Proponowany jadłospis planowany jest dekadowo na 10 dni.

Zachęcamy rodziców do nadsyłania na adres Intendenta j.czochra@pm2kg.pl propozycji ciekawych potraw, które chętnie znajdą się również wśród przedszkolnych potraw.

Pamiętać jednak należy, aby proponowane dania dla dzieci były zdrowe i smaczne.

Dziękujemy i życzymy naszym dzieciom Smacznego!

 

Wymagania dotyczące jadłospisów przedszkolnych


PONIEDZIAŁEK: 18.06.2018

ŚNIADANIE: ZACIERKA Z AMARANTUSEM-200ML, BUŁKA KAJZERKA Z ŻÓŁTYM SEREM-1/2+15G, MASŁO-12G, CHAŁKA -10G, RZODKIEWKA-25G, HERBATA Z MIĘTĄ I CYTRYNĄ-150ML.(1.2.6)

II ŚNIADANIE: KANAPKA Z POMIDOREM I RUKOLĄ-30+20G, KAKAO-150ML, MARCHEWKA DO CHRUPANIA-20G, WODA(1.6)

OBIAD: ZUPA KREM Z ZIELONEGO GROSZKU-250ML,, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, KOTLET MIELONY DROBIOWY-60G, SAŁATA Z JOGURTEM NATURALNYM-50G, SURÓWKA SELERA Z JABŁKIEM-50G, BANAN-1/2SZT, KOMPOT TRUSKAWKOWY Z MIODEM-150ML.(1.2.6.8)

Energia: 1076kcal                   Białko:40g                       Tłuszcz:39,3g                  Węglowodany:154,3g

WTOREK: 19.06.2018

ŚNIADANIE: PŁATKI KUKURYDZIANE  NA MLEKU-200+20G, KANAPKA Z PIECZYWA ORKISZOWEGO Z POLĘDWICĄ DROBIOWĄ-1SZ+20G, SAŁATA LODOWA, MASŁO-12G, BAGIETKA Z MUSEM OWOCOWYM-10+10G, HERBATA Z MELISĄ-150ML.(1.6.9)

II ŚNIADANIE: JOGURT NATURALNY Z PŁATKAMI OWSIANYMI, ŻURAWINĄ I MIODEM-135G, PAŁECZKI KUKURYDZIANE-20G, NAPÓJ Z CZARNEJ PORZECZKI-150ML.(6)

OBIAD: BARSZCZ CZERWONY-250ML, KASZA JĘCZMNIENNA-150G, KLOPS WIEPRZOWY DUSZONY W SOSIE WŁASNYM-50+50G, SURÓWKA Z WARZYW KORZENNYCH Z PESTKAMI DYNI I KUKURYDZĄ-100G, JABŁKO-1/2SZT, KOMPOT ŚLIWKOWY-150ML.(1.2.6.8)

Energia: 1062kcal                   Białko:37,6g                       Tłuszcz:41,1g                  Węglowodany:152,4g

 

 

ŚRODA: 20.06.2018

ŚNIADANIE: SAMODZIELNE SPORZĄDZANIE KANAPEK: SER ŻÓŁTY-10G, SZYNKA GOTOWANA-15G, PAPRYKA-20G, KAWA NA MLEKU-150ML, MASŁO-12G, PIECZYWO MIESZANE-50G, BAGIETKA-10G, MUS OWOCOWY-10G(1.6.9)

II ŚNIADANIE: KANAPKA Z  TWAROŻKIEM , SZCZYPIORKIEM I ŚWIEŻYM OGÓRKIEM-1SZT+20G/20G , NAPÓJ Z SOKU POMARAŃCZOWEGO-150ML, SŁONECZNIK-15G(1.6)

 Balt-30g, Twaróg-16g, śmietana-2g,szczypiorek -2g, ogórek św-20g, sok pom-60ml

OBIAD: ROSÓŁ Z KASZĄ KUSKUS-250ML, MAKARON Z OLIWĄ-150G, PODUDZIE DUSZONE W WARZYWACH Z PAPRYKĄ TRIO-1SZT+70G, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z MARCHEWKĄ Z POSYPKĄ SEZAMOWĄ-100G, BANAN-1/2SZT, KOMPOT Z MIESZANKI OWOCOWEJ-150ML.(1.2.8.10)

 

 

CZWARTEK: 21.06.2018

ŚNIADANIE: KOMOSA RYŻOWA MLEKU Z NASIONAMI GOJA, TWAROŻEK ZE ŚMIETANĄ-20G, SZCZYPIOREK-2G, OGÓREK ŚWIEŻY-20G, PIECZYWO MIESZANE-50G, MASŁO-12G, HERBATA OWOCOWA-150ML.(1,6)

II ŚNIADANIE: KISIEL OWOCOWY-150ML, POLEWA Z JOGURTU Z ŻURAWINĄ-50G, CHRUPKI KUKURYDZIANE-25G, PAPRYKA DO CHRUPANIA-20G, NAPÓJ Z SOKU ANANASOWEGO-150ML.(6)

OBIAD: KAPUŚNIAK Z KAPUSTY MŁODEJ-250ML, RYŻ  -150G, GULASZ WIEPRZOWY Z CUKINIĄ-80+50G, SURÓWKA Z GOTOWANEJ MARCHWKI I OGÓRKA KISZONEGO-100G, KIWI-1SZT, KOMPOT WIŚNIOWY-150ML.(8)

Energia:1084 kcal                   Białko:36,3g                       Tłuszcz:38,2g                  Węglowodany:170,1g

PIĄTEK: 22.06.2018

ŚNIADANIE: MAKARON NA MLEKU-200+20G, PIECZYWO MIESZANE-50G, MASŁO-12G, SEREK ALMETTE-20G, MASŁO-12G,SZCZYPIOREK, RZODKIEW BIAŁA-20G, HERBATA RUMIANKOWA Z CYTRYNĄ I MIODEM-150ML(1.2.6)

II ŚNIADANIE: BUDYŃ Z MUSEM OWOCOWYM-150+30G,CIASTO DROŻDZOWE NISKOCUKROWE-40G, MARCHEWKA DO CHRUPANIA-20G, WODA Z MIĘTĄ-150ML.(1.2.6)

OBIAD: ZUPA WIEJSKA -250ML, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, PULPET Z DORSZA W SOSIE POMIDOROWYM-60+50G, FASOLKA SZPARAGOWA  Z BUŁKĄ I MASŁEM-50G,SURÓWKA Z  KISZONEJ KAPUSTY Z OLIWĄ -50G, WINOGRONO-60G, KOMPOT WIŚNIOWY-150ML.(1.2.6.8)

Energia: 1006kcal                   Białko:38,6g                       Tłuszcz:30,7g                  Węglowodany:161,2g

PONIEDZIAŁEK: 25.06.2018

ŚNIADANIE: KASZA MANNA NA MLEKU Z MORELĄ-200G, PIECZYWO MIESZANE-50G, MASŁO-12G, PASTA Z KURCZAK WĘDZONEGO -20G, SZCZYPIOREK-2G, OGÓREK ŚWIEŻY-20G, HERBATKA Z MELISĄ OWOCOWA-150ML.(1.6)

II ŚNIADANIE: PLACKI NA MAŚLANCE Z TARTYM JABŁKIEM-120G, MLECZKO SOJOWE OWSIANE-150ML,MARCHEWKA GOTOWANA-50G, WODA Z CYTRYNĄ I MIODEM-150ML.(1.2.6)

OBIAD: ZUPA KALAFIOROWA Z ZACIERKĄ NA WYWARZE WARZYWNYM-250ML, MAKARON Z OLIWĄ-250G, MIĘSO MIELONE W SOSIE POMIDOROWYM- 50+50G, SURÓWKA Z SAŁATY, RZODKIEWKI, SZCZYPIORKU I POMIDORA Z OLEJEM-100G, TRUSKAWKI ŚWIEŻE-60G, KOMPOT Z MIESZANKI OWOCOWEJ-150ML(1.2.6.8)

Energia: 1083kcal                   Białko:37,8g                       Tłuszcz:48,2g                  Węglowodany:138,1g

WTOREK: 26.06.2018

ŚNIADANIE: KOMOSA RYŻOWA NA MLEKU Z AMARANTUSEM-200ML, PIECZYWO MIESZANE-50G, MASŁO-12G, KIEŁBASA ŻYWIECKA -20G, POMIDOR-20G, SZCZYPIOREK-2G, HERBATA Z RUMIANKIEM-150ML.(1.6)

II ŚNIADANIE: JOGURT NATURALNY Z JABŁKIEM, ŚLIWKĄ SUSZONĄ I MIODEM-150G, ROGAL Z MASŁEM-1/4+4G, CZĄSTKA OGÓRKA -20G, NAPÓJ ANANASOWY-150ML.(1.2.6)

OBIAD: BARSZCZ BIAŁY Z JAJKIEM-250ML,KASZA  JAGLANA-150G, BITKA Z PIERSI DUSZONA Z WARZYWAMI-60+50G, SURÓWKA Z KAPUSTY MŁODEJ Z MARCHEWKĄ-50G, GRUSZKA-1/2SZT, KOMPOT JEŻYNOWY-150ML.(1.2.6.8)

Energia: 1141kcal                   Białko:44,5g                       Tłuszcz:39,1g                  Węglowodany:168,1g

ŚRODA: 27.06.2018

ŚNIADANIE: SAMODZIELNE SPORZĄDZANIE KANAPEK: PIECZYWO MIESZANE-50G, BAGIETKA-10G, MUS OWOCOWY-10G, SCHAB DROBIOWY-20G, SZCZYPIOR-2G, MASŁO-12G, RUKOLA, POMIDOR-20G, KAWA NA MLEKU-150ML(1.6.9)

II ŚNIADANIE: BUDYŃ (WYRÓB WŁASNY)-150G. POLEWA OWOCOWO-JOGURTOWA-50G, BUŁKA MAŚLANA Z MASŁEM-50G+4G, MARCHEWKA DO CHRUPANIA-20G, NAPÓJ Z MULTIWITAMINY-150ML(1.2.6)

OBIAD: ZUPA GRYSIKOWA Z ZIELENINĄ-250ML, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, KOTLET MIELONY Z DORSZA-60G, GOTOWANY KALAFIOR-50G, SURÓWKA Z MARCHEWKI, SELERA I PORA -50G, JABŁKO-80G, KOMPOT ŚLIWKOWY Z MIODEM-150ML.(1.2.3.8)

Energia:1095 kcal                   Białko:37,5g                       Tłuszcz:37,8g                  Węglowodany:166,6g

CZWARTEK:28.06.2018

ŚNIADANIE: PŁATKI KUKURYDZIANE  NA MLEKU-200+20G, PIECZYWO MIESZANE-50G, MASŁO-12G, PASTA Z JAJEK ZE SZCZYPIORKIEM-20G, PAPRYKA-20G,HERBATKA OWOCOWA Z MIODEM-150ML.(1.2.6)

II SNIADANIE: CHAŁKA Z MUSEM OWOCOWYM-15+10G, SURÓWKA Z MARCHEWKI TARTEJ Z JABŁKIEM-60G, WODA Z CYTRYNĄ I MIĘTĄ-150ML. WAFLE RYŻOWE-1SZT(1.6)

OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA -250ML, MAKARON Z TWAROGIEM-180G, MUS TRUSKAWKOWY-50G, SELER Z GRUSZKĄ I MORELĄ-100G, KOMPOT AGRESTOWY-150ML.(1.2.6.8)

Energia: 958kcal                   Białko:37,2g                       Tłuszcz:32,7g                  Węglowodany:146,7g

PIĄTEK: 29.06.2018

ŚNIADANIE: MUSSLI OWOCOWE BEZCUKROWE NA MLEKU-200+20G, PIECZYWO MIESZANE-50G, MASŁO-12G, SEREK ALMETTE-20G, MASŁO-12G,SZCZYPIOREK, RZODKIEW BIAŁA-20G, HERBATA Z CYTRYNĄ I MIODEM-150ML(1.6)

II ŚNIADANIE: KISIEL OWOCOWY Z POLEWĄ JOGURTOWĄ-150+50G,CIASTO DROŻDZOWE NISKOCUKROWE-40G, MARCHEWKA DO CHRUPANIA-20G, WODA Z MIĘTĄ-150ML.(1.2.6)

OBIAD: ZUPA WIEJSKA -250ML, RYŻ-150G, LECZO MIĘSNO WARZYWNE W SOSIE POMIDOROWYM-60+50G, FASOLKA SZPARAGOWA GOTOWANA-50G,SURÓWKA Z  KISZONEJ KAPUSTY-50G, TRUSKAWKI ŚW-80G, KOMPOT WIŚNIOWY-150ML.(1.2.8)

Energia: 898kcal                   Białko:29,3g                       Tłuszcz:26,1g                  Węglowodany:153,7g

 

INDEKSY ALERGENÓW DOSTĘPNE NA STRONIE PRZEDSZKOLA: WWW.PM2KG.PL

INTENDENT ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO NIEWIELKIEJ MODYFIKACJI JADŁOSPISU.

 


JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK: 11.06.2018

ŚNIADANIE: SEREK ALMETTE-20G, SZCZYPIOREK-3G, PAPRYKA-20G, ZACIERKA NA MLEKU-200ML, PIECZYWO MIESZANE-50G, HERBATA Z MELISĄ-150ML.(1.2.6)

II ŚNIADANIE: JOGURT NATURALNY Z BANANEM ,MORELĄ I AMARANTUSEM Z MIODEM-160ML, PAŁECZKA KUKURYDZIANA-20G, MARCHEWKA DO CHRUPANIA-20G, NAPÓJ Z MULTIWITAMINY-150ML.(6)

OBIAD: ZUPA KALAFIOROWA Z PŁATKAMI RYŻOWYMI ZABIELANA-250ML, KASZA JĘCZMIENNA-150G, SCHAB DUSZONY W SOSIE WŁASNYM-60+50G, FASOLKA SZPARAGOWA GOTOWANA Z MASŁEM I BUŁKA TARTĄ-60G, OGÓREK ŚWIEŻY SŁUPKI-40G, JABŁKO-1/2SZT, KOMPOT WIŚNIOWY -150ML.(6.8)

Energia: 1034kcal                   Białko:41,7g                       Tłuszcz:37,1g                  Węglowodany:150,4g

WTOREK: 12.06.2018

ŚNIADANIE: PASTA Z KURCZAKA GOTOWANEGO Z WARZYWAMI I NATKĄ PIETRUSZKI-25G, MASŁO-12G, MAKARON NA MLEKU-200ML,MUS OWOCOWY-10G,  PIECZYWO MIESZANE-50G, RZODKIEWKA-25G,HERBATA ROOIBOS Z CYTRYNĄ-150ML(1.2.6)

II ŚNIADANIE: PLACKI NA MAŚLANCE Z BAKALIAMI I BANANEM-2SZT, POLEWA JOGURTOWA WANILIOWA-30G, BRUKSELKA GOTOWANA-50G, NAPÓJ Z SOKU ANANASOWEGO-150ML(1.2.6)

OBIAD: ZUPA Z CIECIORKI Z POMIDORAMI I ZIEMNIAKAMI-250ML, RYŻ NA SYPKO-150G, LECZO WARZYWNO-MIĘSNE- 120G, BURACZKI  Z CEBULKĄ-100G, TRUSKAWKI ŚWIEŻE-80G, KOMPOT JABŁKOWY Z MIODEM-150ML.(8)

Energia:1305 kcal                   Białko:52,2g                       Tłuszcz:38,6g                  Węglowodany:207,6g

 

ŚRODA: 13.06.2018

ŚNIADANIE: SAMODZIELNE SPORZĄDZANIE KANAPEK: PASTA Z TUŃCZYKA Z JAJKIEM-20G, SZYNKA GOTOWANA WIEPRZOWA-10G, SAŁATA, POMIDOR-20G, SZCZYPIOREK-3G, KAWA NA MLEKU-150ML, PIECZYWO MIESZANE-50G, MUS OWOCOWY-10G, MASŁO-12G, HERBATA(1.2.3.6.9)

II ŚNIADANIE: MLEKO-120ML, DROŻDZÓWKA Z SEREM-1/2SZT, KALAREPKA Z MARCHEWKĄ SŁUPKI-25/25G, WODA Z CYTRYNĄ I MIODEM-150ML.(1.2.6)

OBIAD: ZUPA KREM MARCHEWKOWO-DYNIOWA ZABIELANA-250ML, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, KOTLET Z PIERSI PANIEROWANY-60G, SAŁATA Z POLEWĄ ŚMIETANOWO-SZCZYPIORKOWA Z JOGURTEM-100G, GRUSZKA-1/2SZT, KOMPOT JEŻYNOWY-150ML.(1.2.6.8)

Energia:1030kcal                   Białko:44,1g                       Tłuszcz:39,2g                  Węglowodany:143,7g

 

CZWARTEK: 14.06.2018

ŚNIADANIE: BUŁKA MONTOWA-1/2SZT, CHLEB-20G, GWIAZDKI CYNAMONOWE NA MLEKU-200+20G, MASŁO-12G, SAŁATA, PAPRYKA-20G, SZCZYPIOREK-3G, KRAKOWSKA DROBIOWA Z INDYKA-20G, MUS OWOCOWY-10G, HERBATA Z CZARNEGO BZU-150ML.(1.6.9)

 II SNIADANIE: KISIEL OWOCOWY JEZYNA Z TRUSKAWKĄ-150ML, POLEWA JOGURTOWA Z MORELĄ-35G, CHRUPKI KUKURYDZIANE PAŁECZKI-20G, MARCHEWKA DO CHRUPANIA-20G, NAPÓJ Z SOKU POMARANCZOWEGO-150ML.(6)

OBIAD: ZUPA PIECZARKOWA-250ML, MAKARON Z OLIWĄ-150G, MIĘSO MIELONE W SOSIE BOLONESSE-60+50G, SELER Z KALAREPKĄ I PESTKAMI DYNI-100G, KOMPOT ŚLIWKOWY Z MIODEM-150ML, BANAN-1/2SZT(1.2.6.8)

Energia: 1135kcal                   Białko:37,4g                       Tłuszcz:38g                  Węglowodany:179,5g

PIĄTEK:15.06.2018

SNIADANIE: JOGURT Z PŁATKAMI OWSIAMYMI I ŚLIWKĄ SUSZONĄ Z MIODEM-120ML, BUŁKA WIELOZIARNISTA Z SEREM ŻÓŁTYM-1/2+15G, SAŁATA LIŚĆ,POMIDOR-20G MASŁO-12G, CHLEB-20G, MUS OWOCOWY-10G, HERBATA OWOCOWA-150ML.(1.6)

II ŚNIADANIE: KAKAO-150ML, KANAPKA Z JAJKIEM-30+25G, MASŁO-6G, SZCZYPOREK-2G, OGÓREK ŚWIEŻY-20G, WODA Z CYTYNĄ-150ML(1.2.6)

OBIAD: ZUPA KREM SELEROWA ZABIELANA-250ML, ZIEMNIAKI -140G, PULPET RYBNY Z DORSZA-60G, SOS CHRZANOWO-KOPERKOWY-50G, SURÓWKA Z KAPUSTY ŚWIEŻEJ Z MARCHEWKĄ -100G, MANDARYNKA-80G, KOMPOT TRUSKAWKOWY Z MIODEM-150ML(1.2.3.6.8)

Energia: 1053kcal                   Białko:43,5g                       Tłuszcz:159,9g                  Węglowodany:159,9g

 

INDEKSY ALERGENÓW DOSTĘPNE NA STRONIE PRZEDSZKOLA WWW.PM2KG.PL

INTENDENT ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO MINIMALNEJ MODYFIKACJI JADŁOSPISU.


PONIEDZIAŁEK:21.05.2018

ŚNIADANIE: ZACIERKA NA MLEKU Z MIGDAŁAM-200ML, PIECZYWO MIESZANE-45G, MASŁO-12G, PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM-20G, OGÓREK ŚWIEŻY-20G, HERBATKA Z CZARNEGO BZU-150ML(1.2.6)

II ŚNIADANIE: KASZA KUKURYDZIANA Z MUSEM TRUSKAWKOWYM-150ML, CIASTKO BEZCUKROWE-10G,  MARCHEWKA DO CHRUPANIA-25G, WODA Z CYTRYNĄ I MIODEM-150ML.(1.6)

OBIAD: ZUPA JARZYNOWA Z BAZYLIĄ I PŁATKAMI RYŻOWYMI-250ML, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, POTRAWKA DROBIOWA-60+50G,BRUKSELKA-50G ,RZODKIEW BIAŁA Z ANANASEM I RODZYNKAMI Z OLIWĄ-50G,KIWI-80G, KOMPOT ŚLIWKOWY-150ML(6.8)

Energia: 1021kcal                   Białko:40,4g                       Tłuszcz:36,7g                  Węglowodany:147,3g

WTOREK: 22.05.2018

ŚNIADANIE: KASZA JAGLANA NA MLEKU-200ML, MUS OWOCOWY-10G, PIECZYWO MIESZANE-30G, ROGAL-1/4SZT(20G)MASŁO-12G, SEREK ALMETTE-15G, SZCZYPIOREK-3G, RZODKIEWKA-20G, HERBATKA Z MIĘTĄ-150ML.(1.6)

II ŚNIADANIE: PLACKI NA MAŚLANCE Z PŁATKAMI OWSIANYMI-2SZT, POLEWA JOGORTOWA Z ŚLIWKĄ SUSZONĄ-35G, BROKUŁ GOTOWANY Z MASŁEM-50G, KISIEL PITNY TRUSKAWKOWY-150ML.(1.2.6)

OBIAD: ZUPA PIECZARKOWA Z ZIEMNIAKAMI ZABIELANA-250ML, MAKARON-150G, MIĘSO MIELONE Z WARZYWAMI W SOSIE POMIDOROWYM 70+50G, SURÓWKA Z OGÓRKÓW KISZONYCH Z KUKURYDZĄ I MARCHEWKĄ-100G, MANDARYNKA-80G, KOMPOT WIŚNIOWY-150ML.(1.2.6.8)

Energia: 1308kcal                   Białko:40,9g                       Tłuszcz:50,5g                  Węglowodany:189,6g

ŚRODA: 23.05.2018

ŚNIADANIE: SAMODZIELNE SPORZĄDZANIE KANAPEK: POLĘDWICA Z KURCZĄT-15G,PASTA Z MAKRELI WĘDZONEJ-20G, SAŁATA-2G, SZCZYPIOREK-2G, OGÓREK ŚWIEŻY-20G, PIECZYWO MIESZANE-35G, MUS OWOCOWY-10G, BAGIETKA-20G, MASŁO-12G, KAWA INKA-150ML, ALERGIA: HERBATKA OWOCOWA(1.2.6.9)

II ŚNIADANIE: KANAPKA Z JAJKIEM-30+25G,SZCZYPIOR-2G, PAPRRYKA-20G, MASŁO-6G,NAPAR MIĘTOWO-OWOCOWY-150ML, CIASTECZKO BEZCUKROWE OWOCOWE-10G.(1.2)

OBIAD: BARSZCZ CZERWONY-250ML , PIEROGI RUSKIE Z CEBULKĄ-2SZT(180G),SURÓWKA Z MARCHEWKI ZPOMARAŃCZĄ I PESTKAMI DYNI-80G, BANAN-80G, KOMPOT WIELOOWOCOWY-150ML.(1.3.6.8)

Energia: 1229kcal                   Białko:42,7g                       Tłuszcz:40,8g                  Węglowodany:189,2g

 

 

 

CZWARTEK: 24.05.2018

ŚNIADANIE: PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU-20+200ML, PIECZYWO MIESZANE-50G,MASŁO-12G,SER ŻÓŁTY-20G,SAŁATA LODOWA, SZCZYPIOR-3G, RZODKIEWKA-30G, HERBATKA OWOCOWA Z MIODEM-150ML.(1.6)

II ŚNIADANIE: ROGAL Z MUSEM OWOCOWYM-1/2+20G, MASŁO-5G,KAKAO-150ML, MARCHEWKA DO CHRUPANIA-20G. SŁONECZNIK-10G(1.2.6)

OBIAD: ZUPA GRYSIKOWA WARZYWNA-250ML, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, GOŁĄBEK W SOSIE POMIDOROWYM-80+50G, SURÓWKA Z SELERA Z MARCHEWKĄ I JABŁKIEM Z SEZAMEM-100G, KOMPOT RABARBAROWY-150ML. TRUSKAWKI ŚWIEŻE-60G (6.8.10)

Energia: 1175kcal                   Białko:41,7g                       Tłuszcz:41,8g                  Węglowodany:178g

PIĄTEK: 25.05.2018

ŚNIADANIE: KAKAO-150ML, PIECZYWO MIESZANE-50G,MASŁO-12G, OGÓREK  ŚWIEŻY-15G, SZCZYPIOREK, PASTA Z TUŃCZYKA Z JAJKIEM-25G, BAGIETKA-10G, HERBATA-ALERGIA.(1.2.3.6)

II ŚNIADANIE: CHAŁKA Z MASŁEM-25+5G, MLEKO-120ML, MARCHEWKA GOTOWANA-50G, WODA Z MELISĄ I CYTRYNĄ-150ML.(1.2.6)

OBIAD: ZUPA WIEJSKA -250ML, RYŻ-150G, KOTLET Z PIERSI KURCZAKA PANIEROWANY-60G, SURÓWKA Z KAPUSTY MŁODEJ Z ZIELONYM GROSZKIEM-100G, MELON-80G, KOMPOT AGRESTOWY Z MIODEM-150ML.(1.2.8)

Energia: 1064kcal                   Białko:41,1g                       Tłuszcz:40g                  Węglowodany:148,1g

PONIEDZIAŁEK: 28.05.2018

ŚNIADANIE: SZYNKA GOTOWANA-25G,SAŁATA LODOWA, PIECZYWO MIESZANE-50G,MASŁO-12G, OGÓREK KISZONY-30G, ROGAL-1/4SZT, KAWA NA MLEKU-150ML, HERBATA(1.6.9)

II ŚNIADANIE: DROŻDZÓWKA Z SEREM-1/2SZT, JOGURT Z NASIONAMI GOJA, GRUSZKĄ TARTĄ I MIODEM-150G, WODA Z RUMIANKIEM I CYTRYNĄ-150ML.(1.2.6)

OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM-250ML, KASZA JĘCZMNIENNA-150G, GULASZ WIEPRZOWY Z WARZYWAMI-80+50G, KALAFIOR GOTOWANY-50G, MARCHEWKA Z KUKURYDZĄ-50G, KOMPOT WIŚNIOWY-150ML(1.2.6.8)

Energia: 1016kcal                   Białko:37g                       Tłuszcz:43,3g                  Węglowodany:132,1g

WTOREK: 29.05.2018

ŚNIADANIE: PŁATKI OWSIANE NA MLEKU Z AMARANTUSEM-200ML, PIECZYWO MIESZANE-50G,MASŁO-12G, SZYNKA Z INDYKA-25G,RZODKIEW BIAŁA-20G, SZCZYPIOR-3G, HERBATA Z MIĘTĄ I CYTRYNĄ-150ML(1.6.9)

II ŚNIADANIE: JOGURT Z TARTYM JABŁKIEM I MORELĄ-150ML, PALUCH DROŻDZOWY Z SEREM-30G, KALAREPKA SŁUPKI-25G, NAPÓJ Z SOKU CZARNA PORZECZKA-150ML.(1.2.6)

OBIAD: ZUPA KOPERKOWA Z RYŻEM ZABIELANA-250ML, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, KOTLET Z DORSZA MIELONY-60G, SELER NACIOWY Z MARCHEWKĄ I OGÓRKIEM KISZONYM-100G, KOMPOT TRUSKAWKOWY Z MIODEM-150ML, GRUSZKA-1/2SZT(2.3.6.8)

Energia: 1008kcal                   Białko:39,7g                       Tłuszcz:34g                  Węglowodany:150,8g

ŚRODA: 30.05.2018

ŚNIADANIE: SAMODZIELNE SPORZĄDZANIE KANAPEK:  PIECZYWO MIESZANE-50G, MASŁO-12G, KAKAO-150ML, SEREK ALMETTE-15G, SZCZYPIOR-3G, KRAKOWSKA DROBIOWA-15G,SAŁATA, POMIDOR-20G, BAGIETKA-10G, HERBATA(1.6.9)

II ŚNIADANIE: BUŁKA MAŚLANA Z MASŁEM-50+5G, MLEKO-150ML, FASOLKA SZPARAGOWA GOTOWANA-50G,(.1.2.6)

OBIAD: ZUPA WARZYWNA Z DYNIĄ ZABIELANA-250ML,  MAKARON-150G,PULPET DROBIOWY W SOSIE POMIDOROWYM Z BAZYLIĄ-60+50G, OGÓREK ŚWIEŻY  Z KOPERKIEM I OLIWĄ-50G, BRUKSELKA GOTOWANA-50G, JABŁKO-80G, KOMPOT WIELOOWOCOWYZ MIODEM-150ML.(1.2.6.8)

Energia: 1051kcal                   Białko:35,7g                       Tłuszcz:35,7g                  Węglowodany:151,4g

PIĄTEK:01.06.2018

ŚNIADANIE: KANAPKI: POLĘDWICA Z KURCZĄT-20G, OGÓREK ŚWIEZY-20G, SZCZYPIOR, PIECZYWO MIESZANE-50G ,BAGIETKA-10G, MASŁO-12G, PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU-200ML, HERBATA OWOCOWA-150ML.(1.6.8)

II ŚNIADANIE: KISIEL OWOCOWY Z POLEWĄ JOGURTOWĄ-150+30G, PAŁECZKA KUKURYDZIANA-10G, PAPRYKA  DO CHRUPANIA-20G, NAPÓJ Z SOKU POMARAŃCZOWEGO-150ML(6)

OBIAD: KRUPNIK-250ML, NALEŚNIKI Z TWAROGIEM-180G, MUS TRUSKAWKOWY-30G, TARTA MARCHEWKA Z JABŁKIEM I KIWI 100G, KOMPOT MALINOWY-150ML(1.2.6.8)

Energia: 975kcal                   Białko:36,4g                       Tłuszcz:32,8g                  Węglowodany:147,3g

 

INDEKSYN ALERGENÓW DOSTĘPNE NA STRONIE PRZEDSZKOLA: WWW.PM2KG.PL

INTENDENT ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO NIEWIELKIEJ MODYFIKACJI JADŁOSPISU.

 


PONIEDZIAŁEK:07.05.2018

ŚNIADANIE: PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU-200ML+20G, PIECZYWO MIESZANE-50G, MASŁO-12G, TWAROŻEK ZE ŚMIETANĄ-25G, SZCZYPIOREK, PAPRYKA ŚWIEŻA-20G, HERBATA OWOCOWA-150ML.(1.6)

II ŚNIADANIE: ROGAL Z MASŁEM I MIODEM-1/4SZT(30g)KAKAO-150ML,  BUKIET WARZYW GOTOWANY-50G, NAPÓJ CZARNA PORZECZKA-150ML.(1.2)

OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM ZABIELANA-250ML, KASZA GRYCZANA-150G, GULASZ  Z INDYKA Z CUKINIĄ(50/40), MARCHEWKA GOTOWANA Z OGÓKIEM KISZONYM-100G, KOMPOT WIŚNIOWY-150ML, POMARAŃCZA -100G(1.6.8)

Energia: 1115kcal                   Białko:42,1g                       Tłuszcz:40,7g                  Węglowodany:161,1g

WTOREK: 08.05.2018

ŚNIADANIE: PŁATKI OWSIANE Z MORELĄ I JAGODĄ GOJA-200ML, PIECZYWO MIESZANE-50G, MASŁO-12G, PASTA Z WĘDLINY DROBIOWEJ I JAJKA-25G, SZCZYPIOREK, RZODKIEWKA, MUS OWOCOWY(WYRÓB WŁASNY)-10G, HERBATA ROOIBOS -150ML.(1.2.6.9)

II ŚNIADANIE: JOGURT NATURALNY Z MIODEM I TARTYM JABŁKIEM-150G, CIASTO DROŻDZOWE NISKOSŁODZONE-45G, WODA Z CYTYNĄ I MIĘTĄ-150ML.(1.2.6)

OBIAD: ZUPA JARZYNOWA ZABIELANA-250ML, MAKARON Z OLIWĄ-150G, PODUDZIE DUSZONE W WARZYWACH KORZENNYCH-1SZT+50G, SURÓWKA Z SELERA Z PESTKAMI DYNI-50G, MELON-80G, KOMPOT WIELOWOCOWY-150ML.(1.2.6.8)

Energia: 1069kcal                   Białko:42,3g                       Tłuszcz:37,5g                  Węglowodany:157,6g

 

ŚRODA: 09.05.2018

ŚNIADANIE: SAMODZIELNE SPORZĄDZANIE KANAPEK: POLĘDWICA DROBIOWA-20G, POMIDOR-25G, SZCZYPIOREK, SAŁATA, PIECZYWO MIESZANE-50G, MASŁO-12G, MUS OWOCOWY( WYRÓB WŁASNY)-10G, BAGIETKA-10G, KAWA NA MLEKU-150ML, HERBATA(1.6.9)

II ŚNIADANIE: PLACKI TWAROGOWE Z BANANEM NA MAŚLANCE-2SZT,POLEWA JOGURTOWA WANILIOWA-30G,  MARCHEWKA  GOTOWANA-50G, NAPÓJ POMARAŃCZOWY-150ML.(1.2.6)

OBIAD: ZUPA RYŻOWA NA WYWARZE WARZYWNYM-250ML, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, PULPET DROBIOWY W SOSIE POMIDOROWYM-60+50G, KALAFIOR GOTOWANY-50G, SURÓWKA Z KAPUSTY MŁODEJ Z MARCHEWKĄ-50G, GRUSZKA-1/2SZT, KOMPOT TRUSKAWKOWY-150ML.(2.6.8)

Energia: 1118kcal                   Białko:39,7g                       Tłuszcz:34,6g                  Węglowodany:177,9g

 

 

CZWARTEK:10.05.2018

ŚNIADANIE: PIECZYWO MIESZANE-50G, PASTA Z KURCZAKA WĘDZONEGO-20G, SZCZYPIOREK, MASŁO-12G, KAKAO-150ML,PAPRYKA-20G, MASŁO-12G, MUS OWOCOWY-10G, CHAŁKA-10G, MARCHEWKA DO CHRUPANIA-20G, HERBATA(1.6)

II ŚNIADANIE: KANAPKA Z OGÓRKIEM ŚWIEŻYM-1SZ+20G, RUKOLA, MLEKO-100ML, WODA Z CYTRYNĄ , MELISĄ I MIODEM-150ML, CHRUPKI KUKURYDZIANE-25G(1.6)

OBIAD: ZUPA GRYSIKOWA Z ZIEMNIAKAMI-250ML,RYŻ-150G, LECZO Z MIĘSEM WARZYWAMI KORZENNYMI I CUKINIĄ-100G, BURACZKI Z JABŁKIEM-100G, KIWI-1/2SZT, KOMPOT JEŻYNOWY-150ML.(8)

Energia: 1144kcal                   Białko:35,1g                       Tłuszcz:44,1g                  Węglowodany:169,3g

PIĄTEK: 11.05.2018

ŚNIADANIE: KULKI CZEKOLADOWE WIELOZBOŻOWE NA MLEKU200ML+20G, PIECZYWO MIESZANE-50G, MASŁO-12G, SER ŻÓŁTY-20G, SAŁATA LODOWA, SZCZYPIOREK, POMIDOR, HERBATA MALINOWA Z MIODEM-150ML.(1.6)

II ŚNIADANIE: KISIEL Z OWOCAMI-150ML, POLEWA WANILIOWA Z ŻURAWINĄ-50G, PALUCH DROŻDZOWY-1/3SZT, NAPÓJ Z MULTIWITAMINY-150ML(6)

OBIAD: ZUPA WARZYWNA Z DYNIĄ ZABIELANA-250ML, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, KOTLET MIELONY Z DORSZA-60G, BROKUŁ GOTOWANY-50G, KISZONA KAPUSTA Z MARCHEWKĄ-50G, BANAN-1/2SZT, KOMPOT JABŁKOWY-150ML.(2.3.6.8)

Energia: 1179kcal                   Białko:40,5g                       Tłuszcz:38,8g                  Węglowodany:185,6g

PONIEDZIAŁEK:14.05.2018

ŚNIADANIE: PŁATKI OWSIANE NA MLEKU Z AMARANTUSEM-200ML,PIECZYWO MIESZANE-50G, MASŁO-12G, SZYNKA GOTOWANA-20G, SZCZYPIOREK, OGÓREK ŚWIEŻY, SAŁATA, HERBATA ROOIBOS Z MIODEM-150ML.(1.6.8.9)

II ŚNIADANIE: BUŁKA MAŚLANA Z MASŁEM-50+6G, FASOLKA SZPARAGOWA GOTOWANA-50G, NAPÓJ Z CZARNEJ PORZECZKI-150ML, SŁONECZNIK-10G(1.2.6)

OBIAD: ZUPA POROWA Z ZIEMNIAKAMI ZABIELANA-250M-200G,PIEROGI LENIWE Z MASŁEM I BUŁKĄ TARTĄ-220G , MARCHEWKA Z GRUSZKĄ -100G, SOK POMARAŃCZOWY-120ML.(1.2.6.8)

Energia: 1203kcal                   Białko:38,7g                       Tłuszcz:40,2g                  Węglowodany:186,5g

WTOREK: 15.05.2018

ŚNIADANIE: ZACIERKA  NA MLEKU Z RODZYNKAMI -200ML, PIECZYWO MIESZANE-50G, PASTA Z JAJEK ZE SZCZYPIORKIEM-20G, PAPRYKA-25G, ROGAL-1/4SZT, MASŁO-12G, MIÓD-4G, HERBATA Z MIĘTĄ-150ML.(1.2.6)

II ŚNIADANIE: BUDYŃ Z MUSEM OWOCOWO-JOGURTOWYM Z MORELĄ (WYRÓB WŁASNY)150+50G, CHRUPKI BANANOWE KUKURYDZIANE-20G, WODA Z POMARAŃCZĄ -150ML(1.2.6)

OBIAD: KRUPNIK WARZYWNY-250ML, RYŻ-150G, MIĘSO MIELONE WIEPRZOWE Z WARZYWAMI W SOSIE POMIDOROWYM-80+50G, CYKORIA Z KUKURYDZĄ I MARCHEWKĄ-100G, KIWI-1/2SZT, (8)

Energia: 1119kcal                   Białko:34,4g                       Tłuszcz:36,7g                  Węglowodany:177,9g

ŚRODA: 16.05.2018

ŚNIADANIE: SAMODZIELNE SPORZĄDZANIE KANAPEK: PIECZYWO MIESZANE-50G, BAGIETKA-10G, MUS OWOCOWY( WYRÓB WŁASNY)-10G, SER ŻÓŁTY-15G, WĘDLINA DROBIOWA-10G, SAŁATA LODOWA, POMIDOR-25G, SZCZYPIOR, MUS OWOCOWY-10G, KAWA NA MLEKU-150ML, HERBATA(1.6.9)

II ŚNIADANIE: KANAPKA Z TWAROGIEM-1SZT+25G,SZCZYPIOR,  OGÓREK ŚWIEŻY-20G, KISIEL PITNY JEŻYNOWY-150ML.(1.6)

OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA-250ML, MAKARON Z WARZYWAMI(CUKINIA, PAPRYKA KOLOROWA, WARZYWA KORZENNE, SZPINAK) I KURCZAKIEM-250G, SELER NACIOWY Z MARCHEWKĄ I SEZAMEM-100G, MANDARYNKA-1SZT, KOMPOT JABŁKOWY Z CYNAMONEM-150ML.(1.2.6.8)

Energia: 1049kcal                   Białko:42,4g                       Tłuszcz:40,2g                  Węglowodany:145g

CZWARTEK:17.05.2018

ŚNIADANIE: KULKI WIELOZBOŻOWE NA MLEKU NISKOSŁODZONE-200+20G, PASTA TWAROGOWA Z NATKĄ PIETRUSZKI-20G, PAPRYKA-20G, PIECZYWO MIESZANE-50G, MUS OWOCOWY(WYRÓB WŁASNY)-10G,HERBATA OWOCOWA Z MIĘTĄ-150ML.(1.2.6)

II ŚNIADANIE: KASZKA KUKURYDZIANA NA MLEKU, NA GĘSTO-150G Z OWOCAMI POLANYMI MIODEM( JABŁKO TARTE, KIWI)-80G, CHAŁKA Z MASŁEM-15+6G, MARCHEWKA DO CHRUPANIA-20G, NAPÓJ Z CZARNEJ PORZECZKI-150ML.(1.2.6)

OBIAD: KAPUŚNIAK Z KAPUSTY MŁODEJ-250ML, KASZA JĘCZMNIENNA-150G, ZRAZIK MIELONY WIEPRZOWY W SOSIE WŁASNYM-60+50G, SAŁATKA Z POMIDORÓW Z RUKOLĄ-100G, BANAN-1/2SZT, KOMPOT TRUSKAWKOWY-150,ML(1.2.8)

Energia: 1245kcal                   Białko:39,2g                       Tłuszcz:46g                  Węglowodany:185,5g

PIĄTEK: 18.05.2018

ŚNIADANIE: KOMOSA RYŻOWA NA  MLEKU Z AMARANTUSEM-200ML, PIECZYWO MIESZANE-50G, MASŁO-12G, PASTA Z KURCZAKA GOTOWANEGO Z WARZYWAMI-20G, SZCZYPIOREK, RODKIEWKA-20G, BAGIETKA-10G, MIÓD-4G, HERBATA Z MELISĄ I CYTRYNĄ-150ML.(1.6)

II ŚNIADANIE: CIASTO DROŻDZOWE NISKOSŁODZONE-40G,JOGURT NATURALNY Z PŁATKAMI OWSIANYMI I TARTYM JABŁKIEM -150G, NAPÓJ Z MULTIWITAMINY-150ML.(1.2)

OBIAD: ZUPA WIEJSKA-250ML-250ML, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, KOTLET MIELONY RYBNY-60G, SURÓWKA Z KALAREPKI I MARCHEWKI -80G, OGÓREK ŚWIEŻY CZĄSTKA-20G, MELON  80G, KOMPOT WIŚNIOWY-150ML.(1.2.3.8)

Energia: 1105kcal                   Białko:39,3g                       Tłuszcz:37,9g                  Węglowodany:167,5g

WODA PITNA DOSTĘPNA NA SALACH DLA DZIECI NA BIEŻĄCO.

INTENDENT ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO NIEWIELKIEJ MODYFIKACJI JADŁOSPISU.

INDEKSY ALERGENÓW DOSTĘPNE NA STRONIE PRZEDSZKLA WWW.PM2KG.PL

 

 


PONIEDZIAŁEK:16.04.2018

ŚNIADANIE: PASTA Z JAJEK Z TWAROGIEM-20G, SZCZYPIOREK-3G, RZODKIEWKA-30G(2SZT), PIECZYWO CHLEB SŁONECZNIKOWY-20G, CHLEB BALTONOWSKI-30G, MASŁO-12G, ZACIERKA NA MLEKU Z RODZYNKAMI-200ML, HERBATKA OWOCOWA -150ML.(1.2.6)

II ŚNIADANIE: JOGURT NATURALNY Z PŁATKAMI OWSIANYMI I BANANEM-150G, MARCHEWKA DO CHRUPANIA-25G, CHAŁKA Z MASŁEM I MIODEM Z MIODEM-20+5+3G, WODA Z CYTRYNĄ I MIĘTĄ-150ML(1.2.6)

OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI-250ML, MAKARON Z WARZYWAMI -150G, ZRAZIK MIELONY WIEPRZOWY W SOSIE POMIDOROWYM Z BAZYLIĄ ŚWIEŻA-60+50G, KAPUSTA CZERWONA Z JABŁKIEM-100G, MANDARYNKA-80G, KOMPOT WIŚNIOWY-150ML.(25G)(2.6.8)

Energia:1146 kcal                   Białko:39,5g                       Tłuszcz:44,9g                  Węglowodany:162,9g

WTOREK: 17.04.2018

ŚNIADANIE: PŁATKI RYŻOWE NA MLEKU Z AMARANTUSEM-200ML,(12G), KANAPKA Z WĘDLINĄ PIERŚ Z INDYKA ( CHLEB BALTONOWSKI I ORKISZ)-1SZT(30+20G+6), OGÓREK ŚWIEŻY-15G, SZCZYPIOREK-2G, CHAŁKA Z MASŁEM-15/6G, HERBATKA Z RUMIANKIEM-150ML.(1.2.6.8)

II ŚNIADANIE: NALEŚNIK Z MĄKI MIESZANEJ 1SZT Z MUSEM JABŁKOWO-JEŻYNOWYMI SUSZONĄ ŚLIWKĄ  -40 G, POLEWA Z JOGURTU Z CUKREM WANILIOWYM-30G,MARCHEWKA GOTOWANA-50G, HERBATKA OWOCOWA Z CYTRYNĄ-150ML. (1.2.6.)

OBIAD: ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z ZIOŁAMI I ZIEMNIAKAMI-250ML, KASZA GRYCZANA-150G(40G) GULASZ DROBIOWY Z INDYKA Z WARZYWAMI-500+30G, SURÓWKA Z KUKURYDZY I PAPRYKI Z DODATKIEM SAŁATY Z OLEJEM-80G, BANAN-1/2SZT(80G),KOMPOT AGRESTOWY(25G) Z MIODEM-150ML(6.8)

Energia: 1152kcal                   Białko:40,9g                       Tłuszcz:32,1g                  Węglowodany:194,3g

ŚRODA:18.04.2018

ŚNIADANIE: SAMODZIELNE SPORZĄDZANIE KANAPEK: MLEKO-200ML, CHLEB DYNIA-SŁONECZNIK-25G, CHLEB BALTONOWSKI- 20G, MASŁO-12G, SZYNKA DROBIOWA Z INDYKA-20G, SAŁATA-3G, SEREK ALMETTE-10G,BAGIETKA-10G,MUS JABŁKOWY Z ŻURAWINĄ -15G, OGÓREK ŚWIEŻY-15G, POMIDOR-20G, SZCZYPIOREK-2G, HERBATKA Z MELISĄ OWOCOWA.(1.6.9)

II ŚNIADANIE: TARTA KALAREPKA Z OLEJEM RZEPAKOWYM-50G, CIASTO MARCHEWKOWE -50G, NAPÓJ MALINOWY NA JOGURCIE NATURALNYM Z KEFIREM I MIODEM-100G, WODA Z CYTRYNĄ I MIĘTĄ(1.2.6)

OBIAD: ZUPA Z BROKUŁÓW  Z TYMIANKIEM I ZACIERKĄ-250ML, RYŻ-150G(40G), MIĘSO DROBIOWE Z WARZYWAMI I SOSEM POMIDOROWYM Z BAZYLIĄ ŚWIEŻĄ-90G, MARCHEWKA Z GROSZKIEM I KUKURYDZĄ-100G, KIWI-50G, KOMPOT WIELOOWOCOWY-150ML.(25G)(1.2.6.8)

Energia: 1054kcal                   Białko:45,8g                       Tłuszcz:39,1g                  Węglowodany:151,6g

CZWARTEK: 19.04.2018

ŚNIADANIE: PASTA Z JAJKA I SZYNKI WIEPRZOWEJ-25G, KAKAO-150ML,BUŁKA WIELOZIARNISTA-25G, MASŁO-12G, CHLEB BALTONOWSKI-25G, SZCZYPIOREK-2G, RZODKIEWKA-2SZT(30G), MUS OWOCOWY-10G,HERBATKA OWOCOWA(1.2.6.9)

II ŚNIADANIE: KANAPKA( CHLEB ORKISZOWY) Z ŻÓŁTYM SEREM-30G+15G, POMIDOR-20G, SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA-60G,SŁONECZNIK PRZEKĄSKA-15G, HERBATKA OWOCOWA Z CYTYNĄ I MIODEM-150ML.(1.6)

OBIAD: KAPUŚNAK Z KAPUSTY KISZONEJ Z MAJERANKIEM I TYMIANKIEM-250ML, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, KOTLET MIELONY DROBIOWY -50G, SELER Z ANANASEM I MORELĄ-100G, SOK OWOCOWY POMARAŃCZOWY 100%-100ML.(2.6.8)

Energia: 1003kcal                   Białko:37,2g                       Tłuszcz:38,1g                  Węglowodany:148,1g

PIĄTEK: 20.04.2018

ŚNIADANIE: KAWA  ZBOŻOWA NA MLEKU-150ML, CHLEB BALTONOWSKI-30G, CHLEB SŁONECZNIKOWY-20G, TWAROŻEK ZE ŚMIETANĄ I SZCZYPIORKIEM-15G, SZYNKA WIEPRZOWA-15G, PAPRYKA-30G, SAŁATA-2G, HERBATKA OWOCOWA (1.6.9.)

II ŚNIADANIE: KISIEL Z JEŻYNĄ I JOGURTEM NATURALNYM I MIODEM( POLEWA Z ŻURAWINĄI AMARANTUSEM)-150G+50G, CIASTO DROŻDZOWE NISKOSŁODZONE-50G, NAPÓJ Z MULTIWITAMINY-150ML,MARCHEWKA DO CHRUPANIA-25G(1.2.6.)

OBIAD: ROSÓŁ Z LANYMI KLUSKAMI-250ML, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, PULPET RYBNY W SOSIE ŚMETANOWO- CHRZANOWYM Z  ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI-50+50G, BURACZKI Z CEBULKĄ I ŚLIWKĄ SUSZONĄ-100G, JABŁKO-50G, KOMPOT TRUSKAWKOWY-150M,(25G)(1.2.6.8)

Energia:1076 kcal                   Białko:40,3g                       Tłuszcz:34,2g                  Węglowodany:171g

 

INTENDENT ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO NIEWIELKIEJ MODYFIKACJI JADŁOSPISU.

INDEKSY ALERGENÓW DOSTĘPNE NA STRONIE PRZEDSZKOLA WWW.PM2KG.PL

 


PONIEDZIAŁEK: 09.04.2018

ŚNIADANIE: PŁATKI OWSIANE NA MLEKU Z AMARANTUSEM-200+12G+2G, PIECZYWO : CHLEB DYNIA-SŁONECZNIK-1/2SZ(20G), CHLEB BALTONOWSKI-1SZT( 30G), MASŁO-12G,  SER ŻÓŁTY-20G,SAŁATA-2G,OGÓREK ŚWIEŻY-25G,  HERBATA OWOCOWA Z MIODEM I CYTRYNĄ(1.6.)

II ŚNIADANIE: KASZKA KUKURYDZIANA Z PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI -150G, POLEWA JOGURTOWA Z JEŻYNĄ-50G, NAPÓJ Z SOKU POMARAŃCZOWEGO-150ML, BAGIETKA Z MASŁEM, POMIDOREM I SZCZYPIORKIEM-15+20G,MARCHEWKA DO CHRUPANIA(25G)-(1.6.7)

OBIAD: ZUPA JARZYNOWA Z ZACIERKĄ I ESTRAGONEM POSYPANA NATKĄ PIETRUSZKI-250ML, RYŻ-150G, POTRAWKA DROBIOWA W SOSIE ŚMIETANOWYM Z GROSZKIEM ZIELONYM-60+50G, SURÓWKA Z SELERA I JABŁKA Z NATKĄ PIETRUSZKI -50G, BROKUŁ GOTOWANY-50G, PLASTER ANANASA ŚWIEŻEGO-80G, KOMPOT MALINOWY-150ML(20G)-(1.2.6.8)

Energia: 1122kcal                   Białko:43,1g                       Tłuszcz:41,1g                  Węglowodany:162,8g

WTOREK: 10.04.2018

ŚNIADANIE: SZYNKA WIEPRZOWA GOTOWANA-20G, SAŁATA-10G,RZODKIEW BIAŁĄ TARTA-20G, SZCZYPIOREK-3G, BUŁKA GRAHAMKA-25G, MASŁO-12G, BAGIETKA-20G Z MUSEM JABŁKOWO-WIŚNIOWYM-10G, CHLEB-1/2SZT-15G, KAWA ZBOŻOWA NA MLEKU-150ML, HERBATKA OWOCOWA DZIECI UCZULONE(1.6.9)

II ŚNIADANIE: BUŁKA MAŚLANA Z MASŁEM-50G+7G, DESER SOJOWY KOKOSOWY-120G, OGÓREK ŚWIEZY-25G, HERBATKA Z MIĘTĄ I MIODEM-100ML(1.5.6)

OBIAD: KRUPNIK Z ZIELENINĄ-250ML, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, KLOPS MIELONY DROBIOWY GOTOWANY Z JAJKIEM I PAPRYKĄ-70G, SOS POMIDOROWY-50G, KAPUSTA PEKIŃSKA Z MARCHEWKĄ KUKURYDZĄ I OLIWĄ Z OLIWEK-100G,JABŁKO-80G, KOMPOT RABARBAROWY 150ML.(25G)(1.2.6.8)

Energia: 1055kcal                   Białko:40,6g                       Tłuszcz:38,7g                  Węglowodany:153,8g

ŚRODA: 11.04.2017

ŚNIADANIE: SAMODZIELNE KANAPKI: PASTA Z MAKRELI WĘDZONEJ Z TWAROGIEM-25G, SZCZYPIOREK-2G,POLĘDWICA Z KURCZĄT-10G. OGÓREK KISZONY-15G,RZODKIEWKA-5G, MASŁO-12G, CHLEB BIAŁY-35G, CHLEB DYNIA-SŁONECZNIK -1/2SZT(20G), MUS JABŁKOWO-JEŻYNOWY-10G, KAKAO-150ML, HERBATKA DZIECI UCZULONE(1.3.6.9)

II ŚNIADANIE: SAŁATKA Z KIWI, JABŁKA I BANANA Z ŻURAWINĄ  Z POLEWĄ JOGURTOWĄ Z MIODEM I-150G, PALUCH DROŻDZOWY-50G, HERBATKA Z OWOCOWA Z MIĘTĄ-150ML(1.2.6)

  OBIAD: BARSZCZ CZERWONY ZABIELANY-250ML, MAKARON -150G(40G) MIĘSO MIELONE WIEPRZOWE W SOSIE PIECZARKOWYM Z WARZYWAMI( MARCHEWKA, SELER)- 90+50G, MARCHEWKA Z SELEREM NACIOWYM-60G, MANDARYNKA-50G, KOMPOT ŚLIWKOWY 150ML.(2.6.8)

Energia: 1122kcal                   Białko:40,9g                       Tłuszcz:37,3g                  Węglowodany:174,6g

 

CZWARTEK: 12.04.2017

ŚNIADANIE: KRAKOWSKA PIECZONA-20G ,CHLEB ORKISZOWY-20G, PAPRYKA-15G, MASŁO-12G, BUŁKA KAJZERKA -25G,SAŁATA LODOWA-LIŚC, MUS JABŁKOWO-JEŻYNOWY-12G, PŁATKI RYŻOWE NA MLEKU Z MORELĄ-200ML, HERBATKA OWOCOWA Z MELISĄ-150ML(1.6.9)

II ŚNIADANIE: GRAHAMKA Z MASŁEM I SZYNKĄ Z INDYKA-25+6+15G, SAŁATA-10G, POMIDOR-20G, MLEKO-100ML, FASOLKA SZPARAGOWA GOTOWANA-50G, WODA Z CYTRYNĄ I MIODEM-150ML.(1.6.9)

OBIAD: ZUPA GRYSIKOWA Z ZIELENINĄ NA WYWARZE WARZYWNYM-250ML, PIEROGI LENIWE Z MASŁEM I BUŁKĄ TARTĄ-200G, SURÓWKA Z SELERA I JABŁKA Z RODZYNKAMI I SEZAMEM-100G, SOK ANANASOWY 100%-150ML.(1.2.6.8.10)

Energia:1048 kcal                   Białko:38,8g                       Tłuszcz:37,3g                  Węglowodany:153,2g

PIĄTEK: 13.04.2017

ŚNIADANIE: JOGURT NATURALNY Z MUSSLI OWOCOWYM BEZCUKROWYMI NASIONANI GOJA-150ML+15G, BUŁKA WIELOZIARNISTA -25G, MASŁO-12G, PASTA Z TWAROGU Z NATKĄ PIETRUSZKI -20G, POMIDOR-20G,ROGAL WYBOROWY-1/4SZT( 15G), HERBATKA OWOCOWA Z MIODEM-150ML.(1.2.6)

II ŚNIADANIE: BUDYŃ Z OWOCAMI I JOGURTEM-150+50G, ( KIWI, BANAN, JABŁKO), WAFLE KUKURYDZIANE-10G(2SZT), HERBATKA ZIOŁOWA Z MIĘTĄ I CYTRYNĄ-150ML.(2.6.)

OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z KUSKUS-250ML, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, KOTLET MIELONY Z DORSZA-50G, SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ Z MARCHEWKĄ -100G, POMARAŃCZA-1/4SZT( 50G), KOMPOT TRUSKAWKOWY-150ML(25G)(2.3.6.8)

Energia: 1054kcal                   Białko:38,8g                       Tłuszcz:35,3g                  Węglowodany:160,7g

 

INTENDENT ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO NIEWIELKIEJ MODYFIKACJI JADŁOSPISU.

INDEKSY ALERGENÓW DOSTĘPNE NA STRONIE PRZEDSZKOLA WWW.PM2KG.PL

 


PONIEDZIAŁEK: 26.03.2018

ŚNIADANIE: KULKI WIELOZBOŻOWE NA MLEKU-25+200ML, PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM-50+12G, PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM-20G,PAPRYKA-20G,  HERBATA WIŚNIOWA-150ML.(1.2.6)

II SNIADANIE: KANAPKA Z WĘDLINĄ 1SZT+12G POMIDOR-25G, SŁUPKI MARCHEWKI I CZĄSTKA JABŁKA-60(25+35),MLEKO-120ML,  NAPÓJ Z SOKU POMARAŃCZOWEGO-150ML.(1.6.9)

OBIAD: ZUPA PIECZARKOWA-250ML, KASZA GRYCZANA-140G, GULASZ Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ-60+25+50G, SURÓWKA Z OGÓRKA KISZONEGO, CEBULI  Z MARCHEWKĄ GOTOWANĄ-100G, KOMPOT Z CZARNEJ PORZECZKI Z MIODEM-150ML. MANDARYNKA-100G(6.8)

Energia: 1062kcal                   Białko:39,8g                       Tłuszcz:45,5g                  Węglowodany:141g

WTOREK: 27.03.2018

ŚNIADANIE: PASTA Z TUŃCZYKA Z TWAROGIEM-25G, SZCZYPIOREK-3G, RZODKIEWKA-25G, PIECZYWO MIESZANE-50G, MASŁO-12G, BAGIETKA Z MUSEM OWOCOWYM-10+10G, KAKAO-150ML. HERBATA-ALERGIA(1.3.6.)

II SNIADANIE: JOGURT NATURALNY Z BANANEM I MORELĄ Z MIODEM-150G, CIASTECZKO BEZCUKROWE OWOCOWE-1SZT(10G), PAŁECZKA KUKURYDZIANA-1SZT(5G), KALAREPKA SŁUPKI-40G, NAPÓJ ANANASOWY Z MULTIWITAMINĄ-150ML(1.6)

OBIAD: ZUPA RYŻOWA NA WYWARZE WARZYWNYM-250ML, MAKARON Z MIĘSEM MIELONYM I SOSEM POMIDOROWYM Z ZIOŁAMI-150+60+50G, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIE Z MARCHEWKĄ-100G, ANANAS-80G, KOMPOT WIŚNIOWY-150ML(1.2.6.8)

Energia: 1110kcal                   Białko40,3:g                       Tłuszcz:40,6g                  Węglowodany:161,3g

ŚRODA: 28.03.2018

ŚNIADANIE: SAMODZIELNE SPORZĄDZANIE KANAPEK: MIX WARZYW: POMIDOR, OGÓREK ŚW, RZODKIEW BIAŁA, SZCZYPIOR-50G, PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM-50+12G, ROGAL-1/4SZT, MUS OWOCOWY-10G, POLĘDWICA Z KURCZĄT-20G, KAWA NA MLEKU-150ML, HERBATA(1.6.9)

II ŚNIADANIE: KISIEL OWOCOWY-150G, ( TRUSKAWKOWO-JEZYNOWY) POLEWA JOGURTOWA WANILIOWA Z ŚLIWKĄ SUSZONĄ-35G, BATON SANTE Smart Team kakaowy-25G, PAPRYKA DO CHRUPANIA SŁUPKI-25G, WODA Z CYTRYNĄ, MIODEM I MIĘTĄ-150ML.(6)

OBIAD: BARSZCZ UKRAIŃSKI Z FASOLĄ-250ML, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, KOTLET MIELONY DROBIOWY-60G, MARCHEWKA Z CHRZANEM-100G, MELON-80G, KOMPOT AGRESTOWY-150ML.(2.6.8)

Energia: 1030kcal                   Białko:39,2g                       Tłuszcz:32,1g                  Węglowodany:165,7g

CZWARTEK:29.03.2018

ŚNIADANIE: ZACIERKA Z AMARANTUSEM NA MLEKU-200ML, PIECZYWO MIESZANE Z MASŁEM-50+12G, PASTA Z KURCZAKA WĘDZONEGO Z JAJKIEM-25G, SZCZYPIOR-3G, RZODKIEWKA-25G, HERBATA OWOCOWA Z MELISĄ I CYTRYNĄ -150ML.(1.2.6.)

II ŚNIADANIE: DESER SOJOWY WANILIOWY-125G,DROŻDZKA Z SEREM-50G, MARCHEWKA DO CHRUPANIA-25G, NAPÓJ JABŁKOWY Z MIETĄ-150M(1.2.5.)

OBIAD: ZUPA KREM Z ZIELONEGO GROSZKU Z DYNIĄ ZABIELANA-250ML, ŁAZANKI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ MIESZANĄ-220G, SELER TARTY Z ŻURAWINĄ-100G, GRUSZKA-1/2SZT(100G), KOMPOT JEZYNOWY-150ML.(1.2.6.8)

Energia:1061 kcal                   Białko:42,8g                       Tłuszcz:39,5g                  Węglowodany:155,7g

PIĄTEK:30.03.2018

ŚNIADANIE: MAKARON NA MLEKU Z SEZAMEM-15+200G, SEREK ALMETTE-20G, SZCZYPIREK-3G, PAPRYKA-20G, PIECZYWO MIESZANE-50G, MASŁO-12G, HERBATA ROOIBOS Z MIODEM-150ML.(1.2.6.10)

II ŚNIADANIE: NALEŚNIKI Z MĄKI MIESZANEJ -1SZT, MUS OWOCOWY( TRUSKAWKA Z JABŁKIEM I MORELĄ)-35G, POLEWA JOGURTOWA WANILIOWA-30G, BUKIET WARZYW GOTOWANY-50G,NAPÓJ POMARAŃCZOWY-150ML.(1.2.6)

OBIAD: KRUPNIK WARZYWNY-250ML, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, PUPLET RYBNY W DUSZONYCH WARZYWACH-60+50G, (WŁOSZCZYZNA, PAPRYKA MIX), MARCHEWKA Z SELEREM NACIOWYM-60G, JABŁKO-100G, KOMPOT Z RABARBARU-150ML.(2.3.8)

Energia: 1046kcal                   Białko:40,2g                       Tłuszcz:30,3g                  Węglowodany:170,6g

WTOREK: 03.04.2018

ŚNIADANIE: SER ŻÓŁTY-20G, OGÓREK ŚWIEŻY-20G, PIECZYWO MIESZANE-50G, MASŁO-12G, PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU-20+200ML, HERBATA OWOCOWA-150ML.(1.6)

II ŚNIADANIE: JOGURT Z TARTYM JABŁKIEM I MIODEM-150ML, CHRUPKI SMAKOWE KUKURYDZIANE-10G, CIASTECZKO BEZCUKROWE OWOCOWE-1SZT(10G), NAPÓJ Z CZARNEJ PORZECZKI-150ML. MARCHEWKA SŁUPKI-25G (6)

OBIAD: ROSÓŁ Z MAKARONEM-250ML, RYŻ-150G, POTRAWKA DROBIOWA Z WŁOSZCZYZNĄ-50+25G, SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ Z KUKURYDZĄ Z OLIWĄ-100G, BANAN-1/SZT, KOMPOT MALINOWY-150ML(1.2.6.8)

Energia: 1136kcal                   Białko:42,9g                       Tłuszcz:33,7g                  Węglowodany:181,2g

ŚRODA:04.04.2018

ŚNIADANIE: TWAROŻEK ZE ŚMIETANĄ I SZCZYPIORKIEM-25G, RZODKIEWKA-20G, PIECZYWO MIESZANE-50G, MASŁO-12G, KULKI WIELOZBOZOWE NA MLEKU-25+200ML, HERBATA OWOCOWA-150ML.(1.6)

II ŚNIADANIE: BUDYŃ WANILIOWY( WYRÓB WŁASNY)-150G, MUS TRUSKAWKOWY-25G, CHAŁKA Z MASŁEM-20+7G, KALAREPKA SŁUPKI-40G. NAPÓJ Z CYTRYNY Z RUMIANKIEM-150ML.(1.2.6)

OBIAD: ZUPA KALAFIOROWA Z ZACIERKĄ-250ML, KASZA JECZMNIENNA-150G, SZTUKA MIĘSA W SOSIE WŁASNYM-60+50G, SURÓWKA Z BURACZKÓW-100G, KOMPOT WIŚNIOWY-150ML, KIWI-1SZT(6.8)

Energia: 1211kcal                   Białko:44,4g                       Tłuszcz:54,5g                  Węglowodany:151,8g

 

 

CZWARTEK: 05.04.2018

ŚNIADANIE: PASTA Z MIĘSA Z FASOLĄ,WŁOSZCZYZNĄ  I NATKĄ-25G, PIECZYWO MIESZANE-50G, MASŁO-12G, KAKAO-150ML, HERBATA, ROGAL Z MUSEM OWOCOWYM-1/4+10G, (1.6)

II SNIADANIE: SAŁATKA OWOCOWA Z KIWI, JABŁKA I BANANA Z POLEWĄ JOGURTOWO-MIODOWĄ-100+30G, BUŁKA MAŚLANA Z MASŁEM-50+6G, HERBATKA ROOIBOS Z CYTRYNĄ-150ML(6)

OBIAD: BARSZCZ BIAŁY Z JAJKIEM I MAJERANKIEM-250ML, PIEROGI LENIWE Z MASŁEM I BUŁKĄ TARTĄ-220G,  MARCHEWKA TARTA Z POMARAŃCZĄ I ŻURAWINĄ-100G, SOK Z MULTIWITAMINY-120ML.(1.2.6.8)

Energia: 1197kcal                   Białko:39,2g                       Tłuszcz:42,5g                  Węglowodany:179,3g

PIĄTEK: 06.04.2018

ŚNIADANIE: POLĘDWICA Z KURCZĄT-25G, SAŁATA LODOWA LIŚĆ, PAPRYKA-25G, PIECZYWO MIESZANE-50G, BUŁKA MONTOWA-40G, MASŁO-12G, KAWA NA MLEKU-150ML. HERBATA(1.6.9)

II ŚNIADANIE:CIASTO DROŻDZOWE NISKOSŁODZONE-50G, MLEKO-150ML, KALAREPKA SŁUPKI-50G, NAPÓJ Z SOKU CZARNA PORZECZKA-150ML.(1.2.6.)

OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM-250ML, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, KOTLET Z DORSZA-60G, SURÓWKA Z MARCHEWKI, PORA I JABŁKA Z SEZAMEM-100G, SOK POMARAŃCZOWY-120ML.(1.2.3.6.8.10)

Energia: 1076kcal                   Białko:40,9g                       Tłuszcz:36,9g                  Węglowodany:156,5g

 

INTENDENT ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO NIEWIELKIEJ MODYFIKACJI JADŁOSPISU.

INDEKSY ALERGENÓW DOSTEPNE NA STRONIE PRZEDSZKOLA WWW.PM2KG.PL

 

 


 PONIEDZIAŁEK: 12.03.2018

ŚNIADANIE: MUSSLI  BEZCUKROWE NA MLEKU-200+15G, PASTA Z SERA ŻÓŁTEGO I JAJEK-25G, SZCZYPIOREK-3G, OGÓREK KISZONY-20G, PIECZYWO MIESZANE-50G, MASŁO-12G, HERBATKA  RUMIANKOWA Z MIODEM-150ML.(1.2.6)

II SNIADANIE: JOGURT NATURALNY Z PŁATKAMI OWSIANYMI I TARTYM JABŁKIEM Z RODZYNKAMI-150ML, POLUCH DROŻDZOWY-30G, WODA MINERALNA, RZODKIEWKA CZĄSTKI DO CHRUPANIA-20G(1.2.6)

OBIAD: ZUPA Z CIECIORKI  NA WARZYWACH Z DYNIĄ-250ML, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, PODUDZIE DUSZONE-1SZT( OK120G), SURÓWKA Z MARCHEWKI TARTEJ Z CHRZANEM I AMARANTUSEM-100G, ANANAS-50G, KOMPOT RARARBAROWY-150ML.(8)

Energia:1066 kcal                   Białko:44,7g                       Tłuszcz:37,5g                  Węglowodany:155,9g

WTOREK:13.03.2018

ŚNIADANIE: PŁATKI JAGLANE NA MLEKU Z GOJĄ-200+15G, PASTA Z KURCZAKA GOTOWANEGO Z WARZYWAMI I NATKĄ PIETRUSZKI-25G, PIECZYWO MIESZANE-35G, BAGIETKA-10G, MUS OWOCOWY-10G, MASŁO-12G, HERBATKA Z BZU CZARNREGO -150ML.(1.6)

II SNIADANIE: CIASTO DROŻDZOWE NISKOSŁODZONE-50G,FASOLKA SZPARAGOWA ŻÓŁTA Z MASŁEM-50G,  SOK  ANANASOWY-100ML., WODA MINERALNA(1.2.6)

OBIAD: ZUPA BROKUŁOWA Z PŁATKAMI RYŻOWYMI ZABIELANA-250ML, PIEROGI LENIWE Z MĄKI MIESZANEJ(ORKISZ, KUKURYDZIANA, PSZENNA) Z MASŁEM I BUŁKĄ TARTĄ-200G, MARCHEWKA Z POMARAŃCZĄ I SŁONECZNIKIEM-100G, KOMPOT ŚLIWKOWY Z MIODEM-150ML.(1.2.6.8)

Energia: 1025kcal                   Białko:37,6g                       Tłuszcz:36,8g                  Węglowodany:147,9g

ŚRODA: 14.03.2018

ŚNIADANIE: SAMODZIELNE SPORZĄDZANIE KANAPEK: PIECZYWO MIESZANE-50G, BAGIETKA-10G, BUKIET WARZYWNY( POMIDOR, SZCZYPIOREK, RZODKIEWKA, OGÓREK ŚWIEŻY)-50G, PASTA Z MAKRELI WĘDZONEJ-20G, SZYNKA Z KURCZĄT-15G, KAKAO-150ML, HERBATA –ALERGIA(1.3.6.9)

II ŚNIADANIE; BUDYŃ Z MUSEM TRUSKAWKOWYM-150+30G, MARCHEWKA DO CHRUPANIA-20G, WAFEL KUKURYDZIANY ZE SŁONECZNIKIEM- 2 szt (4g), WODA Z CYTRYNĄ-150ML.(2.6)

OBIAD: ZUPA GRYSIKOWA Z ZIELENINĄ NA WARZYWACH-250ML, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, GOŁĄBEK W SOSIE POMIDOROWYM-80+50G, SELER Z JABŁKIEM I MORELĄ-100G, MANDARYNKA-1/2SZT, KOMPOT AGRESTOWY-150ML(1.6.8)

Energia: 1061kcal                   Białko:39,7g                       Tłuszcz:36,7g                  Węglowodany:161,8g

CZWARTEK: 15.03.2018

ŚNIADANIE: PASTA Z MIĘSNA Z FASOLĄ I WARZYWAMI-25G, SZCZYPIOR 2G, RZODKIEW BIAŁA-20G, GWIAZDKI CYNAMONOWE NISKOCUKROWE  NA MLEKU-200+20G, PIECZYWO MIESZANE-50G, MASŁO-10G, HERBATA OWOCE LEŚNE-150ML,(1.6)

II ŚNIADANIE: CHRUPKI KUKURYDZIANE BANANOWE-1OP(15G), MARCHEWKA GOTOWANA Z ŻURAWINĄ -60G, NAPÓJ MLECZNY(MLEKO, MAŚLANKA) Z JEZYNĄ-120ML, WODA MINERALNA(6)

OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA-250ML, MAKARON Z WARZYWAMI(CUKINIA, PAPRYKA KOLOROWA, WARZYWA KORZENNE, SZPINAK) I KURCZAKIEM-250G, SELER NACIOWY Z MARCHEWKĄ I SEZAMEM-100G, KOMPOT WIŚNIOWY-150ML, BANAN- 1/2SZT(1.2.6.8)

Energia: 1080kcal                   Białko:42,6g                       Tłuszcz:37,3g                  Węglowodany:161,5g

PIĄTEK: 16.03.2018

ŚNIADANIE: KAWA NA MLEKU-150ML, ROGAL-1/4SZT, MUS OWOCOWY-10G, PIECZYWO MIESZANE-50G, KRAKOWSKA Z INDYKIEM-20G, SAŁATA LODOWA LIŚĆ, PAPRYKA-20G, SZCZYPIOREK-2G, HERBATA-ALERGIA(1.6.9)

II SNIADANIE: GALARETKA OWOCOWA( TRUSKAWKOWO-JEŻYNOWA)WYRÓB WŁASNY-150G, POLEWA JOGURTOWA WANILIOWA-30G, CHAŁKA Z MASŁEM I MIODEM-20G, NAPÓJ Z CZARNEJ PORZECZKI-150ML, KALAREPKA DO CHRUPANIA-20G(6)

OBIAD: ZUPA KREM JARZYNOWA Z DYNIĄ ZABIELANA-250ML, RYŻ NA SYPKO-150G, KOTLET  RYBNY W WARZYWACH KORZENNYCH Z PAPRYKĄ KOLOROWĄ I KUKURYDZĄ-40+70G, SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ Z MARCHEWKĄ-50G, GRUSZKA-1/4SZT, KOMPOT Z JABŁEK Z CYNAMONEM-150ML.(2.3.6.8)

Energia: 1084kcal                   Białko:40,4g                       Tłuszcz:34,5g                  Węglowodany:170,1g

 

PONIEDZIAŁEK: 19.03.2018

ŚNIADANIE: PASTA TWAROGOWO-JAJECZNA Z NATKĄ PIETRUSZKI-25G, PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU-200+20G, PIECZYWO MIESZANE-50G, MASŁO-12G, OGÓREK ŚWIEŻY-20G, HERBATKA Z MIĘTĄ -150ML(1.2.6)

II SNIADANIE: JOGURT Z TARTYM JABŁKIEM , AMARANTUSEM I MIODEM-150ML, PALUCH DROŻDŻOWY 30G, PAPRYKA DO CHRUPANIA-20G, NAPÓJ Z MULTIWITAMINY-150ML(1.2.6)

OBIAD: ROSÓŁ Z MAKARONEM -250ML, RYŻ NA SYPKO -150G POTRAWKA DROBIOWA Z WARZYWAMI-60+25G, SURÓWKA Z MARCHEWKI, SELERA NACIOWEGO I PORA Z ŻURAWINĄ -100G, POMARAŃCZA-1/4SZT, KOMPOT TRUSKAWKOWY-150ML.(1.2.6.8)

Energia: 1050kcal                   Białko:39,8g                       Tłuszcz:34,5g                  Węglowodany:161,6g

WTOREK: 20.03.2018

ŚNIADANIE:  KASZA KUKURYDZIANA NA MLEKU Z GOJĄ-200ML, BUŁKA WIELOZIARNISTA Z SZYNKĄ DROBIOWĄ-1/2SZ+20G, SAŁATA, POMIDOR-20G, CHAŁKA -10G, MASŁO-12G, HERBATKA Z DZIKĄ ROŻĄ-150ML.(1.6.9)

II SNIADANIE: BAGIETKA Z JAJKIEM I POMIDOREM-15G+1/4SZT+15G, SZCZYPIOREK-2G, MLEKO-150ML, CIASTKO BEZCUKROWE OWOCOWE-5G,WODA Z POMARAŃCZĄ I MIĘTĄ-150ML(1.2.6)

OBIAD: ZUPA GROCHOWA NA WARZYWACH-250ML, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, KOTLET MIELONY DROBIOWY-60G, SURÓWKA Z MARCHEWKI GROSZKU I KUKURYDZY-100G, BANAN-1/2SZT, KOMPOT AGRESTOWY Z MIODEM-150ML.(2.8)

Energia:1171 kcal                   Białko:49,1g                       Tłuszcz:40,2g                  Węglowodany:171,8g

 

ŚRODA: 21.03.2018

ŚNIADANIE: SAMODZIELNE SPORZĄDZANIE KANAPEK: BUKIET WARZYWNY( OGÓREKŚWIEZY, RZODKIEWKA, PAPRYKA, SZCZYPIOREK)-50G, SZYNKA GOTOWANA WIEPRZOWA-20G, PIECZYWO MIESZANE-50G, MASŁO-12G, BAGIETKA-10G, MUS OWOCOWY-10G, KAWA NA MLEKU-150ML, HERBATKA-ALERGIA(1.6.9)

II SNIADANIE: KANAPKA –PASTA Z KURCZAKA WĘDZONEGO Z SZCZYPIORKIEM-30+20G, SURÓWKA Z MARCHEWKI I DYNI-60G, WODA RUMIANKOWA Z CYTRYNĄ I MIODEM-150ML(1.6)

OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM-250ML, MAKARON Z TWAROGIEM I MUSEM JEŻYNOWO-JOGURTOWYM-200+50G, SELER TARTY Z MORELĄ I RODZYNKAMI-100G, KOMPOT Z CZARNEJ PORZECZKI-150ML, MELON-60G(1.2.6.8)

Energia: 1014kcal                   Białko:38,1g                       Tłuszcz:37,9g                  Węglowodany:152,3g

CZWARTEK: 22.03.2018

ŚNIADANIE: PŁATKI ORKISZOWE NA MLEKU-200+15G, BUŁKA GRAHAMKA-20G, MASŁO-12G, CHLEB-15G, POLĘDWICA DROBIOWA-20G, SAŁATA, POMIDOR-20G, HERBATA Z CYTRYNĄ-150ML(1.6.9)

II ŚNIADANIE: KISIEL OWOCOWY( WYRÓB WŁASNY) TRUSKAWKOWY-150ML, POLEWA Z JOGURTU WANILIOWA Z RODZYNKAMI-30G, ROGAL-1/4 Z MUSEM OWOCOWYM-15G, NAPÓJ Z SOKU JABŁKOWEGO Z MELISĄ-150ML.(1.6)

OBIAD: ZUPA WIEJSKA Z ZACIERKĄ I ZIELENINĄ-250ML, KASZA PĘCZAK-150G, GULASZ WIEPRZOWY Z PIECZARKAMI I WARZYWAMI KORZENNYMI-60+50G, BURACZKI Z CEBULKĄ I ŚLIWKĄ SUSZONĄ-100G, ANANAS-60G, KOMPOT OWOCOWY Z MIODEM-150ML.(1.2.8)

Energia:997 kcal                   Białko:31,9g                       Tłuszcz:44,5g                  Węglowodany:130,5g

PIĄTEK:23.03.2018

ŚNIADANIE: SER ŻÓŁTY-20G, SAŁATA LIŚĆ, PIECZYWO MIESZANE-50G, KAKAO-150ML, OGÓREK ŚWIEŻY-10G, RZODKIEWKA-15G, ROGAL-1/4SZT, MIÓD-20G, HERBATA ALERGIA(1.6)

II ŚDANIENIA: NALEŚNIK Z MĄKI MIESZANEJ Z MUSEM OWOCOWYM Z MORELĄ-1SZT, POLEWA JOGURTOWA-30G, BUKIET WARZYW WIOSENNY( KALAFIOR, FASOLKA, MARCHEW, KAPUSTA, BRUKSELKA, GROSZEK)-60G, NAPÓJ Z SOKU CZARNEJ PORZECZKI-150ML.(1.2.6.)

OBIAD: ZUPA SELEROWA Z ZIEMNIAKAMI-250ML, RYŻ NA SYPKO-150G, TUŃCZYK W SOSIE POMIDOROWYM Z ZIOŁAMI-50+60G.SURÓWKA Z WARZYW MIESZANYCH Z POREM I SELEREM NACIOWYM100G, JABŁKO-100 60G, KOMPOT RABARBAROWY Z MIODEM-150ML.(1.3.6.8)

Energia: 1163kcal                   Białko:39,8g                       Tłuszcz:41,3g                  Węglowodany:175,7g

INDEKSY ALERGENÓ1) DOSTĘPNE NA STRONIE PRZEDSZKOLA:WWW.PM2KG.PL

INTENDENT ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO NIEWIELKIEJ MODYFIKACJI JADŁOSPISU.