: 992kcal                   Białko:36,5g                       Tłuszcz:31,6g                  Węglowodany:153,8g

PIĄTEK:20.09.2019

ŚNIADANIE: KAWA NA MLEKU-150ML,**6. PIECZYWO MIESZANE-50G, MASŁO-12G, **6.SZYNKA DROBIOWA-20G, **9.SAŁATA LODOWA LIŚĆ, OGÓREK KISZONY-20G, BAGIETKA-10G, **1.2.HERBATA-ALERGIA(1.6.9)

ŚNIADANIE II: PLACKI  NA MAŚLANCE Z BAKALIAMI I PŁATKAMI ŻYTNIMI-2SZT,**1.2.6. POLEWA JOGURTOWA WANILIOWA-30G, **6.BUKIET WARZYW GOTOWANY Z MASŁEM-60G, **6.NAPÓJ Z SOKU ANANASOWEGO-150ML

OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM-250ML,**6.8. ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-150G, PULPET Z DORSZA W WARZYWACH 60G+50G,**1.2.3. SURÓWKA Z KAPUSTY ŚWIEŻEJ Z MARCHEWKĄ I KUKURYDZĄ-80G, KOMPOT ŚLIWKOWY-150ML,WINOGRONO-100G

Energia: 981kcal                   Białko:38,3g                       Tłuszcz:31g                  Węglowodany:165,1g

PONIEDZIAŁEK: 23.09.2019

ŚNIADANIE: PŁATKI ŻYTNIE NA MLEKU Z AMARANTUSEM-200ML, **1.6.PASTA Z KURCZAKA WĘDZONEGO Z JAJKIEM I NATKĄ PIETRUSZKI-25G,**2. RZODKIEW BIAŁA TARTA-20G, PIECZYWO MIESZANE-50G,**1. MASŁO-12G,**6. HERBATA ROOIBOS-150ML.(1.2.6)

II ŚNIADANIE: KISIEL TRUSKAWKOWY-150ML, POLEWA JOGURTOWA WANILIOWA-30, **6.WAFLE RYŻOWE CYNAMONOWE-2SZT, PAPRYKA DO CHRUPANIA-20G, NAPÓJ CZARNA PORZECZKA-150ML.(6)

OBIAD: ZUPA RYŻOWA Z KOPERKIEM 250ML, **8.KASZA JĘCZMIENNA-150G, KLOPS WIEPRZOWY W SOSIE WARZYWNYM 60+80G, TARTA KALAREPKA Z MARCHEWKĄ-60G, JABŁKO-1/2SZT, KOMPOT WIŚNIOWY Z MIODEM-150ML.

Energia: 1044kcal                   Białko:36g                       Tłuszcz:40,1g                  Węglowodany:151,3g

 

 

WTOREK: 24.09.2019

ŚNIADANIE: PASTA Z MAKRELI I TWAROGU ZE SZCZYPIORKIEM-25G,**3.6. POMIDOR-20G,PIECZYWO MIESZANE-50G,**1. MASŁO-12G, **6.KAWA NA MLEKU-150ML, HERBATA-ALERGIA, BAGIETKA Z MUSEM OWOCOWYM-10+10G

II ŚNIADANIE: KANAPKA Z OGÓRKIEM ŚWIEŻYM-30+20G,**1.MASŁO-6G, **6.MARCHEWKA GOTOWANA-60G, JOGURT Z OWOCAMI – 150ML*6,NAPÓJ Z SOKU JABŁKOWEGO I CYTRYNY -150ML(1.6)

OBIAD: BARSZCZ CZERWONY ZABIELANY-250ML, **6.8.ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-150G, KOTLET MIELONY DROBIOWY Z CIECIERZYCĄ-70G, **1.2.FASOLKA SZPARAGOWA GOTOWANA-50G, MARCHEWKA Z DYNIĄ-50G, KOMPOT Z MIESZANKI OWOCOWEJ-150ML, GRUSZKA-1/2SZT

Energia: 1094kcal                   Białko:42,7g                       Tłuszcz:38,5g                  Węglowodany:164,8g

ŚRODA: 25.09.2019

ŚNIADANIE: KAKAO-150ML,**6. PIECZYWO MIESZANE-50G,**1. MASŁO-12G, **6.MUS OWOCOWY-10G, BAGIETKA-10G,**1.2.SZYNKA GOTOWANA WIEPRZOWA-15G, **9.TWAROŻEK ZE ŚMIETANĄ I SZCZYPIORKIEM-15G,**6. SAŁATA LODOWA, HERBATA-ALERGIA

II ŚNIADANIE: BUDYŃ WANIIOWY( WYRÓB WŁASNY)-150ML, **2.6.OWOCE MIX ( TARTE JABŁKO, GRUSZKA I KIWI )-80G Z POLEWĄ JOGURTOWĄ I MIODEM-30G,**6. PALUCH DROŻDZOWY -25G,**1.2.6.HERBATA OWOCOWA-150ML

OBIAD: ZUPA GROCHOWA Z MAJERANKIEM-250ML, **8.MAKARON Z MIĘSEM MIELONYM I SOSEM POMIDOROWO WARZYWNYM Z ZIOŁAMI-150+100G, **1.2.6.SURÓWKA Z MARCHEWKI I PORA Z ŻURAWINĄ-100G, KOMPOT JEŻYNOWY-150ML, BANAN-1/2SZT

Energia: 1187kcal                   Białko:43,4g                       Tłuszcz:39,5g                  Węglowodany:184,2g

CZWARTEK :26.09.2019

ŚNIADANIE: KASZKA KUKURYDZIANA NA MLEKU Z MORELĄ-200ML,**6.BUŁKA WIELOZIARNISTA Z POLĘDWICĄ DROBIOWĄ-1/2+20G,**1.9. MASŁO-12G, **6.BAGIETKA-10G,**1.2.6. MUS OWOCOWY-10G,HERBATA Z CYTRYNĄ-150ML

II ŚNIADANIE: JOGURT NATURALNY Z TARTYM JABŁKIEM I GOJĄ Z MIODEM-150ML, **6.PALUCH DROŻDZOWY-30G,**1.2.6. WODA Z POMARAŃCZĄ I MIĘTĄ-150ML, TARTA KALAREPA Z OLIWĄ-50G(1.2.6)

OBIAD: ZUPA JARZYNOWA Z DYNIĄ ZABIELANA-250ML, **6.8.KOPYTKA Z MĄKI MIESZANEJ-150G, **1.2.GULASZ DROBIOWY Z CUKINIĄ, BAKŁAŻANEM I GROSZKIEM ZIELONYM-50+80G, SURÓWKA Z MARCHEWKI GOTOWANEJ I OGÓRKA KISZONEGO-100G, ŚLIWKA-1SZT, KOMPOT TRUSKAWKOWY-150ML

Energia: 1036kcal                   Białko:41,2g                       Tłuszcz:31,2g                  Węglowodany:163,5g

 

PIĄTEK: 27.09.2019

ŚNIADANIE: KASZA MANNA NA MLEKU Z RODZYNKAMI-200ML,**1.6. TWAROŻEK Z MIODEM-20G, **6.PIECZYWO MIESZANE-50G, **1.MASŁO-12G, **6.CZĄSTA MARCHEWKI -25G, HERBATA Z MIĘTĄ I CYTRYNĄ-150ML.

II ŚNIADANIE: BUŁKA WROCŁAWSKA Z POMIDOREM I SZCZYPIORKIEM-1/2+20G,**1.2. MASŁO-6G, **6.KAKAO-150ML, **6.CHRUPKI KUKURYDZIANE PAŁECZKA-1SZT

OBIAD: ZUPA WARZYWNA Z SOCZEWICĄ CZERWONĄ-250ML,**8. RYŻ-150G, PULPET RYBNY W SOSIE POMIDOROWO-BAZYLIOWYM-60,+50G, **1.2.3.6.CZERWONA KAPUSTA GOTOWANA-50G,SAŁATKA Z KAPUSTY KISZONEJ-50G, SOK JABŁKOWY NATURALNY-120ML

Energia: 1098kcal                   Białko:41,3g                       Tłuszcz:37,2g                  Węglowodany:160,5g

WODA PITNA DOSTĘPNA DLA DZIECI NA BIEŻĄCO.

INDEKSY ALERGENÓW DOSTĘPNE NA STRONIE PRZEDSZKOLA: WWW.PM2KG.PL

SKŁADNIKI ,RECEPTURA POTRAW DOSTĘPNA DO WGLĄDU U INTENDENTA PRZEDSZKOLA.

INTENDENT ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO NIEWIELKIEJ MODYFIKACJI JADŁOSPISU.