Proponowany jadłospis planowany jest dekadowo na 10 dni.

Zachęcamy rodziców do nadsyłania na adres Intendenta j.czochra@pm2kg.pl propozycji ciekawych potraw, które chętnie znajdą się również wśród przedszkolnych potraw.

Pamiętać jednak należy, aby proponowane dania dla dzieci były zdrowe i smaczne.

Dziękujemy i życzymy naszym dzieciom Smacznego!

 

Wymagania dotyczące jadłospisów przedszkolnych


PONIEDZIAŁEK:26.10.2020

ŚNIADANIE: PASTA Z JAJEK Z ŻÓŁTYM SEREM I SZCZYPIORKIEM-25G-jajko kurze, ser żółty, masło, szczypiorek*2,6. OGÓREK ŚWIEŻY-20G,MASŁO-12G,*6 PIECZYWO MIESZANE-50G-chleb baltonowski, chleb dynia słonecznik*1. PŁATKI ORKISZOWE NA MLEKU Z AMARANTUSEM-200ML-płatki orkiszowe, amarantusmiód,mleko*1,6, HERBATKA Z MIĘTY Z MIODEM-150ML-mięta, miód

II ŚNIADANIE: BAGIETKA Z MASŁEM I POMIDOREM-25G+6G+20G*1,6.PAŁECZKA KUKURYDZIANA-1SZT-2G, NAPÓJ ŻURAWINOWY-150ML, KOKTAIL Z MAŚLANKI I TRUSKAWEK 100ML+50G* 6

OBIAD: ROSÓŁ Z KASZĄ JAGLANĄ I NATKĄ PIETRUSZKI-250ML-marchew, seler, pietruszka, por, cebula, porcje rosołowe, kasza jaglana, natka, zioła,*1,8.RYŻ NA SYPKO-150G, POTRAWKA W WARZYWACH-60+30G-udka drobiowe, warzywa mix: (marchew, kalafior, fasolka szparagowa żółta i zielona, por, groszek, pietruszka, seler, papryka), mąka, śmietana 18%, cebulka, olej*6,8. SURÓWKA Z MARCHEWKI TARTEJ Z SELEREM NACIOWYM-60G,-MARCHEW, OLEJ, SELER NACIOWY*8, JABŁKO-1/2SZT, KOMPOT Z PORZECZKI CZERWONEJ-150ML-porzeczka czerwona, cukier trzcinowy

Energia: 955kcal                   Białko:36,1g                       Tłuszcz:36,1g                  Węglowodany:138,5g

WTOREK: 27.10.2020

ŚNIADANIE: KAKAO-150ML, *6, PIECZYWO MIESZANE-50G/30+20g-chleb baltonowski, orkiszowy*1, MASŁO-12G*1, POLĘDWICA SOPOCKA-20G*9,SAŁATA-2G, RZODKIEWKA-5G,SZCZYPIOREK-3G,

II ŚNIADANIE: GALARETKA OWOCOWA (WYRÓB WŁASNY)Z JOGURTEM NATURALNYM WANILIOWYM150+30G-truskawki,  jeżyna, żelatyna, cukier trzcinowy, jogurt, wanilia* 6, PALUCH DROŻDZOWY SEROWY-30G*1,2,6. NAPÓJ Z SOKU MANGO-150ML.MARCHEWKA DO CHRUPANIA-25G

OBIAD: ZUPA KALAFIOROWA ZABIELANA Z ZIELENINĄ –włoszczyzna: marchew, seler, pietruszka, por, kalafior, śmietana 36%, olej, natka pietruszki, ziemniaki*6,8. MAKARON ZE SZPINAKIEM I PIERSIĄ KURCZAKA-200G-makaron, szpinak, masło, śmietana18%, pierś drobiowa, czosnek, cebula, olej rzepakowy*1,2,6,SURÓWKA Z SELERA I JABŁKA Z PESTKAMI SŁONECZNIKA-100G-seler, jabłko, olej rzepakowy, słonecznik*8,KOMPOT  ARONIOWY -aronia, cukier trzcinowy.MELON-80G.

Energia: 1028kcal                   Białko:42,9g                       Tłuszcz:34,2g                  Węglowodany:153,2g

ŚRODA: 28.10.2020

ŚNIADANIE: PASTA Z TUŃCZYKA Z TWAROGIEM I SZCZYPIORKIEM-25G *3,6, KAWA NA MLEKU-150ML,*1,6- SAŁATA LODOWA-2G, MASŁO-12G, *6-alergia margaryna Rama.PAPRYKA-25G, SZCZYPIOR-3G, PIECZYWO MIESZANE-50G/30+20/-baltonowski, słonecznikowy*1. HERBATA-cukier trzcinowy

II SNIADANIE: NALEŚNIKI Z MĄKI PSZENNO- RYŻOWO-KUKURYDZIANEJ Z MUSEM OWOCOWYM(WYRÓB WŁASNY)-120G-mąka,jajko kurze, mleko*1.6, mus 50g – jabłko, gruszka, jeżyna, POLEWA JOGURTOWA Z MORELĄ-35G*6, MARCHEWKA GOTOWANA Z DYNIĄ I RODZYNKAMI-50G-marchew, masło, dynia, rodzynki. WODA RUMIANKOWA Z CYTRYNĄ-150ML

OBIAD: ZUPA Z ZIELONEGO GROSZKU Z ZIEMNIAKAMI ZABIELANA-250ML-groszek, marchew, seler, pietruszka, por, groszek, śmietana 36%, ziemniaki, olej rzepakowy, natka pietruszki*6.8.KASZA JĘCZMNIENNA-150G*1,PIERŚ DROBIOWA DUSZONA Z MIESZANKĄ RATATUI(cukinia, oberżyna, pomidor, papryka czerwona, zielna, cebula) ojej rzepakowy, mąka, pierś drobiowa-60+50g*1. SURÓWKA Z KAPUSTY ŚWIEŻEJ Z SELEREM NACIOWYM I JABŁKIEM-100G-oliwa , kapusta świeża, jabłko, seler naciowy.

Energia: 1072kcal                   Białko:44,5g                       Tłuszcz:36g                  Węglowodany:162,3g

CZWARTEK:29.10.2020

ŚNIADANIE: ZACIERKA NA MLEKU Z NASIONAMI GOJA-200ML,-zacierka, goja, mleko*1.2.6, PIECZYWO  MIESZANE-50G- /30+20/baltonowski, orkisz*1. MASŁO-12G *6, SER ŻÓŁTY-20G*6, SAŁATA-2G, POMIDOR-25G, SZCZYPIOR-3G,MUS OWOCOWY-jabłko,jeżyna-15g.HERBATKA Z MALIN-cukier trzcinowy

II SNIADANIE: CHAŁKA Z MASŁEM I MIODEM- 25G+6G+5G*1.2.6, MARCHEWKA TARTA Z JABŁKIEM Z OLIWĄ I ŻURAWINĄ-50G. MLEKO-120ML*6, WODA MINERALNA

OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA Z RYŻEM ZABIELANA-250ML-ogórek kiszony, marchew, olej rzepakowy, seler, pietruszka, por, śmietana 36%, natka pieruszki,ryż*6,8. PIEROGI LENIWE Z MĄKI MIESZANEJ-250G-mąka orkiszowa, pszenna, ryżowa, jajko kurze, masło, bułka tarta, twaróg, mąka ziemniaczana*1.2.6, SURÓWKA Z PORA, JABŁKA Z RODZYNKAMI-100G, KOMPOT Z MIESZANKI OWOCOWEJ-150ML-cukier trzcinowy, mieszanka. ŚLIWKA-1SZT(ok60-80g)

Energia: 1029kcal                   Białko:37g                       Tłuszcz:39,5g                  Węglowodany:143,3g

PIĄTEK: 30.10.2020

ŚNIADANIE: PASTA Z KURCZAKA WĘDZONEGO-25G-kurczak wędzony, masło*6, SZCZYPIOREK-3G,PIECZYWO MIESZANE-50G/30+20g/-baltonowski, dynia z słonecznikiem*1, MASŁO-12G*6, PAPRYKA -25G, PŁATKI OWSIANE Z RODZYNKAMI NA MLEKU-200+20G*6,.HERBATKA ŻURAWINOWA-150ML-cukier  trzcinowy

II SNIADANIE: BUDYŃ WANILIOWY(WYRÓB WŁASNY)-150G- żółtko, mąka ziemniaczana, cukier trzcinowy, cukier waniliowy*2.6. MUS GRUSZKOWY Z MORELĄ-40G, CIASTECZKO BEZCUKROWE OWOCOWE-25G*1.2. NAPÓJ Z SOKU CZARNA PORZECZKA-150ML.

OBIAD: ZUPA WIEJSKA Z ZIELENINĄ-250ML-marchew, seler, por, pietruszka, cebula, zacierka, ziemniaki, olej rzepakowy, natka pietruszki*1.2.8. ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, KOTLET Z DORSZA MIELONY-60G-dorsz, jajko, bułka tarta, bułka zwykła, olej rzepakowy*1,2,3. SURÓWKA Z OGÓRKA KISZONEGO I GOTOWANEJ MARCHEWKI Z KUKURYDZĄ Z OLIWĄ-100G, KOMPOT ŚLIWKOWY Z MIODEM-150ML, BANAN-100G.

Śliwa świeża-50g, miód-4g

 Energia: 1233kcal                   Białko:38g                       Tłuszcz:38,3g                  Węglowodany:198,5g

PONIEDZIAŁEK: 02.11.2020

ŚNIADANIE: SZYNKA GOTOWANA-25G*9. PIECZYWO MIESZANE-50G/30+20g/-baltonowski, dynia ze słonecznikiem*1.MASŁO-12G*6. RZODKIEWKA-35G, SZCZYPIOREK-3G,KULKI CZEKOLADOWE NISKOSŁODZONE NA MLEKU-200+25G*1.6. HERBATKA Z MELISĄ I CYTRYNĄ-cukier trzcinowy

Cukier trzcinowy-2g

II ŚNIADANIE: CIASTO DROŻDZOWE Z OWOCAMI-50G*1.2.6,  MLEKO-120ML*6, MARCHEWKA SŁUPKI-30G

OBIAD: ZUPA Z DYNIIZABIELANA-250ML-dynia, marchew, por, seler, pietruszka, olej rzepakowy, natka, śmietana 36%, ziemniaki*6,8. RYŻ NA SYPKO-150G, PODUDZIE DUSZONE W MIESZANCE WIOSENNEJ(marchew czerwona, żółta, kalafior),olej rzepakowy-1szt+50G, BURACZKI ZE  SLIWKĄ SUSZONĄ-100G, KOMPOT WIŚNIOWY Z MIODEM-150ML, JABŁKO-1/2SZT

Energia: 1102kcal                   Białko:39g                       Tłuszcz:41,6g                  Węglowodany:160g

WTOREK:03.11.2020

ŚNIADANIE: MAKARON NA MLEKU Z JAGODĄ GOJA 200+15G+2G,*1,2,6. BUŁKA ZIARNISTA-20G*1, MASŁO-12G*6., SAŁATA LODOWA-2G, PIERŚ GOTOWANA-20G, OGÓREK KISZONY-15G, BAGIETKA-20G* 1, MIÓD-4G, HERBATKA OWOCOWA-cukier trzcinowy

II SNIADANIE: JOGURT NATURALNY Z TARTYM JABŁKIEM I PŁATKAMI OWSIANYM Z MIODEM-150G*6. DROŻDZÓWKA Z SEREM-1/2SZT*1.2.6. PAPRYKA DO CHRUPANIA-20G. NAPÓJ Z SOKU POMARAŃCZOWEGO-150ML.

OBIAD: ZUPA PIECZARKOWA ZABIELANA-250ML-pieczarki, marchew, por, pietruszka, seler, olej rzepakowy, ziemniaki, natka pietruszki, śmietana36%*6.8. PIEROGI RUSKIE Z CEBULKĄ-200G-ziemniaki, twaróg, mąka pszenna, mąka orkiszowa, olej, cebula*1.6. SURÓWKA Z MARCHEWKI Z SELEREM NACIOWYM I ANANASEM ŚWIEŻYM Z OLIWĄ-100G*8. KIWI-1SZT, KOMPOT GRUSZKOWY-150ML-cukier trzcinowy, gruszka.

 Energia: 1028kcal                   Białko:32,7g                       Tłuszcz:32,9g                  Węglowodany:161,4g

ŚRODA: 04.11.2020

ŚNIADANIE: PASTA Z MAKRELI WĘDZONEJ ZE SZCZYPIORKIEM I JAJKIEM-30G-makrela, jajko, masło, szczypior*2.3.6. KAWA NA MLEKU-150ML*1,6, PIECZYWO MIESZANE- 50g/30+20g/chleb baltonowski, słonecznikowy*1, MASŁO-12G*6, OGÓREK ŚWIEŻY-20G.

II ŚNIADANIE: PLACKI DYNIOWE Z BAKALIAMI Z MĄKI MIESZANEJ-2SZT- mąka pszenna, kukurydziana, dynia, mleko, jajka, olej, bakalie: rodzynki, śliwka suszona, morela*1.2.6 POLEWA JOGURTOWO-WANILIOWA Z MIODEM-30G*6. KALAREPKA Z OLIWĄ-30G. NAPÓJ Z CZARNEJ PORZECZKI-150ML.

OBIAD: KRUPNIK Z ZIELENINĄ-250ML-kasza jęczmienna, ziemniak, marchew, seler, por, natka pietruszki, pietruszka, cebula, olej*1,8. ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, KOTLET MIELONY DROBIOWY Z INDYKA-60G-udziec indyczy, jajko, olej, bułka tarta, bułka zwykła*1.2. FASOLKA SZPARAGOWA GOTOWANA Z BUŁKĄ I MASŁEM-50G*1.6. TARTA MARCHEW -50G, KOMPOT Z AGRESTU-150ML-cukier trzcinowy, agrest, GRUSZKA-1/2SZT.

Energia: 1230kcal                   Białko:40,9g                       Tłuszcz:46,6g                  Węglowodany:179,6g

CZWARTEK:05.11.2020

ŚNIADANIE: PŁATKI OWSIANE Z TARTYM JABŁKIEM, JOGURTEM NATURALNYM  I NASIONAMI GOJA-200ML*1.6.BUŁKA GRAHAMKA-20G*1, MASŁO-12G*6, SZYNKA GOTOWANA-20G*9, SAŁATA-2G, BAGIETKA Z POMIDOREM-20+20G*1, HERBARA ŻURAWINOWA Z CYTRYNĄ I MIODEM-150ML

II ŚNIADANIE: KANAPKA Z PIECZYWEM MIESZANYM –baltonowski / 1/2szt, słonecznik-1/2szt*1, MASŁO-6G*6, SER  ZÓŁTY-10G*6, TWAROŻEK ZE ŚMIETANĄ-15G-śmietana 18%, twaróg*6, szczypiorek-3g, RZODKIEWKA TARTA-4G, NAPÓJ Z SOKU JABŁKOWO-MIĘTOWY-150ML. PAŁECZKA KUKURYDZIANA-2G

OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM-250ML-marchew, seler, pietruszka, por, koncentrat pomidorowy, makaron, natka pietruszki, śmietana 36%, olej rzepakowy*1.2.6.8. KASZA GRYCZANA-150G, BITKA Z PIERSI KURCZAKA DUSZONA W SOSIE WARZYWNYM Z MIESZANĄ RATATUI-60+25G-pierś z kurczaka, mąka, olej, mieszanka: cukinia, oberżyna, pomidor, papryka żółta, czerwona, cebula*1. SURÓWKA Z KAPUSTY CZERWONEJ GOTOWANEJ Z RODZYNKAMI-100G-kapusta czerwona, olej, rodzynki, KOMPOT MALINOWY -150ML-cukier trzcinowy, malina, BANAN 1/2SZT

Energia: 1172kcal                   Białko:46,9g                       Tłuszcz:39,9g                  Węglowodany:173,2g

PIĄTEK:06.11.2020

ŚNIADANIE: KASZA MANNA NA MLEKU-200ML*1,6. BUŁKA MONTOWA-1/2SZT(20G) *1,KRAKOWSKA DROBIOWA-20G, SAŁATA-2G,MASŁO-12G*6, RZODKIEW BIAŁA TARTA-25G, ROGAL Z MUSEM OWOCOWYM-1/4(23G) +20G*6-mus jabłko, jeżyna. HERBATKA RUMIANKOWA Z CYTRYNĄ-150ML

II ŚNIADANIE: BUDYŃ WANILIOWY( WYRÓB WŁASNY)-150G,Z OWOCAMI POLEWĄ JOGURTOWĄ Z MIODEM-50G-mąka ziemniaczana, żółtko, mleko, cukier trzcinowy, cukier waniliowy,*1.2.6, jabłko, kiwi, jogurt naturalny, miód*6, CHIPSY KUKURYDZIANE BANANOWE-1OP-30G, MARCHEWKA DO CHRUPANIA-25G, NAPÓJ Z SOKU ANANASOWEGO-150ML.

OBIAD: ZUPA KREM MARCHWIOWO-KALAFIOROWA ZABIELANA-marchew,kalafior, włoszczyzna mrożona paski, olej rzepakowy, ziemniaki, śmietana 36%, natka pietruszki*6.8 , ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, TUŃCZYK W SOSIE POMIDOROWO- ZIOŁOWYM-tuńczyk, olej, koncentrat pomidorowy, cebula,zioła*3. SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ Z GROSZKIEM I KUKURYDZĄ-100G-kukurydza, kiszona kapusta, groszek zielony, oliwa. Sok CZARNA PORZECZKA-120ML.

Energia: 1084kcal                   Białko:41,7g                       Tłuszcz:33,6g                  Węglowodany:168,5g

 

INTENDENT ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO MINIMALNEJ MODYFIKACJO JADŁOSPISU.

INDEKSY ALERGENÓW DOSTĘPNE NA STRONIE PRZEDSZKOLA WWW.PM2KG.PL

WODA PITNA MINERALNA DOSTĘPNA DLA DZIECI NA BIEŻĄCO.

 

 

 

 


PONIEDZIAŁEK: 19.10.2020

ŚNIADANIE: GWIAZDKI CYNAMONOWE NA MLEKU WIELOZBOZOWE-200+25G*1.6, BUŁKA ZIARNISTA-40G*1, MASŁO-12G*6, KURCZAK GOTOWANY FILET-25G*9, SAŁATA LODOWA-2G, OGÓREK KISZONY-20G, HERBATKA Z  MIĘTĄ I MIODEM-150ML.

II ŚNIADANIE: JOGURT NATURALNY Z MUSSLI OWOCOWYM BEZCUKROWYM-150ML*1.6-jogurt naturalny, mussli bezcukrowe, cukier trzcinowy, CIASTO DROŻDZOWE OWOCOWE-50G*1.2.6, MARCHEWKA DO CHRUPANIA-25G, NAPÓJ O SMAKU MANGO -150ML.

OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM-250ML*1.2.6.8-makaron, koncentrat pomidorowy, smietana36%, marchew, seler, pietruszka, por, olej rzepakowy ,natka pietruszki, KASZA JĘCZMNIENNA-150G*1, BITKA Z INDYKA W SOSIE KOPERKOWYM-60+50G*1.6-udziec z indyka, mąka, olej rzepakowy, koperek, śmietana 18%. cebula, przyprawy, BROKUŁ GOTOWANY Z BUŁKĄ TARTĄ-50G*1.6, SELER Z RODZYNKAMI TARTY I AMARANTUSEM-50G*8, KOMPOT Z WISNI-150ML-cukier trzcinowy, wiśnia, BANAN-1/2SZT

 

Energia: 1133kcal                   Białko:44,3g                       Tłuszcz:34g                  Węglowodany:179,1g

WTOREK: 20.10.2020

ŚNIADANIE: PASTA Z MAKRELI WĘDZONEJ ZE SZCZYPIORKIEM-30G*3.6-makrela wędzona, masło, szczypiorek, SZYNKA GOTOWANA-10G*9, POMIDOR-20G,PIECZYWO MIESZANE/25+25G/-baltonowski, orkiszowy*1,MASŁO-12G*6, KAWA INKA NA MLEKU-150ML*1,6

II ŚNIADANIE: DROŻDZÓWKA Z SEREM-1/2SZT*1.2.6, MLEKO-120ML*6, FASOLKA SZPARAGOWA GOTOWANA  Z MASŁEM -60G+5g*6

OBIAD: ZUPA Z CUKINI ZABIELANA Z MAKARONEM -250ML*1.2.6.8-cukinia, olej rzepakowy, marchewka, seler, pietruszka, por, natka, makaron, śmietana 36%przyprawy ziołowe, ZIEMNIAKI PUREE-150G*6-masło,mleko, GOŁĄBEK W SOSIE POMIDOROWYM Z  ZIOŁAMI -80+50G*6-kapusta świeża, olej rzepakowy, cebulka, mięso wieprzowe, ryż, koncentrat pomidorowy, śmietana 18%, przyprawy, PRZEKĄSKA WARZYWNA: KALAREPKA SŁUPKI-25g , MARCHEWKA SŁUPKI- 25G, SOK Z CZARNEJ PORZECZKI-120ML.

Energia: 1045kcal                   Białko:38,7g                       Tłuszcz:44,1g                  Węglowodany:136,2g

ŚRODA: 21.10.2020

ŚNIADANIE: PŁATKI ORKISZOWE NA MLEKU Z TARTYM JABŁKIEM I MORELĄ-200ML*1.6,  BUŁKA WROCŁAWSKA -25G*1, MASŁO-12G*6, CHLEB SŁOBECZNIKOWY-1/2SZT*6, SER ŻÓŁTY-20G*6, SAŁATA, POMIDOR-20G,MUS JABŁKOWO-JEŻYNOWY-20G, HERBATKA Z MELISĄ I CYTRYNĄ-150ML.

II SNIADANIE: NALEŚNIK Z MĄKI PSZENNO-RYŻOWEJ Z TWAROŻKIEM I BAKALIAMI/RODZYNKI,MORELA, ŻURAWINA/-150G*1.2.6-mąka pszenna, ryżowa, mleko, jajko, twaróg, cukier trzcinowy, cukier waniliowy, MUS GRUSZKOWY-30G, MLEKO-120ML*6, WODA Z POMARAŃCZĄ I MIODEM-150ML. MARCHEWKA DO CHRUPANIA25g.

OBIAD: ZUPA KALAFIOROWA Z KASZĄ KUSKUS ZABIELANA-250ML*6.8-kalafior, marchewka, seler, pietruszka, por, natka ,olej rzepakowy, kasza kuskus, śmietana 36%, MAKARON-150G*1.2., SOS MIĘSNO-WARZYWNY Z ZIOŁAMI-50+40G*8-szynka wieprzowa, olej rzepakowy, cebulka, mąka, włoszczyzna, przyprawy ziołowe, KAPUSTA PEKIŃSKA Z ANANASEM-100G, KOMPOT ARONIOWY -aronia, cukier trzcinowy150ML.

Energia: 1305kcal                   Białko:52,5g                       Tłuszcz:52,8g                  Węglowodany:170,8g

CZWARTEK: 22.10.2020

ŚNIADANIE: KULKI CZEKOLADOWE WIELOZBOŻOWE NA MLEKU-200+25G*1,6, PASTA Z KURCZAKA WĘDZONEGO I JAJKA ZE SZCZYPIORKIEM-30G*2.6-kurczak wędzony, masło, jajko, szczypior, PIECZYWO MIESZANE-25+25G/*1-baltonowski, orkisz, MASŁO-12G*6, RZODKIEWKA TARTA-20G,MUS OWOCOWY: DOMOWY JABŁKO Z JEZYNĄ-20G,  HERBATKA Z MIODEM I CYTRYNĄ-150ML.

II SNIADANIE: BAGIETKA Z POMIDOREM-25+20G*1, MASŁO-7G*6, KAWA NA MLEKU-120ML*6, PAŁECZKA KUKURYDZIANA-5G, WODA MINERALNA

OBIAD: ZUPA PIECZARKOWA Z MIĘSEM  ZABIELANA-250ML*6.8- olej rzepakowy, pieczarka, marchewka, pietruszka, por, seler, natka, śmietana 36%,ziemniaki, szynka wieprzowa, RYŻ ZAPIEKANY Z JABŁKIEM I CYNAMONEM-180G*6-ryżjabłko, cynamon, masło, POLEWA JOGURTOWO-WANILIOWA Z MORELĄ-50G*6, SURÓWKA Z MARCHEWKI I POMARAŃCZA ZE SŁONECZNIKIEM-100G, KOMPOT WIELOOWOCOWY-150ML-mieszanka owocowa, cukier trzcinowy.

Energia: 995kcal                   Białko:38,5g                       Tłuszcz:38,4g                  Węglowodany:136,9g

PIĄTEK:23.10.2020

ŚNIADANIE:  KASZA MANNA NA MLEKU Z PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI-200ML*1.6.7-kasza manna, mleko, migdały, BUŁKA ZIARNISTA-1/2SZT-25G*1, CHLEB-30G*1,SZYNKA GOTOWANA-25G*9, MASŁO-12G*6, OGÓREK ŚWIEŻY-20G, SZCZYPIOREK-3G, HERBATKA Z MELISĄ OWOCOWA-150ML,

II SNIADANIE: KISIEL Z TRUSKAWEK DOMOWY-150ML-maka ziemniaczana, truskawki, cukier trzcinowy, JOGURT WANILIOWY-30G*6, CIASTO Z ŻURAWINĄ-25G*1.2, NAPÓJ Z SOKU CZARNA PORZECZKA-150ML. MARCHEWKA DO CHRUPANIA-25g

OBIAD: ZUPA JARZYNOWA ZABIELANA Z NATKĄ PIETRUSZKI-250ML*6.8-mieszanka jarzynowa(kalafior, marchew, seler, pietruszka, brokuł, fasolka)ziemniaki, kapusta świeża, , natka, olej rzepakowy, śmietana 36%, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, KOTLET RYBNY MIELONY Z DORSZA-60G*1.2.3-dorsz, olej rzepakowy, jajko, bułka tarta, przyprawy, SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ Z JABŁKIEM I MARCHEWKĄ-100G, KOMPOT  CZERWONA PORZECZKA Z MIODEM-150ML, OWOC: MANDARYNKA-80G

Energia: 1029kcal                   Białko:35,5g                       Tłuszcz:36,8g                  Węglowodany:154,4g

 

INDEKSY ALERGENÓW DOSTĘPNE NA STRONIE PRZEDSZKOLA WWW.PM2KG.PL LUB PRZY JADŁOSPISIE.

PRZYPRAWY UŻYWANE W PRZEDSZKOLU: SÓL O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI SODU, ZIOŁA PROWANSALSKIE, BAZYLIA, MAJERANEK, TYMIANEK, OREGANO, PIEPRZ ZIOŁOWY, PIEPRZ CZARNY, PAPRYKA CZERWONA , CZOSNEK, LUBCZYK, LIŚĆ LAUROWY, ZIELE ANGIELSKIE.        


JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK: 28.09.2020

ŚNIADANIE: KOMOSA RYŻOWA Z RODZYNKAMI NA MLEKU-200+15+5G*1.6., PIECZYWO MIESZANE—50G/25+25G/-*1(baltonowski, wieloziarnisty-dzieci uczulone żytni), MASŁO-12G*6,( alergia margaryna). KRAKOWSKA DROBIOWA Z FILETA-20G*9, OGÓREK KISZONY-15G, SZCZYPIOR-3G, HERBATKA RUMIANKOWA Z CYTRYNĄ I MIODEM-150ML.

II ŚNIADANIE: JOGURT NATURALNY Z BANANEM I BAKALIAMI/śliwka suszona morela/-120G, WAFLE KUKURYDZIANE CIENKIE-5G, NAPÓJ Z CYTRYNY I MIĘTY-150ML. PRZEKĄSKA: MARCHEWKA SŁUPKI-25G

OBIAD: ZUPA Z SOCZEWICY CZERWONEJ Z POMIDORAMI-250ML/marchew, pietruszka korzeń, seler, por, olej rzepakowy ,pomidory świeże, ziemniaki, soczewica czerwona, cebula, natka pietruszki-*8, KASZA JĘCZMIENNA-150G, SCHAB  DUSZONY W SOSIE WŁASNYM-60+50G-schab, mąka, olej rzepakowy,przyprawy*1, BURACZKI Z POMARAŃCZĄ I PESTKAMI DYNI-100G, KOMPOT AGRESTOWY-150ML, ŚLIWKA-1SZT

Energia: 1066kcal                   Białko:47,3g                       Tłuszcz:39,6g                  Węglowodany:144,7g

WTOREK: 29.09.2020

ŚNIADANIE: PASTA Z TUŃCZYKA Z JAJKIEM-25G/tuńczyk, jajko, masło, szczypiorek/*2.3.6, PIECZYWO MIESZANE-50G/25+25G/-*1, BAGIETKA -10G-*1, MASŁO-12G-*6, SZCZYPIOREK-3G, PAPRYKA-20G, KAWA NA MLEKU-150ML-*6, HERBATA OWOCOWA ALERGIA

II ŚNIADANIE: CHAŁKA Z MASŁEM I  MUSEM OWOCOWYM-20+6+25G/ GRUSZKA Z DAKTYLAMI/-*1.6, MLEKO-120ML-*6, DODATEK WARZYWNY: BUKIET WARZYW GOTOWANY Z MASŁEM-50G+3G

OBIAD: ROSÓŁ Z KASZĄ JAGLANĄ-250ML/marchew, pietruszka, por, cebula, seler, porcje rosołowe, natka pietruszki, kasza jaglana-*1.8,ZIEMNIAKI PUREE-150G/masło, mleko/*6, KOTLET DROBIOWY Z CIECIERZYCĄI -60G/piersi drobiowe, olej, jajko, bułka tarta, przyprawy-*1.2, SURÓWKA Z KALAREPKI, JABŁKA I MARCHEWKI Z SEZAMEM-100G-*10, SOCZEK MULTIWITAMINA SOKUŚ 0,2-1SZT

Energia: 1057kcal                   Białko:45,3g                       Tłuszcz:41,9g                  Węglowodany:142,8g

ŚRODA: 30.09.2020

ŚNIADANIE: PŁATKI ŚNIADANIOWE SANTE NA MLEKU Z JAGODĄ GOJA-200ML+20 G***6, BUŁKA ZIARNISTA -20G-*1, BAGIETKA-10G-*1, MASŁO-12G-*6, MUS OWOCOWY DOMOWY- JABŁKO.JEZYNA/-20G, SZYNKA DROBIOWA GOTOWANA-20G-*9, SAŁATA-2G, OGÓREK ŚWIEŻY-20G, HERBATKA OWOCOWA-20G,

II SNIADANIE: PLACKI DYNIOWE NA MAŚLANCE Z PŁATKAMI ŻYTNIMII I BAKALIAMI-2SZT/maślanka, jajko, płatki żytnie ,dynia, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, mąka pszenna, cukier waniliowy, trzcinowy, olej rzepakowy, rodzynki, morela, śliwka suszona/-*1.2.6, POLEWA JOGURTOWO-WANILIOWA-30G-*6, MARCHEWKA GOTOWANA Z MASŁEM-50G+2g-*6, NAPÓJ ZURAWINOWY-150ML.

OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM-250ML/marchew, pietruszka, seler, por, olej, śmietana 36%, koncentrat pomidorowy, natka, przyprawy, makaron-*1.2.6.8, RYŻ NA SYPKO-150G, KLOPSIK Z INDYKA Z WŁOSZCZYZNĄ W SOSIE KOPERKOWYM-70g+50G/piersi, cebula, przyprawy, cebula, mąka, koperek, włoszczyzna, śmietana 18%-*1.2.6,8. SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ Z JABŁKIEM I GROSZKIEM ZIELONYM-100G, MANDARYNKA-80G, KOMPOT WIŚNIOWY Z MIODEM-150ML.

Energia: 1141kcal                   Białko:40,7g                       Tłuszcz:33,7g                  Węglowodany:186,1g

CZWARTEK: 01.10.2020

ŚNIADANIE: KULKI CZEKOLADOWE NISKOSŁODZONE SANTE NA MLEKU-150+25G-*1.6, PIECZYWO MIESZANE-50G/25+25G-*1/, HERBATKA OWOCOWO-RUMIANKOWA-150ML., MASŁO-12G-*.6, SER ŻÓŁTY-20G-*6, RZODKIEWKA-15g, SZCZYPIOREK-3g

II ŚNIADANIE: KISIEL OWOCOWY DOMOWY/JEZYNOWY Z TRUSKAWKĄ/ POLEWĄ JOGURTOWĄ WANILIOWĄ-150/50GG, WAFLE RYŻOWE Z CYNAMONEM-1SZT-5g, CIASTECZKO BEZCUKROWE OWOCOWE-1SZT-12G-*1, NAPÓJ Z SOKU POMARAŃCZOWEGO-150ML

OBIAD: ZUPA WARZYWNA Z KALAFIOREM ZABIELANA KREM-250ML/ziemniaki, włoszczyzna, śmietana, kalafior, olej, cebula, natka/-**6.8, MAKARON Z OLIWĄ-150G-*1.2,MIĘSO MIELONE -50G SOSIE WARZYWNO-POMIDOROWYM- 25+50G/szynka, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, Koncentrat pomidorowy, mąka, przyprawy/-*1.8, FASOLKA SZPARAGOWA GOTOWANA Z MASŁEM I BUŁKĄ-100G+4g-*6, KOMPOT  PORZECZOWY Z MIODEM-150ML,JABŁKO-1/2SZT.

Energia: 1183kcal                   Białko:39,1g                       Tłuszcz:44,9g                  Węglowodany:174,6g

PIĄTEK: 02.10.2020

ŚNIADANIE: PŁATKI RYŻOWE NA MLEKU-150+12G, **1.6.PIECZYWO MIESZANE-55G**1G( baltonowski, wieloziarnisty). MASŁO-12G-*6, PASTA Z KURCZAKA WĘDZONEGO ZE SZCZYPIORKIEM-25G, BAGIETKA-10G**1.POMIDOR 15G,MUS OWOCOWY-15G( jabłko, jeżyna).HERBATKA Z MELISĄ I CYTRYNĄ-150ML.

II ŚNIADANIE: KASZKA KUKURYDZIANA WANILIOWA Z MORELĄ-150G**6. CIASTO DROŻDZOWE OWOCOWE NISKOCUKROWE-40G**1.2.6.KALAREPKA SŁUPKI-25G, NAPÓJ JABŁKOWY-150ML

OBIAD: BARSZCZ UKRAIŃSKI ZABIELANY-250ML**6.8.( buraki, kapusta św, włoszczyzna, fasola, śmietana, cebula, przyprawy, ziemniaki, natka). ZIEMNIAKI Z KOPERKIE-150G,PULPET DUSZONY Z DORSZA W BROKULE Z MARCHEWKĄ-60+70G**1.2.3.6.SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z GROSZKIEM ZIELONYM-60G, KOMPOT RABARBAROWY Z MIODEM-150ML, POMARAŃCZA-1/4SZT.

Energia:1091kcal                   Białko:40,7g                       Tłuszcz:29,7g                  Węglowodany:183g

PONIEDZIAŁEK: 05.10.2020

ŚNIADANIE: PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU-200+25G-*1.6, PIECZYWO MIESZANE-50G/25+25G/-*1, SZYNKA GOTOWANA WIEPRZOWA-25G-*9, MASŁO-12G-*6, OGÓREK KISZONY-20G, HERBATKA ŻURAWINOWA-150ML.

II ŚNIADANIE: KASZA MANNA NA MLEKU NA GĘSTO-150G-*1.6, MUS TRUSKAWKOWY-25G, BAGIETKA Z POMIDOREM-20+20G,-*1,MASŁO-6G, -*6NAPÓJ Z SOKU CZARNA PORZECZKA-150ML.

OBIAD: ZUPA GROCHOWA Z MAJERANKIEM-250ML,/groch, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, czosnek, ziemniaki, przyprawy/-*8. ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, POTRAWKA DROBIOWA Z WARZYWAMI KORZENNYMI-60+25+50G/udka drobiowe, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, mąka, śmietana 18%, przyprawy/-*6.8, SURÓWKA Z  KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z KUKURYDZĄ I ANANASEM-100G, BANAN-1/2SZT, KOMPOT AGRESTOWY Z MIODEM-150ML

Energia: 1200kcal                   Białko:46,9g                       Tłuszcz:43,8g                  Węglowodany:172,4g

WTOREK:06.10.2020

ŚNIADANIE: PASTA Z KURCZAKA WĘDZONEGO Z NATKĄ PIETRUSZKI-30G, PAPRYKA -20G, PIECZYWO MIESZANE-50G/25+25G/-*1, BAGIETKA Z MUSEM OWOCOWYM DOMOWYM/jabłko, jeżyna/-20+20G, MASŁO-12G-*6, KAKAO-150ML-*6, HERBATA

II ŚNIADANIE: NALEŚNIKI Z TWAROGIEM OWOCOWYM Z TRUSKAWKAMI-150G,(mąka pszenna, kukurydziana, ryżowa, jajko, twaróg, śmietana, mleko, truskawki, cukier)**1.2.6. POLEWA JOGURTOWA WANILIOWA-30G, **6.DODATEK WARZYWNY: MARCHEWKA SŁUPKI-25G, NAPÓJ Z MULTIWITAMINY-150ML.

OBIAD: ZUPA BROKUŁOWA Z PŁATKAMI RYŻOWYMI ZABIELANA-250ML,/brokuł, włoszczyzna, natka, przyprawy, płatki ryżowe, śmietana 36%/-*6.8 KASZA JĘCZMIENNA-150G, SZTUKA MIĘSA- BITKA  WIEPRZOWA DUSZONA W MIESZANCE CATERINGOWEJ-60+50G,(szynka kulka, fasolka, marchewka, brokuł, kalafior). SURÓWKA Z SELERA Z MARCHEWKĄ I RODZYNKAMI Z OLIWĄ-100G,**8. KOMPOT WISNIOWY-150ML, MELON-80G

Energia: 1259kcal                   Białko:47,6g                       Tłuszcz:52g                  Węglowodany:169g

ŚRODA: 07.10.2020

ŚNIADANIE: PASTA Z MAKRELI ZE SZCZYPIORKIEM-25G,-*3 PIECZYWO MIESZANE-50G/25+25G/-*1KAWA NA MLEKU INKA-150ML,-*6 POLĘDWICA DROBIOWA-20G,-*9 SAŁATA-2G, MASŁO-12G, -*6 RZODKIEW BIAŁA TARTA-15G, HERBATA, BAGIETKA-15G-*1,,MUS OWOCOWY-15G, HERBATA

II SNIADANIE: GALARETKA OWOCOWA DOMOWA Z TRUSKAWEK I JEŻYNY-150ML, JOGURT Z MORELĄ-35G, -*6. PAŁECZKI KUKURYDZIANE-1SZT(25G),  KALAREPKA SŁUPKI-20G, NAPÓJ JABŁKOWO-MIETOWY-150ML.

OBIAD: ZUPA KREM Z DYNII ZABIELANA-250ML, /dynia mrożona, marchew, seler, pietruszka, por, olej, ziemniaki, śmietana, natka, przyprawy/-*6.KASZA KUSKUS-140G, ,KOTLECIKI Z ZIEMNIAKÓW, RYŻU, MARCHEWKI Z MIĘSEM DROBIOWYM-2SZT( OK 120G),**1.2.SURÓWKA Z  PORY I MARCHWII-100G,SOCZEK 0,2 L JABŁKOWY NATURALNY-1SZT

Energia: 1255kcal                   Białko:50,7g                       Tłuszcz:37,6g                  Węglowodany:204,5g

 

 

CZWARTEK: 08.10.2020

ŚNIADANIE:  PŁATKI ŻYTNIE NA MLEKU Z ŻURAWINĄ-200ML,-*1.6 BUŁKA ZIARNISTA-1SZT(40G) ½ -*1.Z SZYNKĄ DROBIOWĄ-20G,-*91/2 SZT Z ŻÓŁTYM SEREM-15g-*6, SAŁATA -2G, OGÓREK ŚWIEŻY-20G, SZCZYPIOREK-3G, HERBATKA Z MELISĄ I CYTRYNĄ-150ML.

Płatki żytnie-15g, żurawina-5g, cytryna-4g, cukier-2g

II SNIADANIE: BAGIETKA Z JAJKIEM I POMIDOREM-20+20+20G,-*1.2MASŁO-6G,-*6 .MLEKO-120ML,  FASOLKA SZPARAGOWA GOTOWANA-50G, WODA MINERALNA

OBIAD: BARSZCZ CZERWONY ZABIELANY-250ML, /buraki, przyprawy, ziemniaki, cebula, śmietana, olej, marchew, seler, pietruszka, por, czosnek, natka,/-*6.MAKARON ZE SZPINAKIEM I MIĘSEM DROBIOWYM-180G,/makaron, olej, masło, śmietana, piersi, szpinak, czosnek, przyprawy/-*1.6.POMARAŃCZA-1/4SZT, SURÓWKA Z MARCHEWKI I SELERA NACIOWEGO Z  SEZAMEM-100G, -*10.KOMPOT GRUSZKOWY Z MIODEM

Energia: 1322kcal                   Białko:50,2g                       Tłuszcz:42,1g                  Węglowodany:213,4g

PIĄTEK: 09.10.2020

ŚNIADANIE: ZACIERKA NA MLEKU-200ML,-*1.2.6, ROGAL Z MIODEM-1/4+20G,-*1 BUŁKA GRAHAMKA-25G, -*1MASŁO-12G,-*6 KRAKOWSKA DROBIOWA-20G, -*9,PAPRYKA-20G,HERBATA Z MIETĄ I CYTRYNĄ-150ML

II SNIADANIE: BUDYŃ WANILIOWY-150ML,-1.2.6, MUS TRUSKAWKOWY-25G, CHAŁKA Z MASŁEM-20G,-*1 MASŁO-6G,-*6, MARCHEWKA SŁUPKI-20G, NAPÓJ O SMAKU MANGO-150ML.

OBIAD: ZUPA PIECZARKOWA Z RYŻEM-250ML,/pieczarka, olej, śmietana, ryż, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, natka pietruszki, przyprawy/-*6.8, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G,PULPET RYBNY/dorsz, jajko, mąka, przyprawy, bułka św/ W WARZYWACH WIOSENNYCH( KALAFIOR, BROKUŁ, MŁODA MARCHEWKA CAŁA, CUKINIA, MARCHEW ŻÓŁTA)-60+50G-*1,2,3, KISZONA KAPUSTA Z JABŁKIEM I RODZYNKAMI-60G, KOMPOT Z MIESZANKI OWOCOWEJ-150ML, GRUSZKA-1/2SZT

Energia:1076 kcal                   Białko:40,5g                       Tłuszcz:33,9g                  Węglowodany:169,9g

INDEKSY ALERGENÓW DOSTĘPNE NA STRONIE PRZEDSZKOLA WWW.PM2KG.PL

INTENDENT ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO NIEWIELKIEJ MODYFIKACJI JADŁOSPISU.

PRZYPRAWY UŻYWANE DO POTRAW: SÓL O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI SODU, PIEPRZ ZIOŁOWY, NATURALY, BAZYLIA, TYMIANEK, OREGANO, LUBCZYK, ZIOŁA PROWANSALSKIE, CZOSNEK MAJERANEK, LIŚĆ LAUROWY, ZIELE ANGIELSKIE, PAPRYKA SŁODKA.

WODA PITNA DLA DZIECI PODAWANA NA BIEŻĄCO.

INTENDENT PRZEDSZKOLA ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO NIEWIELKIEJ MODYFIKACJI JADŁOSPISU.

 

 

 

 


PONIEDZIAŁEK: 21.09.2020

ŚNIADANIE: PŁATKI ORKISZOWE  NA MLEKU Z NASIONAMI GOJA-*1,6 – 200ML*1,6, PASTA Z KURCZAKA WĘDZONEGO Z JAJKIEM I NATKĄ PIETRUSZKI-*2 – 25G, RZODKIEW BIAŁA TARTA-20G, PIECZYWO MIESZANE- chleb baltonowski, chleb dynia ze słonecznikiem *6,9 50G, MASŁO-*6 – 12G, HERBATA ROOIBOS-150ML.

II ŚNIADANIE: KISIEL TRUSKAWKOWY- truskawki, mąka ziemniaczana, cukier – 150ML, POLEWA JOGURTOWA WANILIOWA-*6 -30G, WAFLE RYŻOWE CYNAMONOWE-2SZT, PAŁECZKA KUKURYDZIANA-1SZT.PAPRYKA DO CHRUPANIA-20G, NAPÓJ CZARNA PORZECZKA-150ML.

OBIAD: ZUPA RYŻOWA Z KOPERKIEM – ryż, pietruszka korzeń i nać olej rzepakowy, marchewka, seler, por, cebula*8 – 250ML, KASZA JĘCZMIENNA-150G, KLOPS WIEPRZOWY W SOSIE WARZYWNYM szynka  wieprzowa, jajko kurze, mąka pszenna, , marchew, seler, por, cukinia, śmietana Truskawki-50g, mąka ziemn-10g, cukier-4g – 60+80G, TARTA KALAREPKA Z MARCHEWKĄ Z OLEJEM RZEPAKOWYM -60G, JABŁKO-1/2SZT, KOMPOT WIŚNIOWY Z MIODEM-150ML

DZIEŃ PRZEDSZKOLAKA MINI BANKIET PRZEDSZKOLNY😊  DODATKOWO: MUS JABŁKOWY-100%, MUFINKA-1SZT, WINOGRONO, SOCZEK-0,2 OWOCOWY( Kalorie z bankietu w tak pięknym dniu nie liczymy do posiłku-smacznego przedszkolaczki😊)

Energia: 1044kcal                   Białko:36g                       Tłuszcz:40,1g                  Węglowodany:151,3g

WTOREK: 22.09.2020

ŚNIADANIE: PASTA Z MAKRELI I TWAROGU ZE SZCZYPIORKIEM-*3, 6 –  20G, POMIDOR-20G,PIECZYWO MIESZANE – chleb baltonowski, orkiszowy–*1 –  50G, MASŁO-* 6 -12G, KAWA ANATOL  NA MLEKU–*1, 6 – 150ML, HERBATA-ALERGIA, BAGIETKA Z MUSEM OWOCOWYM-jabłko, jeżna10+10G-*1

II ŚNIADANIE: KANAPKA Z  CHLEBA BALTONOWSKIEGO Z OGÓRKIEM ŚWIEŻYM-*1 -30+20G, MASŁO-* 6- 6G, MARCHEWKA GOTOWANA-60G, KEFIR Z MALINAMI 150ML,NAPÓJ Z SOKU JABŁKOWEGO I CYTRYNY  Z CUKREM-150ML

OBIAD: BARSZCZ BIAŁY Z JAJKIEM I MAJERANKIEM- śmietana , olej rzepakowy, jajko kurze, marchew, pietruszka korzeń i nać, seler, por, cebula-,  chrzan , ziemniaki, natka-*2, 6, 8 – 250ML, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-150G, KOTLET MIELONY DROBIOWY- mięso drobiowe, jajo kurze, bułka pszenna -*1,2 – 660G, FASOLKA SZPARAGOWA GOTOWANA-50G, MARCHEWKA Z DYNIĄ i olejem rzepakowym -50G, KOMPOT Z MIESZANKI OWOCOWEJ Z CUKREM-150ML, GRUSZKA-1/2SZT

Energia: 1086kcal                   Białko:42g                       Tłuszcz:40,4g                  Węglowodany:158,9g

ŚRODA: 23.09.2020

ŚNIADANIE: KASZKA KUKURYDZIANA NA MLEKU Z MORELĄ-* 6 200ML,BUŁKA WIELOZIARNISTA Z  SAŁATĄ I POLĘDWICĄ DROBIOWĄ-* 1,9 – 1/2+20G, MASŁO-* 6- 12G, BAGIETKA-* 1-10G, MUS OWOCOWY-jabłko, jeżyna -10G,HERBATA Z CYTRYNĄ i cukrem-150ML

II ŚNIADANIE: JOGURT NATURALNY Z TARTYM JABŁKIEM ,GOJĄ  I MIODEM* 6 -150ML, PALUCH DROŻDZOWY–* 1,2 – 30G, WODA Z POMARAŃCZĄ ,MIĘTĄ I CUKREM-150ML, TARTA KALAREPA Z OLIWĄ-50G

OBIAD: ZUPA JARZYNOWA Z DYNIĄ ZABIELANA– Mieszanka jarzynowa mrożona, dynia mrożona, śmietana , olej rzepakowy, nać pietruszki* 6,8- 250ML, KOPYTKA Z MĄKI MIESZANEJ- ziemniaki, jajko kurze, mąka ziemniaczana, pszenna, orkiszowa, ryżowa* 1,2 -150G, GULASZ DROBIOWY Z CUKINIĄ, BAKŁAŻANEM I GROSZKIEM ZIELONYM – filet z piersi kurzej. cukinia, groszek-, mąka-, cebula, bakłażan* 1 -50+80G, SURÓWKA Z MARCHEWKI GOTOWANEJ ,OGÓRKA KISZONEGO Z OLEJEM RZEPAKOWYM-100G, ŚLIWKA-1SZT, KOMPOT TRUSKAWKOWY Z CUKREM-150ML

Energia: 1187kcal                   Białko:43,4g                       Tłuszcz:39,5g                  Węglowodany:184,2g

CZWARTEK:24.09.2020

ŚNIADANIE: KAKAO NA MLEKU-* 6 -150ML, PIECZYWO MIESZANE-chleb baltonowski, chleb dynia ze słonecznikiem -* 1,9 -50G, MASŁO-* 6 -12G, MUS OWOCOWY-jabłko, jeżyna – 10G, BAGIETKA-* 1 -10G,SZYNKA GOTOWANA WIEPRZOWA-15G, TWAROŻEK ZE ŚMIETANĄ I SZCZYPIORKIEM-* 6 -15G, SAŁATA LODOWA, HERBATA-ALERGIA(1.6.9)

II ŚNIADANIE: BUDYŃ WANIIOWY( WYRÓB WŁASNY)- mąka ziemniaczana, jajko kurze, cukier–* 2,6 – 150ML, OWOCE MIX ( TARTE JABŁKO, GRUSZKA I KIWI )-80G Z POLEWĄ JOGURTOWĄ I MIODEM–* 6 30G, PALUCH DROŻDZOWY -* 1,225G,HERBATA OWOCOWA Z CUKREM -150ML(2.6)

OBIAD: ZUPA GROCHOWA -250ML**8.,-groch, olej, ziemniaki, mieszanka warzywna, cebula, przyprawy, MAKARON Z MIĘSEM MIELONYM I SOSEM POMIDOROWO WARZYWNYM Z ZIOŁAMI-150+100G**,1.2. SURÓWKA Z MARCHEWKI I PORA Z ŻURAWINĄ-100G, KOMPOT JEŻYNOWY-150ML, BANAN-1/2SZT

Energia: 1036kcal                   Białko:41,2g                       Tłuszcz:31,2g                  Węglowodany:163,5g

PIĄTEK: 25.09.2020

ŚNIADANIE: KASZA MANNA NA MLEKU -* 1,6 -200ML, TWAROŻEK ZE ŚMIETANĄ I MIODEM-* 6 -20G, PIECZYWO MIESZANE-CHLEB BALTONOWSKI, CHLEB Z DYNIĄ I SŁONECZNIKIEM-* 1 50G, MASŁO-* 6 ,9 – 12G, CZĄSTKA MARCHEWKI -25G, HERBATA Z MIĘTĄ ,CYTRYNĄ I CUKREM-150ML.

II ŚNIADANIE: BUŁKA WROCŁAWSKA POMIDOREM I SZCZYPIORKIEM-* 1  1/2+20G, MASŁO-* 6 -6G, KAKAO NA MLEKU* 6  -150ML, CHRUPKI KUKURYDZIANE PAŁECZKA-1SZT

OBIAD: ZUPA PIECZARKOWA Z MAKARONEM- pieczarka, cebula, por, marchew, pietruszka korzeń i nać, , makaron, śmietana, olej rzepakowy * 1,6,8 -250ML , RYŻ-150G, PULPET RYBNY W SOSIE POMIDOROWO- BAZYLIOWYM- ryż, dorsz , mąka pszenna, cebula, jajko kurze, koncentrat  pomidorowy, śmietana* 1,6- 60,+50G, CZERWONA KAPUSTA GOTOWANA-50G,SAŁATKA Z KAPUSTY KISZONEJ z CEBULĄ I OLIWĄ -50G, SOK JABŁKOWY NATURALNY-120ML

Energia: 1082kcal                   Białko:39,1g                       Tłuszcz:38,3g                  Węglowodany:155,5g

WODA PITNA DOSTĘPNA DLA DZIECI NA BIEŻĄCO.

* INDEKSY ALERGENÓW DOSTĘPNE NA STRONIE PRZEDSZKOLA: WWW.PM2KG.PL

INTENDENT ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO NIEWIELKIEJ MODYFIKACJI JADŁOSPISU.

 

 

 

PONIEDZIAŁEK: 14.09.2020

ŚNIADANIE: KAWA NA MLEKU-200ML**1,6. PIECZYWO MIESZANE-50G**1( baltonowski, słonecznik)-30/20, JAJKO NA TWARDO-1/2SZT,**2. OGÓREK KISZONY-15G, MASŁO-12G**6. SEREK ALMETTE-15G**6.

II ŚNIADANIE: KISIEL JEŻYNOWY DOMOWY-150ML, POLEWA JOGURTOWA-30G**6. DROŻDŻÓWKA Z OWOCAMI 50G**1, NAPÓJ Z SOKU POMARAŃCZOWEGO-150ML.

OBIAD: ZUPA KALAFIOROWA Z MIĘSEM DROBIOWYM I ZACIERKĄ ZABIELANA-250ML**1.2.6.8. ( kalafior, zacierka, włoszczyzna, olej, śmietana, por, mięso drobiowe).RYŻ ZAPIEKANY Z JABŁKAMI-200G, POLEWA ŚMIETANOWO -JOGURTOWO-TRUSKAWKOWA-50G**6. SOK CZARNA PORZECZKA-150ML.

Energia: 944kcal                   Białko:31,8g                       Tłuszcz:33,1g                  Węglowodany:140,5g 

WTOREK: 15.09.2020

ŚNIADANIE: PŁATKI ORKISZOWE NA MLEKU Z DAKTYLAMI-200ML**1.6, PIECZYWO MIESZANE-50G,-30/20**1.( baltonowski, orkiszowy), POMIDOR-20G, KRAKOWSKA Z FILETA-20G, MASŁO-12G**6. HERBATKA Z MIĘTĄ I CYTRYNĄ-150ML.

II ŚNIADANIE: BUŁKA MONTOWA Z MASŁEM I OGÓRKIEM ŚWIEŻYM-20G+5G+10G**1.6..BUDYŃ WANILIOWY DOMOWY Z POLEWĄ OWOCOWĄ -150ML.**2.6.

OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA ZABIELANA Z KASZĄ KUS KUS-250ML**1,6.8.( kasza kuskus, ogórki kiszone, marchew, seler, pietruszka, por, olej, śmietana).MAKARON Z KAPUSTĄ MŁODĄ I MIĘSEM MIELONYM-250ML**1.(, MARCHEWKA GOTOWANA Z KUKUYDZĄ-100G, SOK ANANASOWY-150ML.

Energia: 969kcal                   Białko:25,6g                       Tłuszcz:35,8g                  Węglowodany:137,9g 

ŚRODA: 16.09.2020

ŚNIADANIE: KAKAO-200ML, **6.PIECZYWO MIESZANE-50G( baltonowski, słonecznik)-30/20**1. WĘDLINA DROBIOWA-20G**9.PAPRYKA-20G, MASŁO-12G**6.

II ŚNIADANIE: NALEŚNIKI Z MUSEM JABŁKOWYM Z MĄKI MIESZANEJ PSZENNO-ORKISZOWEJ-150G**1.2.6. MARCHEWKA GOTOWANA Z MASŁEM-55G**6, NAPÓJ POMARAŃCZOWY-150ML

OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM-250ML**6.8. ( marchew, seler, pietruszka, por, olej, ryż, koncentrat pomidorowy, śmietana).KASZA GRYCZANA-150G, GULASZ Z SZYNKI Z WARZYWAMI KORZENNYMI-85+50G,**1,8. SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ Z MARCHEWKĄ-100G, KIWI-80G, KOMPOT TRUSKAWKOWY Z MIODEM-150ML

Energia:1115 kcal                   Białko39,5:g                       Tłuszcz:47,3g                  Węglowodany:148,6g 

CZWARTEK: 17.09.2020

ŚNIADANIE: MAKARON NA MLEKU-200ML**1.2.6. PIECZYWO MIESZANE-50G**-30/25.( baltonowski, orkiszowy) **1.. PASTA MIĘSNA Z CIECIERZYCĄ-35G, PAPRYKA-20G, MASŁO-12G**6, HERBATKA RUMIANKOWA-150ML.

II ŚNIADANIE: JOGUTRT NATURALNY Z GRANOLĄ OWOCOWĄ SANTE-150G**1.6. PAŁECZKA KUKURYDZIANA-2SZT, NAPÓJ CYTRYNOWY Z MIODEM-150ML.

OBIAD: ZUPA DYNIOWA WARZYWNA Z ZACIERKĄ-250ML.**1.2.6.8. ( dynia, marchew, seler, pietruszka, por, śmietana, olej, zacierka).ZIEMNIAKI -150G, KOTLET MIELONY -60G.**1.2.,MIZERIA Z OGÓRKÓW ŚWIEŻYCH Z JOGURTEM NATURALNYM-100G**6.JABŁKO-80G, KOMPOT WIELOOWOCOWY-150ML.

Energia: 1139kcal                   Białko:42,4g                       Tłuszcz:48g                  Węglowodany:148,5g 

PIĄTEK: 18.09.2020

ŚNIADANIE: SER ŻÓŁTY-20G,**6. PIECZYWO  MIESZANE-50G**1.-30/25( baltonowski, słonecznik) **1.. KAWA NA MLEKU-150ML**1,6. POMIDOR-20G, MASŁO-12G**6

II ŚNIADANIE: GALARETKA OWOCOWA  Z MORELĄ-150ML. HERBATNIKI BEZCUKROWE-25G**1.-, NAPÓJ CZARNA PORZECZKA-150ML.

OBIAD: KRUPNIK WARZYWNY-250ML**1,8.( kasza jęczmienna, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, por, olej, przyprawy). PIEROGI LENIWE Z MASŁEM I BUŁKĄ TARTĄ-220G, ( mąka pszenna, ziemniaczana,  kukurydziana, twaróg, ziemniaki, jajko, bułka tarta, masło) **1,2,6.( BUKIET WARZYW GOTOWANY-100G, MANDARYNKA-80G, KOMPOT Z JABŁKEK Z MIODEM-150ML.

Energia: 925kcal                   Białko:38,1g                       Tłuszcz:28,5g                  Węglowodany:142,5g 

INDEKSY ALERGENÓW DOSTĘPNE NA STRONIE PRZEDSZKOLA: WWW.PM2KG.PL

INTENDENT ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO NIEWIELKIEJ MODYFIKACJI JADŁOSPISU.

WODA DLA DZIECI DOSTĘPNA NA BIEŻĄCO, RECEPTURY POTRAW DO WGLĄDU U INTENDENTA.

DOPRAWIANIE POTRAW ZIOŁAMI ( MAJERANEK, PIEPRZ ZIOŁOWY, ZIOŁA PROWANSALSKIE, PAPRYKA SŁODKA, CZOSNEK, LUBCZYK, KOLENDRA, BAZYLIA, ZIELE ANGIELSKIE, LIŚĆ LAUROWY, PIEPRZ NATURALNY, TYMIANEK, OREGANO)  Z OGRANICZONĄ ILOŚCIĄ SOLI.

JAŁOSPIS UZGADNIANY PO KONSULTACJI Z DIETETYKIEM PRZEDSZKOLA PANIĄ HANNĄ JELIŃSKĄ.

 

WTOREK: 01.09.2020

ŚNIADANIE: PASTAZ JAJEK-25G,**2. SZCZYPIOREK-2G, PAPRYKA-20G, MAKARON NA MLEKU-200ML, **1.2.6.PIECZYWO MIESZANE-45G, **1.MASŁO-12G,**6.HERBATKA OWOCOWA-150ML.MARCHEWKA DO CHRUPANIA-20G

II ŚNIADANIE: JOGURT NATURALNY Z BAKALIAMI-120ML**6., CHAŁKA Z MASŁEM-20G+.6g** 1.2.6. WODA Z POMARAŃCZĄ I MIODEM-150ML. KALAREPKA Z OLIWĄ-50G

OBIAD:  ROSÓŁ Z KASZĄ JAGLANĄ-250ML, **8.ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, KLOPSIK MIELONY WIEPRZOWY W SOSIE WŁASNYM-60+50G,**1.2. SURÓWKA Z KAPUSTY ŚWIEŻEJ Z MARCHEWKĄ Z POSYPKĄ ZE SŁONECZNIKA-100G, KOMPOT ŚLIWKOWY-150ML, KIWI-80G

Energia: 1227kcal                   Białko:42g                       Tłuszcz:53,6g                  Węglowodany:162,4g

ŚRODA: 02.09.2020

ŚNIADANIE: PIECZYWO MIESZANE-45G, **1.MUS OWOCOWY DOMOWY-10G, SER ŻÓŁTY-10G, **6.SZYNKA DROBIOWA-15G, **9.SZCZYPIOREK-2G, MASŁO-12G, **6.BAGIETKA-20G,**1. POMIDOR-20G, KAKAO-150ML, HERBATKA OWOCOWA

II ŚNIADANIE: BUŁKA MAŚLANA Z MASŁEM-1/2+5G, **1.2.6. MLEKO-150ML**6,  JARZYNKA GOTOWANA-50G, WODA Z POMARAŃCZĄ-150ML.

OBIAD: ZUPA KALAFIOROWA ZABIELANA-250ML, **6.8.ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, KOTLET MIELONY DROBIOWY Z CIECIERZYCĄ-65G**1.2. MIZERIA Z OGÓRKÓW-100G,**6. JABŁKO-80G, KOMPOT TRUSKAWKOWY-150ML.

Energia: 1122kcal                   Białko:46,1g                       Tłuszcz:45,2g                  Węglowodany:151g

CZWARTEK: 03.09.2020

ŚNIADANIE: KAWA NA MLEKU-150ML,**1,6. PIECZYWO MIESZANE-45G, **1. PIERŚ GOTOWANA-20G, **9. SZCZYPIOREK-2G, PAPRYKA-20G, MUS OWOCOWY DOMOWY-10G, BAGIETKA-20G,**1. HERBATKA OWOCOWA

II ŚNIADANIE: JOGURT Z BANANEM I PŁATKAMI ORKISZOWYMI-150G,**1.6. ROGAL Z MASŁEM I MIODEM-1/4SZT/ 6G/20G, **1.2.6.NAPÓJ POMARAŃCZOWY-150ML. OGÓREK ŚWIEŻY-20G

OBIAD:  KAPUŚNIAK Z KAPUSTY MŁODEJ-250ML, **8.MAKARON Z MASŁEM , **1.2.6.TWAROGIEM I MUSEM Z TRUSKAWEK**6.-200+50G, SURÓWKA Z TARTEGO JABŁKA Z MARCHEWKĄ I POSYPKĄ ZE SŁONECZNIKA-100G, SOK CZARNA PORZECZKA-100ML

Energia: 1115kcal                   Białko:37,1g                       Tłuszcz:35,5g                  Węglowodany:177,2g

 

 

 

PIĄTEK:04.09.2020

ŚNIADANIE: PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU-200ML+20G*1,6. BUŁKA MONTOWA-1/2SZT(20G) **1.KRAKOWSKA DROBIOWA-20G**9., SAŁATA-2G,MASŁO-12G*6, RZODKIEW BIAŁA TARTA-25G, ROGAL Z MUSEM OWOCOWYM-1/4(23G) +20G*6-mus jabłko, jeżyna. HERBATKA RUMIANKOWA Z CYTRYNĄ-150ML

II ŚNIADANIE: BUDYŃ WANILIOWY( WYRÓB WŁASNY)-150G,Z OWOCAMI POLEWĄ JOGURTOWĄ Z MIODEM-50G-**2.6., jabłko, kiwi, jogurt naturalny, miód*.CIASTKO BEZCUKROWE-10G**1, MARCHEWKA DO CHRUPANIA-25G, NAPÓJ Z SOKU POMARAŃCZOWEGO-150ML.

OBIAD: ZUPA KREM MARCHWIOWO-DYNIOWA ZABIELANA- *6.8 ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, PULPET RYBNY W SOSIE POMIDOROWO-ZIOŁOWYM- **1.2.3. 6, SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ Z GROSZKIEM I KUKURYDZĄ-100G- . Sok JABŁKOWY NATURALNY KARTONIK-100ML.

Energia:1101kcal                   Białko:42,9g                       Tłuszcz:33,6g                  Węglowodany:172,8g

PONIEDZIAŁEK: 07.09.2020

ŚNIADANIE: KAWA NA MLEKU-150ML **6.BUŁKA  GRAHAMKA -1/2SZT, **1.CHLEB BALTONOWSKI-1/2SZT(20G**1.SAŁATA LODOWA, POLEDWICA Z KURCZĄT-20G, **9.OGÓREK ŚWIEŻY-20G, HERBATA OWOCOWA Z RUMIANKIEM-150ML.

II ŚNIADANIE: KISIEL OWOCOWY(WYRÓB WŁASNY)-150G, POLEWA JOGURTOWA ZE ŚLIWKA SUSZONĄ I MIODEM-50G,**6. KANAPKA Z MASŁEM-2SZT-10G+5G**1.6., POMIDOR-25G, NAPÓJ Z MULITIWITAMINY-150ML,

OBIAD: KOPERKOWA ROSOŁKOWA Z ZACIERKĄ-250ML, **1.2.8.RYŻ NA SYPKO-150G, PODUDZIE DUSZONE Z WARZYWAMI-1SZT+50G, **8.SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ I MARCHEWKI-150G,POMARAŃCZA-80G, KOMPOT MALINOWY-150ML.

Energia: 992kcal                   Białko:42,1g                       Tłuszcz:27,9g                  Węglowodany:162,7g

WTOREK: 08.09.2020

ŚNIADANIE: PŁATKI RYŻOWE  NA MLEKU-20+200ML,**1.6. PIECZYWO MIESZANE -60G,**1. MASŁO-12G,**6. TWAROŻEK ZE ŚMIETANĄ I SZCZYPIORKIEM-20G, **6.RZODKIEWKA-35G, HERBATA ROOIBOS Z CYTRYNĄ-150ML.

II ŚNIADANIE: JOGURT NATURALNY Z  TRUSKAWKAMI, MIODEM, AMARANTUSEM I PŁATKAMI ŻYTNIMI-150G, **1.6. PALUCH DROŻDZOWY-30G**1.2.6. HERBATKA OWOCOWA-150ML

OBIAD: ZUPA POROWA ZABIELANA Z ZACIERKĄ-250ML,**1.2.6.ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM140G, GOŁĄBEK W SOSIE POMIDOROWYM-100+50G,**1.6., SELER Z MARCHEWKĄ I MORELĄ-150G, KOMPOT  WIŚNIOWY-150ML, KIWI-1/2SZT,

Energia: 1161kcal                   Białko:42,1g                       Tłuszcz:40,8g                  Węglowodany:180,9g

 

 

ŚRODA: 09.09.2020

ŚNIADANIE: PASTA Z KURCZAKA GOTOWANEGO Z WARZYWAMI-25G, **8.SER ŻÓŁTY-10G, **6.SZCZYPIOREK-2g, POMIDOR-25G, PIECZYWO MIESZANE-50G**1, MASŁO-12G**6, KAKAO-150ML**6.

II ŚNIADANIE: BAGIETKA Z MASŁEM I MUSEM OWOCOWYM-20G+20G,**1.2.6.MLEKO-100ML, **6.MARCHEWKA  DO CHRUPANIA-25G, NAPÓJ Z CZARNEJ PORZECZKI-150ML.

OBIAD: BARSZCZ BIAŁY Z JAJKIEM I MAJERANKIEM-250ML, **2.6.8.KASZA GRYCZANA-150G, BITKA Z INDYKA DUSZONA Z WARZYWAMI-50+50G, **1.8.SELER Z ANANASEM I ŻURAWINĄ-100g .**8.JABŁKO-1/4SZT, KOMPOT AGRESTOWY Z MIODEM-150ML,

Energia: 1045kcal                   Białko:42g                       Tłuszcz:41g                  Węglowodany:146,7g

CZWARTEK: 10.09.2020

ŚNIADANIE: PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU -200ML+20G,**.6. BUŁKA MONTOWA Z WĘDLINĄ Z INDYKA-1/2SZ+20G,**1.9.MASŁO-12G**6. SAŁATA, CHLEB ORKISZ  -1/2SZT, **1.PAPRYKA-40G, HERBATA Z MIETĄ-150ML.

II ŚNIADANIE: NALEŚNIK Z MĄKI MIESZANEJ Z MUSEM OWOCOWYM-1SZT+30G,**1.2.6. POLEWA JOGURTOWA WANILIOWA Z RODZYNKAMI- 50G, **6.BUKIET WARZYW GOTOWANY-50G, WODA Z CYTRYNĄ I MIODEM-150ML

OBIAD: ZUPA KREM Z ZIELONEGO GROSZKUI KUKURYDZY ZABIELANA-250ML, **6.8.MAKARON  -150G, **1.2.ZRAZIK MIELONY WIEPRZOWY W SOSIE WŁASNYM-60+50G,**1.2. BURACZKI Z MARCHEWKĄ I JABŁKIEM-150G, MANDARYNKA-1SZT, SOK WINOGRONOWY-120ML.

Energia: 1329kcal                   Białko:45,4g                       Tłuszcz:50,3g                  Węglowodany:190,5g

PIĄTEK: 11.09.2020

ŚNIADANIE: MUSSLI BEZCUKROWE  OWOCOWE Z JOGURTEM NATURALNYM  I NASIONAMI GOJA-120g+20g, **1.6.PASTA Z JAJEK ZE SZCZYPIORKIEM-25G, **2.PIECZYWO MIESZANE-50G,**1.  MASŁO-12G, *6.MUS OWOCOWY-10G, HERBATA Z RUMIANKIEM I MIODEM-150ML.

II ŚNIADANIE: BUDYŃ WANILIOWY( WYRÓB WŁASNY)-150G, 2.6.POLEWA Z JOGURTU I TRUSKAWEK-50G, **6. WAFLE RYŻOWE NATURALNE-20G, PAPRYKA DO CHRUPANIA-40G,NAPÓJ POMARANCZOWY-150ML

OBIAD: ZUPA BROKUŁOWA Z PŁATKAMI JAGLANYMI ZABIELANA-250ML, **1.6.8ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, KOTLET MIELONY Z DORSZA-60G, **1.2.3.SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ Z JABŁKIEM I MARCHEWKĄ-150G, KOMPOT WIELOOWOCOWY-150ML, POMARAŃCZA-1/2SZT

Energia: 1047kcal                   Białko:34g                       Tłuszcz:39,5g                  Węglowodany:155,3g

 

 

WODA PITNA DLA DZIECI DOSTĘPNA NA BIEŻĄCO.DOSŁADZANE NAPOJE CUKREM TRZCINOWYM I MIODEM WIELOKWIATOWYM

PRZYPRAWY: SÓL  O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI SODU, PIEPRZ NATURALNY I ZIOŁOWY, KMINEK, MAJERANEK, ZIOŁA PROWANSALSKIE, LUBCZYK, ZIELE ANGIELSKIE, LIŚC LAUROWY, OREGANO, BAZYLIA, PAPRYKA MILENONA SŁODKA, CZOSNEK MIELONY I ŚWIEŻY, ESTRAGON

INTENDENT ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO NIEWIELKIEJ MODYFIKACJI JADŁOSPISU.

INDEKSY ALERGENÓW DOSTĘPNE NA STRONIE PRZEDSZKOLA WWW.PM2KG.PL

RECEPTURY POTRAW DO WGLĄDU U INTENDENTA PRZEDSZKOLA

Jadłospis uzgodniony z dietetykiem przedszkolnym panią Anną Jelińską.