Proponowany jadłospis planowany jest dekadowo na 10 dni.

Zachęcamy rodziców do nadsyłania na adres Intendenta j.czochra@pm2kg.pl propozycji ciekawych potraw, które chętnie znajdą się również wśród przedszkolnych potraw.

Pamiętać jednak należy, aby proponowane dania dla dzieci były zdrowe i smaczne.

Dziękujemy i życzymy naszym dzieciom Smacznego!

 

Wymagania dotyczące jadłospisów przedszkolnych


WTOREK:13.11.2018

ŚNIADANIE: KASZA JĘCZMNIENNA NA MLEKU-200ML*6, JAJKO NA TWARDO-1/2SZT-25G,-*2 BUŁKA MONTOWA-20G-*1, MASŁO-12G-*6, BAGIETKA Z POMIDOREM-20+20G-*1, HERBATKA Z MIĘTĄ -150ML.

II SNIADANIE: JOGURT NATURALNY Z BANANEM I MIODEM-150ML-*6,CHRUPKI SMAKOWE KUKURYDZIANE SANTE CZEKOLADOWE-15G, MARCHEWKA DO CHRUPANIA-25G, NAPÓJ CYTRYNOWY-150ML.

OBIAD: ZUPA DYNIOWA Z ZACIERKĄ WARZYWNA-250ML(włoszczyzna, dynia, olej rzepakowy,natka, zacierka, śmietana)-*1.2.6.8, RYŻ NA SYPKO-150ML, RISSOTTO Z MIĘSEM I WARZYWAMI( MIESZANKA SOMBRERO: KUKURYDZA, FASOLA CZERWONA, ZIELONA CIĘTA, GROSZEK, MARCHEW, SELER, PAPRYKA: ZIELONA I CZERWONA)-140/MIĘSO-60G, WARZYWA-25G, SOS-55G/ SURÓWKA Z BURACZKÓW Z MARCHEWKĄ I ŚLIWKĄ SUSZONĄ-100G, KOMPOT AGRESTOWY-150ML. OWOC: MANDARYNKA-100G

Energia: 1035kcal                   Białko:36,3g                       Tłuszcz:40,3g                  Węglowodany:147,2g

ŚRODA: 14.11.2018

ŚNIADANIE: GWIAZDKI CYNAMONOWE NISKOSŁODZONE NA MLEKU-200+25G-*1.6, BUŁKA GRAHAMKA-20G-*.1, MASŁO-12G-*6,SAŁATA LODOWA-2G,OGÓREK ŚWIEŻY-15G, SER ŻÓŁTY-20G-*6 CHAŁKA-20g-*1 Z MUSEM OWOCOWYM DOMOWYM/JABŁKO, JEŻYNA/-15G, HERBATA MALINOWA-150ML

II ŚNIADANIE: BUDYŃ MLECZNY KUKURYDZIANY-150ML-*6, OWOCE TARTE: JABŁKO, GRUSZKA-50G,POLEWA JOGURTOWO WANILIOWA-30G-*6, WAFLE RYŻOWE CYNAMONOWE-2SZT(10G), NAPÓJ O SMAKU MANGO-150ML.

OBIAD: ZUPA BROKUŁOWO-SELEROWA Z PŁ RYŻOWYMI ZABIELANA-250ML(włoszczyzna,brokuł, seler, olej rzepakowy, natka, śmietana, pł ryżowe)-*6.8.,ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, SCHAB DUSZONY W WARZYWACH (MIESZANKA WIOSENNA:KALAFIOR, BROKUŁ, MŁODA MARCHEW CAŁA, CUKINIA, MARCHEW ŻÓŁTA)-60+50G, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z MARCHEWKĄ I JABŁKIEM-80G, SOCZEK MULTIWITAMINA SOKUŚ-0,2L-1SZT

Energia: 1156kcal                   Białko:42,9g                       Tłuszcz:39,8g                  Węglowodany:175,3g

CZWARTEK: 15.11.2018

ŚNIADANIE: KAKAO-150ML-*6, PIECZYWO MIESZANE-50G/BALTONOWSKI, DYNIA ZE SŁONECZNIKIEM-*1/, MASŁO-12G-*6, MUS OWOCOWY DOMOWY/JABŁKO,JEŻYNA/-15G,PASTA Z TUŃCZYKA Z JAJKIEM-17G-*2.3, SZCZYPIOREK-3G, PAPRYKA -20G,HERBATA

II ŚNIADANIE: ROGAL Z MASŁEM I MIODEM- ¼(20G)-*1.6, MASŁO-6G-*6, MIÓD-5G, FASOLKA SZPARAGOWA GOTOWANA-50G, WODA Z POMARAŃCZĄ I MELISĄ-150ML.

OBIAD: ZUPA GRYSIKOWA WARZYWNA Z ZIELENINĄ-250ML(włoszczyzna, kasza manna, natka, ziemniaki)-*8, KNEDLE Z TWAROGIEM Z MĄKI PSZENNO KUKURYDZIANO-RYŻOWEJ-220G-*1.2.6, POLEWA JOGURTOWO-WANILIOWA-50G-*6, SURÓWKA Z MARCHEWKI, POMARAŃCZY I MORELI-100G, KOMPOT WISNIOWY-250ML.MELON-80G

Energia: 1012kcal                   Białko:38g                       Tłuszcz:31,6g                  Węglowodany:158g

PIĄTEK: 16.11.2018

ŚNIADANIE: ZACIERKA NA MLEKU -200ML-*1.2.6,PIECZYWO MIESZANE-/BALTONOWSKI, SŁONECZNIK-50G-*1, SAŁATA, POMIDOR-20G, POLĘDWICA SOPOCKA-25G, MASŁO-12G, HERBATKA Z CYTRYNĄ-150ML.

II SNIADANIE: CHAŁKA Z MASŁEM I MUSEM OWOCOWYM DOMOWYM/GRUSZKA,JEZYNA/-25+20G-*1.6.MLEKO-150ML, DUET MARCHWII W PLASTRACH GOTOWANY-50G/MARCHEWKA ŻÓŁTA I CZERWONA/, WODA MINERALNA

OBIAD: ZUPA KRÓLEWSKA ZE SZPINAKIEM I PIECZARKAMI ZABIELANA-250ML(włoszczyzna, szpinak, pieczarka, olej, ziemniaki, natka, śmietana)-*6.8, ZIEMNIAKI PUREE-150G(ziemniak, masło,mleko)-*6, KOTLET MIELONY Z DORSZA-60G(dorsz, jajko, olej, bułka)-*1.2.3, SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ Z MARCHEWKA I KUKURYDZĄ-100G, SOK JABŁKOWY SOKUŚ 0,2L-1SZT

Energia: 1069kcal                   Białko:40g                       Tłuszcz:41,2g                  Węglowodany:147,9g

PONIEDZIAŁEK:19.11.2018

ŚNIADANIE:KULKI CZEKOLADOWE ZBOŻOWE NISKOCUKROWE NA MLEKU-200+25G-*1.6, PASTA Z KURCZAKA WĘDZONEGO Z ŻÓŁTYM SEREM-30G-6., SZCZYPIOREK-3G, OGÓREK ŚWIEŻY-20G, PIECZYWO MIESZANE-50G/BALTONOWSKI, SŁONECZNIK/, -*1,MASŁO-12G-*6, HERBATA Z CZARNEGO BZU-150ML.

II SNIADANIE: JOGURT Z MUSSLI BEZCUKROWYM OWOCOWYM ,GRUSZKĄ TARTĄ I MIODEM-150ML-*6, CIASTO DROŻDZOWE -50G-*1.2.6, WODA Z CYTYNĄ I RUMIANKIEM-150ML.

OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM-250ML(włoszczyzna, por, koncentrat pomidorowy, olej, natka, ryż, śmietana)-*6.8, MAKARON Z TWAROGIEM-180G-*1.2.6, MUS JOGURTOWO-JEZYNOWY-50G,KALAREPKA TARTA Z MARCHEWKĄ I POSYPKĄ SEZAMOWĄ-100G, KOMPOT WIELOOWOCOWY-150ML, BANAN-1/2SZT

Energia: 1196kcal                   Białko:43,6g                       Tłuszcz:39,5g                  Węglowodany:182,4g

WTOREK: 20.11.2018

ŚNIADANIE: KAWA ANATOL NA MLEKU-150ML-*6, SZYNKA GOTOWANA-25G-*9, SAŁATA-2G, OGÓREK KISZONY-15G, SZCZYPIOREK-3G,BUŁKA Z ZIARNEM-40G-*1, MASŁO-12G, HERBATA

II SNIADANIE: KISIEL JEZYNOWY DOMOWY-150ML(jeżyna, mąka ziemniaczana, cukier, woda)-*1, POLEWA JOGURTOWA  ZE ŚLIWKĄ-35G-*6, CIASTKO BEZCUKROWE OWOCOWE-25G-*1, MARCHEWKA DO CHRUPANIA-20G, NAPÓJ Z SOKU POMARAŃCZOWEGO-150ML.

OBIAD: ROSÓŁ Z KASZĄ JAGLANĄ-250ML(kasza jaglana, marchew, seler, por, pietruszka, natka, porcje rosołowe,cebula)-*8, RYŻ NA SYPKO-150G, POTRAWKA DROBIOWA Z WARZYWAMI KORZENNYMI-60+25+50G(udka śieże, warzywa, olej, mąka, śmietana),-*6.8 BURACZKI Z CHRZANEM-100G, JABŁKO-1/2SZT, KOMPOT TRUSKAWKOWY Z MIODEM-150ML.

Energia: 952kcal                   Białko:34,1g                       Tłuszcz:32,8g                  Węglowodany:147,6g

ŚRODA: 21.11.2018

ŚNIADANIE: KASZA MANNA Z RODZYNKAMI NA MLEKU-200ML-*1.6, JAJKO NA TWARDO-1/2SZT-2, SZCZYPIOREK, POMIDOR-20G, BUŁKA MONTOWA-40G-*1,SZYNKA DROBIOWA-20G-*9,MASŁO-12G-*6, SAŁATA-2G, HERBATA Z MELISĄ OWOCOWA-150ML

II SNIADANIE: NALEŚNIKI Z MAKI PSZENNO-RYŻOWEJ Z MUSEM OWOCOWYM/JABŁKO,GRUSZKA, JEŻYNA-1SZT+40G-*1.2.6, POLEWA JOGURTOWA Z PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI I MIODEM-35G-*6, MARCHEWKA GOTOWANA Z DYNIĄI MASŁEM-50G-*6, NAPÓJ Z  SOKU JABŁKOWO-MIĘTOWEGO-150ML.

OBIAD: ZUPA JARZYNOWA ZABIELANA-250ML(mieszanka jarzynowa, kapusta św, groszek, śmietana, olej, ziemniaki, natka)-*6.8, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, KOTLET Z PIERSI KURCZAKA PANIEROWANY-60G,-*1.2SURÓWKA Z SELERA NACIOWEGO, MARCHEWKI Z PESTKAMI DYNI-100G-*8, KOMPOT AGRESTOWY-150ML, GRUSZKA-1/2SZT.

Energia: 1279kcal                   Białko:49g                       Tłuszcz:42,9g                  Węglowodany:190,9g

CZWARTEK: 22.11.2018

ŚNIADANIE: PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU-200+25G-*1.6, FILET Z INDYKA-20G-*9, SEREK ALMETTE-15G-*6, MASŁO-12G-*6, PIECZYWO MIESZANE-50G/25+25G/ BALTONOWSKI I ORKISZOWY-*1, SAŁATA-2G, RZODKIEW BIAŁA TARTA-15G, SZCZYPIOREK-3G,HERBATA ŻURAWINOWA-150ML.

II ŚNIADANIE: KANAPKA Z POMIDOREM-30+20G-*1., MASŁO-7G-*6, KAKAO-150ML-*6, PAŁECZKA KUKURYDZIANA-15G, WODA MINERALNA

OBIAD: ZUPA WIEJSKA Z ZACIERKĄ-250MLwłoszczyzna, zacierka, olej, natka, ziemniaki)-*1.2.8, ZIEMNIAKI PUREE-150G(ziemniak, masło, mleko)-*6, GOŁĄBEK W SOSIE POMIDOROWYM-80+50G,(kapusta, ryż, mięso, koncentrat pomidorowy, cebula, mąka, śmietana)-*6 SURÓWKA Z CYKORII, KUKURYDZY I MARCHEWKI-100G, KOMPOT Z PORZECZKI CZERWONEJ Z MIODEM-150ML,MANDARYNKA-100G

Energia: 1210kcal                   Białko:44,9g                       Tłuszcz:45,3g                  Węglowodany:176,8g

PIĄTEK: 23.11.2018

ŚNIADANIE: KAWA INKA NA MLEKU-150ML-*6, ROGAL Z MUSEM OWOCOWYM-1/4+20G-*1, MASŁO-12G-*6, PIECZYWO MIESZANE-50G/25+25G/ BALTONOWSKI , DYNIA ZE SŁONECZNIKIEM-*1, POLĘDWICA DROBIOWA-20G-*9, SAŁATA-2G, RZODKIEWKA TARTA-20G

II ŚNIADANIE: BUDYŃ WANILIOWY Z PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI -150ML-*1.2.6.7. BUŁKA MAŚLANA Z MASŁEM-1/2SZT+6G-*1.6, MARCHEWKA DO CHRUPANIA-20G, NAPÓJ ŻURAWINOWY-150ML.

OBIAD: BARSZCZ BIAŁY Z JAJKIEM I MAJERANKIEM-250ML(włoszczyzna, jajko, olej, por, ziemniaki, śmietana, chrzan,-*2.6.8, RYŻ-150G, PUPLET RYBNY DUSZONY W WARZYWACH KORZENNYCH Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ-60+50G-*1.2.3, SURÓWKA Z PORA Z GRUSZKĄ I SEZAMEM-100G,-*7 KOMPOT ŚLIWKOWY Z MIODEM-150ML.

Energia:972 kcal                   Białko:36,3g                       Tłuszcz:35,1g                  Węglowodany:140,7g

 

INDEKSY ALERGENÓW DOSTĘPNE NA STRONIE PRZEDSZKOLA: WWW.PM2KG.PL

INTENDENT ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO NIEWIELKIEJ MODYFIKACJI JADŁOSPISU.

 


JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK: 29.10.2018

ŚNIADANIE: PŁATKI JAGLANE NA MLEKU Z PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI-200+15+5G*1.6.7, PIECZYWO MIESZANE—50G/25+25G/-*1, MASŁO-12G*6, KRAKOWSKA DROBIOWA Z FILETA-20G*9, OGÓREK KISZONY-15G, SZCZYPIOR-3G, HERBATKA RUMIANKOWA Z CYTRYNĄ I MIODEM-150ML.

II ŚNIADANIE: JOGURT NATURALNY Z BANANEM I BAKALIAMI/rodzynki,morela/-150G, CHRUPKI CZEKOLADOWE KUKURYDZIANE-15G, NAPÓJ Z CYTRYNY I MIĘTY-150ML. PRZEKĄSKA: MARCHEWKA SŁUPKI-25G, SŁONECZNIK-15G

OBIAD: ZUPA Z SOCZEWICY CZERWONEJ Z POMIDORAMI-250ML/marchew, pietruszka korzeń, seler, por, olej rzepakowy ,pomidory świeże, ziemniaki, soczewica czerwona, cebula, natka pietruszki-*8, KASZA JĘCZMIENNA-150G, SCHAB  DUSZONY W SOSIE WŁASNYM-60+50G-schab, mąka, olej rzepakowy,przyprawy*1, BURACZKI Z JABŁKIEM-100G, KOMPOT AGRESTOWY-150ML, ŚLIWKA-1SZT

Energia: 1143kcal                   Białko:50,1g                       Tłuszcz:44,8g                  Węglowodany:151,1g

WTOREK: 30.10.2018

ŚNIADANIE: PASTA Z TUŃCZYKA Z JAJKIEM-25G/tuńczyk, jajko, masło, szczypiorek/*2.3.6, PIECZYWO MIESZANE-50G/25+25G/-*1, BAGIETKA -10G-*1, MASŁO-12G-*6, SZCZYPIOREK-3G, PAPRYKA-20G, KAWA NA MLEKU-150ML-*6, HERBATA OWOCOWA ALERGIA

II ŚNIADANIE: CHAŁKA ZMASŁEM I  MUSEM OWOCOWYM-20+6+25G/ GRUSZKA Z MALINĄ/-*1.6, MLEKO-120ML-*6, DODATEK WARZYWNY: BUKIET WARZYW GOTOWANY Z MASŁEM-50G+3G

OBIAD: ROSÓŁ Z KASZĄ JAGLANĄ-250ML/marchew, pietruszka, por, cebula, seler, porcje rosołowe, natka pietruszki, kasza jaglana-*1.8,ZIEMNIAKI PUREE-150G/masło, mleko/*6, KOTLET POŻARSKI -60G/piersi drobiowe, olej, jajko, bułka tarta, przyprawy-*1.2, SURÓWKA Z KALAREPKI, JABŁKA I MARCHEWKI Z SEZAMEM-100G-*10, SOCZEK MULTIWITAMINA SOKUŚ 0,2-1SZT

Energia: 1033kcal                   Białko:42,8g                       Tłuszcz:43,1g                  Węglowodany:135,5g

ŚRODA: 31.10.2018

ŚNIADANIE: PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU-200+25G-*6, BUŁKA ZIARNISTA -20G-*1, BAGIETKA-10G-*1, MASŁO-12G-*6, MUS OWOCOWY DOMOWY- JABŁKO.JEZYNA/-20G, SZYNKA DROBIOWA GOTOWANA-20G-*9, SAŁATA-2G, OGÓREK ŚWIEŻY-20G, HERBATKA MALINOWA-20G,

II SNIADANIE: PLACKI MAŚLANE Z BANANEM I BAKALIAMI-2SZT/maślanka,jajko,banan,mąka ryżowa, mąka kukurydziana, mąka pszenna,cukier waniliowy, trzonowy, olej rzepakowy, rodzynki, morela, śliwka suszona/-*1.2.6, POLEWA JOGURTOWO-WANILIOWA-30G-*6, MARCHEWKA GOTOWANA Z MASŁEM-50G+2g-*6, NAPÓJ ZURAWINOWY-150ML.

OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM-250ML/marchew,pietruszka, seler, por, olej, śmietana 36%, koncentrat pomidorowy, natka, przyprawy, makaron-*1.2.6.8, RYŻ NA SYPKO-150G, PULPET DROBIOWY W SOSIE KOPERKOWYM-60+50G/piersi, cebula, przyprawy, cebula, mąka, koperek, śmietana 18%-*1.2.6, SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ Z JABŁKIEM I MARCHEWKĄ-100G, MANDARYNKA-80G, KOMPOT WIŚNIOWY Z MIODEM-150ML.

Energia: 1026kcal                   Białko:39g                       Tłuszcz:34,1g                  Węglowodany:156,7g

PIĄTEK: 02.11.2018-

JADŁOSPIS ZE WZGLĘDU NA ILOŚĆ DZIECI W PRZEDSZKOLU MOŻE ULEC MODYFIKACJI

ŚNIADANIE: KULKI CZEKOLADOWE WIELOZBOŻOWE NA MLEKU-150+25G-*1.6, PIECZYWO MIESZANE-50G/25+25G-*1/, HERBATKA MALINOWA-150ML., MASŁO-12G-*.6, SER ŻÓŁTY-20G-*6, RZODKIEWKA-15g, SZCZYPIOREK-3g

II ŚNIADANIE: KISIEL OWOCOWY DOMOWY/JEZYNOWY/ POLEWĄ JOGURTOWĄ WANILIOWĄ-150/50GG, WAFLE RYŻOWE Z CYNAMONEM-2SZT-10g, CIASTECZKO BEZCUKROWE OWOCOWE-1SZT-12G-*1, NAPÓJ Z SOKU POMARAŃCZOWEGO-150ML

OBIAD: ZUPA RYŻOWA WARZYWNA-250ML/ryż,włoszczyzna,olej,cebula,natka/-*8, MAKARON Z OLIWĄ-150G-*1.2,MIĘSO MIELONE -50GW SOSIE WARZYWNYM- 25+50G/szynka,marchew, pietruszka, seler, por, cebula, Koncentrat pomidorowy,mąka, przyprawy/-*1.8, FASOLKA SZPARAGOWA GOTOWANA Z MASŁEM I BUŁKĄ-100G+4g-*6, KOMPOT  TRUSKAWKOWY-150ML,JABŁKO-1/2SZT.

Energia: 1144kcal                   Białko:37,5g                       Tłuszcz:43,1g                  Węglowodany:168,8g

PONIEDZIAŁEK: 05.11.2018

ŚNIADANIE: GWIAZDKI CYNAMONOWE NA MLEKU-200+25G-*1.6, PIECZYWO MIESZANE-50G/25+25G/-*1, SZYNKA GOTOWANA WIEPRZOWA-25G-*9, MASŁO-12G-*6, OGÓREK KISZONY-20G, HERBATKA ŻURAWINOWA-150ML.

II ŚNIADANIE: KASZA MANNA NA MLEKU NA GĘSTO-150G-*1.6, MUS TRUSKAWKOWY-25G, BAGIETKA Z POMIDOREM-20+20G,-*1MASŁO-6G, -*6NAPÓJ Z SOKU CZARNA PORZECZKA-150ML.

OBIAD: ZUPA GROCHOWA Z MAJERANKIEM-250ML,/groch, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, czosnek, ziemniaki, przyprawy/-*8. ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, POTRAWKA DROBIOWA Z WARZYWAMI KORZENNYMI-60+25+50G/udka drobiowe, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, mąka, śmietana 18%, przyprawy/-*6.8, SURÓWKA Z  KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z KUKURYDZĄ I ANANASEM-100G, BANAN-1/2SZT, KOMPOT AGRESTOWY Z MIODEM-150ML

Energia: 1200kcal                   Białko:46,9g                       Tłuszcz:43,8g                  Węglowodany:172,4g

 

 

 

 

 

WTOREK:06.11.2018

ŚNIADANIE: PASTA Z KURCZAKA WĘDZONEGO Z NATKĄ PIETRUSZKI-30G, PAPRYKA -20G, PIECZYWO MIESZANE-50G/25+25G/-*1, BAGIETKA Z MUSEM OWOCOWYM DOMOWYM/jabłko,jeżyna/-20+20G, MASŁO-12G-*6, KAKAO-150ML-*6, HERBATA

II ŚNIADANIE: JOGURT Z MUSSLI OWOCOWYM BEZCUKROWYM I TARTYM JABŁKIEM Z MIODEM-150G, PALUCH DROŻDZOWY Z SEREM-30G, DODATEK WARZYWNY: MARCHEWKA SŁUPKI-25G, NAPÓJ Z MULTIWITAMINY-150ML.

OBIAD: ZUPA BROKUŁOWA Z PŁATKAMI RYŻOWYMI ZABIELANA-250ML,/brokuł, włoszczyzna, natka, przyprawy, płatki ryżowe, śmietana 36%/-*6.8 KASZA JĘCZMIENNA-150G, SZTUKA MIĘSA- BITKA  WIEPRZOWA W SOSIE WARZYWNYM( MIESZANKA SOMBRERO-KUKURYDZA ZIARNO, FASOLA CZERWONA ZIARNO, ZIELONA CIĘTA, GROSZEK, MARCHEW, SELER, PAPRYKA ZIELONA I CZERWONA-*8)-65+25+50G SOS, SURÓWKA Z SELERA Z MARCHEWKĄ I RODZYNKAMI Z OLIWĄ-100G, KOMPOT WISNIOWY-150ML, MELON-80G

Energia: 1164kcal                   Białko:40,1g                       Tłuszcz:46,6g                  Węglowodany:165,7g

ŚRODA: 07.11.2018

ŚNIADANIE: PASTA Z MAKRELI ZE SZCZYPIORKIEM-25G,-*3 PIECZYWO MIESZANE-50G/25+25G/-*1KAWA NA MLEKU INKA-150ML,-*6 POLĘDWICA DROBIOWA-20G,-*9 SAŁATA-2G, MASŁO-12G, -*6 RZODKIEW BIAŁA TARTA-15G, HERBATA, BAGIETKA-15G-*1,,MUS OWOCOWY-15G, HERBATA

II SNIADANIE: GALARETKA OWOCOWA DOMOWAZ TRUSKAWEK-150ML, JOGURT Z MORELĄ-35G, -*6. PAŁECZKI KUKURYDZIANE-2SZT(45G),  KALAREPKA SŁUPKI-20G, NAPÓJ JABŁKOWO-MIETOWY-150ML.

OBIAD: ZUPA KREM Z DYNII ZABIELANA-250ML, /dynia mrożona, marchew, seler, pietruszka, por, olej, ziemniaki, śmietana, natka, przyprawy/-*6.8NALEŚNIKI Z TWAROGIEM -120g/mąka pszenna, ryżowa, jajko,mleko, twaróg, śmietana, cukier, jajko, olej/-*1.2.6. I MUSEM OWOCOWYM(JEZYNA)-30G,DUET MARCHEWKOWY W PALSTRACH ( MARCHEW ŻÓŁTA I CZERWONA GOTOWANA)-100G, SOCZEK SOKUŚ 0,2 L JABŁKOWY NATURALNY-1SZT

Energia: 1157kcal                   Białko:46,2g                       Tłuszcz:36,6g                  Węglowodany:180,9g

CZWARTEK: 08.11.2018

ŚNIADANIE:  PŁATKI OWSIANE NA MLEKU Z ŻURAWINĄ-200ML,-*1.6 BUŁKA ZIARNISTA-1SZT(40G) ½ -*1.Z SZYNKĄ DROBIOWĄ-20G,-*91/2 SZT Z ŻÓŁTYM SEREM-15g-*6, SAŁATA -2G, OGÓREK ŚWIEŻY-20G, SZCZYPIOREK-3G, HERBATKA Z MELISĄ I CYTRYNĄ-150ML.

II SNIADANIE: BAGIETKA Z JAJKIEM I POMIDOREM-20+20+20G,-*1.2MASŁO-6G,-*6 .MLEKO-120ML,  FASOLKA SZPARAGOWA GOTOWANA-50G, WODA MINERALNA

OBIAD: BARSZCZ CZERWONY ZABIELANY-250ML, /buraki, przyprawy, ziemniaki, cebula, śmietana, olej, marchew, seler, pietruszka, por, czosnek, natka,/-*6.MAKARON ZE SZPINAKIEM I MIĘSEM DROBIOWYM-180G,/makaron, olej, masło, śmietana, piersi, szpinak, czosnek, przyprawy/-*1.6.POMARAŃCZA-1/4SZT, SURÓWKA Z MARCHEWKI I SELERA NACIOWEGO Z  SEZAMEM-100G, -*10.KOMPOT GRUSZKOWY Z MIODEM

Energia: 1322kcal                   Białko:50,2g                       Tłuszcz:42,1g                  Węglowodany:213,4g

 

PIĄTEK: 09.11.2018

ŚNIADANIE: ZACIERKA NA MLEKU-200ML,-*1.2.6, ROGAL Z MIODEM-1/4+20G,-*1 BUŁKA GRAHAMKA-25G, -*1MASŁO-12G,-*6 KRAKOWSKA DROBIOWA-20G, -*9,PAPRYKA-20G,HERBATA Z MIETĄ I CYTRYNĄ-150ML

II SNIADANIE: BUDYŃ WANILIOWY-150ML,-1.2.6, MUS TRUSKAWKOWY-25G, CHAŁKA Z MASŁEM-20G,-*1 MASŁO-6G,-*6, MARCHEWKA SŁUPKI-20G, NAPÓJ O SMAKU MANGO-150ML.

OBIAD: ZUPA PIECZARKOWA Z RYŻEM-250ML,/pieczarka, olej, śmietana, ryż, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, natka pietruszki, przyprawy/-*6.8, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G,PULPET RYNBY/dorsz, jajko, mąka, przyprawy, bułka św/ W WARZYWACH WIOSENNYCH( KALAFIOR, BROKUŁ, MŁODA MARCHEWKA CAŁA, CUKINIA, MARCHEW ŻÓŁTA)-60+50G-*1,2,3, KISZONA KAPUSTA Z JABŁKIEM I RODZYNKAMI-60G, KOMPOT Z MIESZANKI OWOCOWEJ-150ML, GRUSZKA-1/2SZT

Energia:1076 kcal                   Białko:40,5g                       Tłuszcz:33,9g                  Węglowodany:169,9g

 

INDEKSY ALERGENÓW DOSTĘPNE NA STRONIE PRZEDSZKOLA WWW.PM2KG.PL

INTENDENT ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO NIEWIELKIEJ MODYFIKACJI JADŁOSPISU.

PRZYPRAWY UŻYWANE DO POTRAW: SÓL O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI SODU, PIEPRZ ZIOŁOWY, NATURALY, BAZYLIA, TYMIANEK, OREGANO, LUBCZYK, ZIOŁA PROWANSALSKIE, CZOSNEK MAJERANEK, LIŚĆ LAUROWY, ZIELE ANGIELSKIE, PAPRYKA SŁODKA.

 


PONIEDZIAŁEK:15.10.2018

SNIADANIE: PŁATKI RYŻOWE NA MLEKU Z AMARANTUSEM-200+15G-płatki ryżowe, mleko, amarantus*6, BUŁKA ZIARNISTA-20G*1, BAGIETKA-15G*1, MASŁO-12G*6, POLĘDWICA SOPOCKA-20G*9, SAŁATA-2G, SZCZYPIOR-3G, POMIDOR-20G, HERBATKA Z RUMIANKIEM I CYTRYNĄ-150ML, ALERGIA-MLEKO OWSIANE

II ŚNIADANIE: CIASTO JOGURTOWE OWOCOWE-50G*1.2.6, MLEKO-120ML*6, ALERGIA-MLEKO OWSIANE ,PRZEKĄSKA: MARCHEWKA DO CHRUPANIA-20G,SŁONECZNIK ZIARNO-20G, WODA MINERALNA

OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA ZABIELANA-250ML-ogórki kiszone, śmietana 36%, olej rzepakowy, natka pietruszki, por korzeń, pietruszka korzeń, seler, ziemniaki,*6.8 KASZA GRYCZANA-150G, GULASZ WOŁOWO-WIEPRZOWY Z WARZYWAMI KORZENNYMI-60+25G(MIĘSO/WARZYWA)-wołowina, szynka wieprzowa, marchew, seler, pietruszka, por, olej rzepakowy, cebula, mąka*1.8, SURÓWKA Z BURACZKÓW Z CHRZANEM-100G-buraczki, chrzan, olej, przyprawy, KIWI-80G, KOMPOT JABŁKOWY jabłko, cukier trzcinowy150ML.

Energia: 1140kcal                   Białko:40,5g                       Tłuszcz:45g                  Węglowodany:158,3g

WTOREK: 16.10.2018

ŚNIADANIE: KAWA ANATOL NA MLEKU-150ML-mleko, kawa*6, SER ŻÓŁTY-20G*6, BUŁKA MONTOWA-1SZT(40G)*1.,SAŁATA-2G, MUS OWOCOWY/JABŁKO Z JEŻYNĄ/-20G, OGÓREK ŚWIEŻY-20G, SZCZYPIOREK, MASŁO-12G*6, HERBATKA ALERIA/MLEKO OWSIANE

II SNIADANIE: BUDYŃ KUKURYDZIANY -170G-mąka kukurydziana, żółtko, mleko, cukier trzcinowy, cukier waniliowy, masło*2.6,MUS JOGURTOWY Z ŚLIWKĄ SUSZONĄ-30G-jogurt, sliwka suszona, PALUCH DROŻDZOWY SEROWY-30G*1.6, PRZEKĄSKA WARZYWNA: KALAREPKA SŁUPKI-25g , WODA Z MELISĄ I CYTYNĄ- melisa, cukier trzcinowy, cytryna150ML

OBIAD: BARSZCZ BIAŁY Z JAJKIEM I MAJERANKIEM-250ML-marchewka, seler, pietruszka, por, natka pietruszki, czosnek, chrzan, olej rzepakowy, śmietana 36%, ziemniaki, jajko, przyprawy, cytryna do zakwaszenia*2.6.8, RYŻ NA SYPKO-150G, PODUDZIE DUSZONE W MIESZANCE WIOSENNEJ(KALAFIOR, BROKUŁ, MARCHEWKA: CZERWONA, ZÓŁTA, CUKINIA)-1SZT(120g)+50G, SURÓWKA Z KAPUSTY ŚWIEŻEJ Z OLIWĄ I PESTKAMI DYNI Z KOPERKIEM-100G, KOMPOT TRUSKAWKOWY Z MIODEM-150ML, JABŁKO-1/2SZT

Energia: 1049kcal                   Białko:43,7g                       Tłuszcz:39,8g                  Węglowodany:141,6g

ŚRODA: 17.10.2018

ŚNIADANIE: PŁATKI OWSIANE Z MIGDAŁAMI I RODZYNKAMI NA MLEKU-200ML*1.6.7, GRAHAMKA Z WĘDLINĄ( SZYNKA DROBIOWA)-20+20G*1, MASŁO-12G*6, RZODKIEWKA TARTA ZE SZCZYPIOREM-30G, BAGIETKA*6 Z MUSEM OWOCOWYM( JABŁKO Z GRUSZKĄ)-20G, HERBATKA MALINOWA-150ML.

II ŚNIADANIE: ROGAL Z MIODEM -1/4SZT(25G)+30G*1, MASŁO-6G*6, DUET MARCHEWKOWY GOTOWANY (MARCHEW ŻÓŁTA I CZERWONA PLASTERKI)-50G, NAPÓJ Z SOKU POMARAŃCZOWEGO-150ML

OBIAD: ZUPA FASOLOWA Z ZIOŁAMI-250ML*8-fasola drobna, marchewka, ziemniaki, por, pietruszka, seler, natka pietruszki, cebula,  przyprawy ziołowe, olej rzepakowy, MAKARON Z TWAROGIEM-150+60G*1.2.6- makaron, twaróg, cukier waniliowy, trzcinowy, masło, MUS JOGURTOWO- JEŻYNOWY-50G, SURÓWKA Z KALAREPKI TARTEJ I JABŁKA Z SEZAMEM I MORELĄ-100G*10

Energia: 1044kcal                   Białko:43,7g                       Tłuszcz:37,2g                  Węglowodany:149,9g

CZWARTEK: 18.10.2018

ŚNIADANIE: PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU-200+25G*6, PIECZYWO MIESZANE/25+25/ baltonowski, orkisz*1. PASTA Z KURCZAKA GOTOWANEGO Z WARZYWAMI I NATKĄ PIETRUSZKI-30G*8-kurczak, pietruszka, por, seler, marchewka, masło,natka, RZODKIEW BIAŁA-20G, HERBATKA Z ŻURAWINĄ I MIODEM-150ML

II SNIADANIE: PLACUSZKI TWAROGOWE Z BANANEM-2SZT*1.2.6-  mąka kukurydziana, ryżowa, pszenna, twaróg,jajko , olej rzepakowy, cukier waniliowy, mleko, banan, MUS JOGURTOWY WANILIOWY-30G*6-wanilia, jogurt, BUKIET WARZYWNY GOTOWANY(BROKUŁ, KALAFIOR, MARCHEW)-50G, NAPÓJ Z SOKU ANANASOWEGO-150ML.

OBIAD: ZUPA WIEJSKA-*1.2.8-marchew, pietruszka, seler, por, cebula, natka pietruszki, makaron, ziemniaki, olej rzepakowy250ML, ZIEMNIAKI PUREE- masło, mleko, sól, pieprz*6, PULPET DROBIOWY W SOSIE POMIDOROWYM Z ZIOŁAMI-60+50G*1.2.6-piersi drobiowe, jajko, mąka, przyprawy ziołowe, śmietana ,koncentrat pomidorowy, SURÓWKA Z CYKORII I MARCHEWKI Z ŻURAWINĄ-100G-cykoria, olej rzepakowy, marchew, żurawina, KOMPOT WISNIOWY-150ML-wisnie, cukier trzcinowy, MELON-80G

Energia: 1255kcal                   Białko:50,6g                       Tłuszcz:35,5g                  Węglowodany:199,9g

PIĄTEK: 19.10.2018

ŚNIADANIE: KAKAO-150ML*6-mleko, kakao, PIECZYWO MIESZANE-50G/25+25/ baltonowski, dyniowo-słonecznikowy*1, PASTA Z JAJEK ZE SZCZYPIORKIEM-20G*2-masło, szczypiorek, jajko, KRAKOWSKA Z FILETA DROBIOWEGO-20G*9, SAŁATA-2G, MASŁO-12G*6, PAPRYKA-20G, HERBATKA ALERIA LUB NAPÓJ OWSIANY

II SNIADANIE: KISIEL Z JEŻYNY DOMOWY-150G-mąka ziemniaczana, jeżyna ,cukier trzcinowy, JOGURT POLEWA-30G*6, BAGIETKA Z POMIDOREM-20+20G*1, MASŁO-7G*6, WODA Z CYTYNĄ I MELISĄ-melisa, cytryna, cukier trzcinowy150ML

OBIAD: KRUPNIK Z ZIELENINĄ-250ML*8-ziemniaki, kasza jęczmienna ,olej rzepakowy, marchew, seler, pietruszka, por, natka pieruszki, przyprawy ziołowe ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, FILET RYBNY PANIEROWANY-70G*1.2.3.-ryba sola, mąka, bułka tarta, przyprawy, olej rzepakowy, jajko kurze. SURÓWKA Z KAPUSTY ŚWIEŻEJ Z GROSZKIEM ZIELONYM I KUKURYDZĄ-100G-, KOMPOT AGRESTOWY Z MIODEM-150ML, GRUSZKA-1/2SZT

Energia: 1046kcal                   Białko:37,6g                       Tłuszcz:37,9g                  Węglowodany:157g

 

 

PONIEDZIAŁEK: 22.10.2018

ŚNIADANIE: GWIAZDKI CYNAMONOWE NA MLEKU WIELOZBOZOWE-200+25G*1.6, BUŁKA ZIARNISTA-40G*1, MASŁO-12G*6, KURCZAK GOTOWANY FILET-25G*9, SAŁATA LODOWA-2G, OGÓREK KISZONY-20G, HERBATKA Z  MIĘTĄ I MIODEM-150ML.

II ŚNIADANIE: JOGURT NATURALNY Z MUSSLI OWOCOWYM BEZCUKROWYM-150ML*1.6-jogurt naturalny, mussli bezcukrowe, cukier trzcinowy, CIASTO DROŻDZOWE OWOCOWE-50G*1.2.6, MARCHEWKA DO CHRUPANIA-25G, NAPÓJ O SMAKU MANGO -150ML.

OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM-250ML*1.2.6.8-makaron, koncentrat pomidorowy, smietana36%, marchew, seler, pietruszka, por, olej rzepakowy ,natka pietruszki, KASZA JĘCZMNIENNA-150G, BITKA Z INDYKA W SOSIE KOPERKOWYM-60+50G*1.6-udziec z indyka, mąka, olej rzepakowy, koperek, śmietana 18%. cebula, przyprawy, BROKUŁ GOTOWANY Z BUŁKĄ TARTĄ-50G*1.6, SELER Z RODZYNKAMI TARTY I AMARANTUSEM-50G*8, KOMPOT Z WISNI-150ML-cukier trzcinowy, wiśnia, BANAN-1/2SZT

Energia: 1133kcal                   Białko:44,3g                       Tłuszcz:34g                  Węglowodany:179,1g

WTOREK: 23.10.2018

ŚNIADANIE: PASTA Z MAKRELI WĘDZONEJ ZE SZCZYPIORKIEM-30G*3.6-makrela wędzona, masło, szczypiorek, SZYNKA GOTOWANA-10G*9, POMIDOR-20G,PIECZYWO MIESZANE/25+25G/-baltonowski, orkiszowy*1,MASŁO-12G*6, KAWA INKA NA MLEKU-150ML*6, ALERGIA: NAPÓJ OWSIANY LUB HERBATKA OWOCOWA

II ŚNIADANIE: DROŻDZÓWKA Z SEREM-1/2SZT*1.2.6, MLEKO-120ML*6, FASOLKA SZPARAGOWA GOTOWANA  Z MASŁEM -60G+5g*6

OBIAD: ZUPA Z CUKINI ZABIELANA Z MAKARONEM -250ML*1.2.6.8-cukinia, olej rzepakowy, marchewka, seler, pietruszka, por, natka, makaron, śmietana 36%przyprawy ziołowe, ZIEMNIAKI PUREE-150G*6-masło,mleko, GOŁĄBEK W SOSIE POMIDOROWYM Z  ZIOŁAMI -80+50G*6-kapusta śwież, olej rzepakowy, cebulka, mięso wieprzowe, ryż, koncentrat pomidorowy, śmietana 18%, przyprawy, PRZEKĄSKA WARZYWNA: KALAREPKA SŁUPKI-25g , MARCHEWKA SŁUPKI- 25G, SOK Z CZARNEJ PORZECZKI-120ML.

Energia: 1045kcal                   Białko:38,7g                       Tłuszcz:44,1g                  Węglowodany:136,2g

ŚRODA: 24.10.2018

ŚNIADANIE: PŁATKI ORKISZOWE NA MLEKU Z TARTYM JABŁKIEM I MORELĄ-200ML*1.6,  BUŁKA WROCŁAWSKA -25G*1, MASŁO-12G*6, CHLEB SŁOBECZNIKOWY-1/2SZT*6, SER ŻÓŁTY-20G*6, SAŁATA, POMIDOR-20G,MUS JABŁKOWO-JEŻYNOWY-20G, HERBATKA Z MELISĄ I CYTRYNĄ-150ML.

II SNIADANIE: NALEŚNIK Z MĄKI PSZENNO-RYŻOWEJ Z TWAROŻKIEM I BAKALIAMI/RODZYNKI,MORELA, ŻURAWINA/-150G*1.2.6-mąka przenna, ryżowa, mleko, jajko, twaróg, cukier trzcinowy, cukier waniliowy, MUS GRUSZKOWY-30G, MLEKO-120ML*6, WODA Z POMARAŃCZĄ I MIODEM-150ML. MARCHEWKA DO CHRUPANIA25g.

OBIAD: ZUPA KALAFIOROWA Z KASZĄ KUSKUS ZABIELANA-250ML*6.8-kalafior, marchewka, seler, pietruszka, por, natka ,olej rzepakowy, kasza kuskus,śmietana 36%, MAKARON-150G*1.2., SOS MIĘSNO-WARZYWNY Z ZIOŁAMI-50+40G*8-szynka wieprzowa, olej rzepakowy, cebulka, mąka, włoszczyzna, przyprawy ziołowe, KAPUSTA PEKIŃSKA Z ANANASEM-100G, KOMPOT ARONIOWY-aronia, cukier trzcinowy150ML.

Aronia-25g, cukier trz-3g

Energia: 1305kcal                   Białko:52,5g                       Tłuszcz:52,8g                  Węglowodany:170,8g

CZWARTEK: 25.10.2018

ŚNIADANIE: KULKI CZEKOLADOWE WIELOZBOŻOWE NA MLEKU-200+25G*16, PASTA Z KURCZAKA WĘDZONEGO I JAJKA ZE SZCZYPIORKIEM-30G*2.6-kurczak wędzony, masło, jajko, szczypior, PIECZYWO MIESZANE-25+25G/*1-baltonowski, orkisz, MASŁO-12G*6, RZODKIEWKA TARTA-20G,MUS OWOCOWY: DOMOWY JABŁKO Z JEZYNĄ-20G,  HERBATKA Z MIODEM I CYTRYNĄ-150ML.

II SNIADANIE: BAGIETKA Z POMIDOREM-25+20G*1, MASŁO-7G*6, KAWA NA MLEKU-120ML*6, PAŁECZKA KUKURYDZIANA-5G, WODA MINERALNA

OBIAD: ZUPA PIECZARKOWA Z MIĘSEM  ZABIELANA-250ML*6.8- olej rzepakowy, pieczarka, marchewka, pietruszka, por, seler, natka, śmietana 36%,ziemniaki, szynka wieprzowa, RYŻ ZAPIEKANY Z JABŁKIEM I CYNAMONEM-180G*6-ryżjabłko, cynamon, masło, POLEWA JOGURTOWO-WANILIOWA Z MORELĄ-50G*6, SURÓWKA Z MARCHEWKI I POMARAŃCZA ZE SŁONECZNIKIEM-100G, KOMPOT WIELOOWOCOWY-150ML-mieszanka owocowa, cukier trzcinowy.

Energia: 995kcal                   Białko:38,5g                       Tłuszcz:38,4g                  Węglowodany:136,9g

PIĄTEK:26.10.2018

ŚNIADANIE:  KASZA MANNA NA MLEKU Z PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI-200ML*1.6.7-kasza manan, mleko, migdały, BUŁKA ZIARNISTA-1/2SZT-25G*1, CHLEB-30G*1,SZYNKA GOTOWANA-25G*9, MASŁO-12G*6, OGÓREK ŚWIEŻY-20G, SZCZYPIOREK-3G, HERBATKA Z MELISĄ OWOCOWA-150ML, ALERGIA-NAPÓJ OWSIANY

II SNIADANIE: KISIEL Z TRUSKAWEK DOMOWY-150ML-maka ziemniaczana, truskawki, cukier trzcinowy, JOGURT WANILIOWY-30G*6, CIASTO Z ŻURAWINĄ-25G*1.2, NAPÓJ Z SOKU CZARNA PORZECZKA-150ML. MARCHEWKA DO CHRUPANIA-25g

OBIAD: ZUPA JARZYNOWA ZABIELANA Z NATKĄ PIETRUSZKI-250ML*6.8-mieszanka jarzynowa(kalafior, marchew, seler, pietruszka, brokuł, fasolka)ziemniaki, kapusta św, , natka, olej rzepakowy, smietana 36%, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, KOTLET RYBNY MIELONY Z DORSZA-60G*1.2.3-dorsz, olej rzepakowy, jajko, bułka tarta, przyprawy, SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ Z JABŁKIEM I MARCHEWKĄ-100G, KOMPOT  CZERWONA PORZECZKA Z MIODEM-150ML, OWOC: MANDARYNKA-80G ,

Energia: 1029kcal                   Białko:35,5g                       Tłuszcz:36,8g                  Węglowodany:154,4g

 

INDEKSY ALERGENÓW DOSTĘPNE NA STRONIE PRZEDSZKOLA WWW.PM2KG.PL LUB PRZY JADŁOSPISIE.

INTENDENT ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO NIEWIELKIEJ MODYFIKACJI JADŁOSPISU.

PRZYPRAWY UŻYWANE W PRZEDSZKOLU: SÓL O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI SODU, ZIOŁA PROWANSALSKIE, BAZYLIA, MAJERANEK, TYMIANEK, OREGANO, PIEPRZ ZIOŁOWY, PIEPRZ CZARNY, PAPRYKA CZERWONA , CZOSNEK, LUBCZYK, LIŚĆ LAUROWY, ZIELE ANGIELSKIE.          


PONIEDZIAŁEK:01.10.2018

ŚNIADANIE: PASTA Z JAJEK Z ŻÓŁTYM SEREM I SZCZYPIORKIEM-25G-jajko kurze, ser żółty, masło, szczypiorek*2,6. OGÓREK ŚWIEŻY-20G,MASŁO-12G,*6 PIECZYWO MIESZANE-50G-chleb baltonowski, chleb dynia słonecznik*1. PŁATKI ORKISZOWE NA MLEKU Z AMARANTUSEM-200ML-płatki orkiszowe, amarantusmiód,mleko*1,6( dzieci uczulone napój owsiany), HERBATKA Z MIĘTY Z MIODEM-150ML-mięta, miód

Jajko-5g, ser żółty-20g,szczypior-3g,baltonowski-30g, dynia słonecznik-20g, płatki orkiszowe-15g,

II ŚNIADANIE: BAGIETKA Z MASŁEM I POMIDOREM-25G+6G+20G*1,6.PAŁECZKA KUKURYDZIANA-1SZT-2G, NAPÓJ ŻURAWINOWY-150ML, KOKTAIL Z MAŚLANKI I TRUSKAWEK 100ML+50G* 6

OBIAD: ROSÓŁ Z KASZĄ JAGLANĄ I NATKĄ PIETRUSZKI-250ML-marchew, seler, pietruszka, por, cebula, porcje rosołowe, kasza jaglana, natka, zioła,*1,8.RYŻ NA SYPKO-150G, POTRAWKA W WARZYWACH-60+30G-udka drobiowe, wok mix: (marchew, kalafior, fasolka szparagowa żółta i zielona, por, groszek, pietruszka, seler, papryka), mąka, śmietana 18%, cebulka, olej*6,8. SURÓWKA Z MARCHEWKI TARTEJ Z SELEREM NACIOWYM-60G,-MARCHEW, OLEJ, SELER NACIOWY*8, JABŁKO-1/2SZT, KOMPOT Z PORZECZKI CZERWONEJ-150ML-porzeczka czerwona, cukier trzcinowy

Energia: 955kcal                   Białko:36,1g                       Tłuszcz:36,1g                  Węglowodany:138,5g

WTOREK: 02.10.2018

ŚNIADANIE: KAKAO-150ML, *6, DZIECI UCZULONE NAPÓJ OWSIANY, PIECZYWO MIESZANE-50G/30+20g-chleb baltonowski, orkiszowy*1, MASŁO-12G*1, POLĘDWICA SOPOCKA-20G*9,SAŁATA-2G, RZODKIEWKA-5G,SZCZYPIOREK-3G,HERBATA ALERGIA

II ŚNIADANIE: GALARETKA OWOCOWA (WYRÓB WŁASNY)Z JOGURTEM NATURALNYM WANILIOWYM150+30G-truskawki,  jeżyna, żelatyna, cukier trzcinowy, jogurt, wanilia* 6, PALUCH DROŻDZOWY SEROWY-30G*1,2,6. NAPÓJ Z SOKU MANGO-150ML.MARCHEWKA DO CHRUPANIA-25G

OBIAD: ZUPA KALAFIOROWA ZABIELANA Z ZIELENINĄ –włoszczyzna:marchew, seler, pietruszka, por, kalafior, śmietana 36%, olej, natka pietruszki, ziemniaki*6,8. MAKARON ZE SZPINAKIEM I PIERSIĄ KURCZAKA-200G-makaron, szpinak,masło, śmietana18%, pierś drobiowa, czosnek, cebula, olej rzepakowy*1,2,6,SURÓWKA Z SELERA I JABŁKA Z PESTKAMI SŁONECZNIKA-100G-seler, jabłko, olej rzepakowy, słonecznik*8,KOMPOT  ARONIOWY -aronia, cukier trzcinowy.MELON-80G.

Energia: 1028kcal                   Białko:42,9g                       Tłuszcz:34,2g                  Węglowodany:153,2g

ŚRODA: 03.10.2018

ŚNIADANIE: PASTA Z TUŃCZYKA Z TWAROGIEM I SZCZYPIORKIEM-25G *3,6, KAWA NA MLEKU-150ML,*6-alergia napój owsiany.SAŁATA LODOWA-2G, MASŁO-12G, *6-alergia margaryna Rama.PAPRYKA-25G, SZCZYPIOR-3G, PIECZYWO MIESZANE-50G/30+20/-baltonowski, słonecznikowy*1. HERBATA-cukier trzcinowy

II SNIADANIE: NALEŚNIKI Z MĄKI PSZENNO- RYŻOWO-KUKURYDZIANEJ Z MUSEM OWOCOWYM(WYRÓB WŁASNY)-120G-mąka,jajko kurze, mleko*1.6, mus- jabłko, gruszka, jeżyna-50g

MARCHEWKA GOTOWANA Z DYNIĄ I RODZYNKAMI-50G-marchew, masło, dynia, rodzynki. WODA RUMIANKOWA Z CYTRYNĄ-150ML

OBIAD: ZUPA Z ZIELONEGO GROSZKU Z ZIEMNIAKAMI ZABIELANA-250ML-groszek, marchew, seler, pietruszka, por, groszek, śmietana 36%, ziemniaki, olej rzepakowy, natka pietruszki*6.8.

KASZA JĘCZMNIENNA-150G,PIERŚ DROBIOWA DUSZONA Z MIESZANKĄ RATATUI(cukinia, oberżyna, pomidor, papryka czerwona, zielna, cebula) ojej rzepakowy, mąka, pierś drobiowa-60+50g. SURÓWKA Z KAPUSTY ŚWIEŻEJ Z SELEREM NACIOWYM I JABŁKIEM-100G-oliwa , kapusta św, jabłko, seler naciowy.

Energia: 1072kcal                   Białko:44,5g                       Tłuszcz:36g                  Węglowodany:162,3g

CZWARTEK:04.10.2018

ŚNIADANIE: ZACIERKA NA MLEKU Z NASIONAMI GOJA-200ML,-zacierka, goja, mleko*1.2.6

PIECZYWO  MIESZANE-50G- /30+20/baltonowski, orkisz*1. MASŁO-12G *6, SER ŻÓŁTY-20G, SAŁATA-2G, POMIDOR-25G, SZCZYPIOR-3G,MUS OWOCOWY-jabłko,jeżyna-15g.HERBATKA Z MALIN-cukier trzcinowyII SNIADANIE: CHAŁKA Z MASŁEM I MIODEM- 25G+6G+5G*1.2.6, MARCHEWKA TARTA Z JABŁKIEM Z OLIWĄ I ŻURAWINĄ-50G. MLEKO-120ML*6, WODA MINERALNA

OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA Z RYŻEM ZABIELANA-250ML-ogórek kiszony, marchew, olej rzepakowy, seler, pietruszka, por, śmietana 36%, natka pieruszki,ryż*6,8. PIEROGI LENIWE Z MĄKI MIESZANEJ-250G-mąka orkiszowa, pszenna, ryżowa, jajko kurze, masło, bułka tarta, twaróg, mąka

SURÓWKA Z PORA, JABŁKA Z RODZYNKAMI-100G, KOMPOT Z MIESZANKI OWOCOWEJ-150ML-cukier trzcinowy, mieszanka. ŚLIWKA-1SZT(ok60-80g)

Energia: 1029kcal                   Białko:37g                       Tłuszcz:39,5g                  Węglowodany:143,3g

PIĄTEK: 05.10.2018

ŚNIADANIE: PASTA Z KURCZAKA WĘDZONEGO-25G-kurczak wędzony, masło*6, SZCZYPIOREK-3G,PIECZYWO MIESZANE-50G/30+20g/-baltonowski, dynia z słonecznikiem*1, MASŁO-12G, PAPRYKA -25G, PŁATKI OWSIANE Z RODZYNKAMI NA MLEKU-200+20G.HERBATKA ŻURAWINOWA-150ML-cukier  trzcinowy

II SNIADANIE: BUDYŃ WANILIOWY(WYRÓB WŁASNY)-150G-mąka ziemniaczana, żółto, mąka ziemniaczana, cukier trzcinowy, cukier waniliowy*2.6. MUS GRUSZKOWY Z MORELĄ-40G

CIASTECZKO BEZCUKROWE OWOCOWE-25G*1.2.NAPÓJ Z SOKU CZARNA PORZECZKA-150ML.

OBIAD: ZUPA WIEJSKA Z ZIELENINĄ-250ML-marchew, seler, por, pietruszka, cebula, zacierka, ziemniaki, olej rzepakowy, natka pietruszki*1.2.8. ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, KOTLET Z DORSZA MIELONY-60G-dorsz, jajko, bułka tarta, bułka zwykła, olej rzepakowy*2,3. SURÓWKA Z OGÓRKA KISZONEGO I GOTOWANEJ MARCHEWKI Z KUKURYDZĄ Z OLIWĄ-100G, KOMPOT ŚLIWKOWY Z MIODEM-150ML, BANAN-100G.

Energia: 1233kcal                   Białko:38g                       Tłuszcz:38,3g                  Węglowodany:198,5g

PONIEDZIAŁEK: 08.10.2018

ŚNIADANIE: SZYNKA GOTOWANA-25G*9. PIECZYWO MIESZANE-50G/30+20g/-baltonowski, dynia ze słonecznikiem*1.MASŁO-12G*6. RZODKIEWKA-35G, SZCZYPIOREK-3G,KULKI CZEKOLADOWE NISKOSŁODZONE NA MLEKU-200+25G*1.6.HERBATKA Z MELISĄ I CYTRYNĄ-cukier trzcinowy

II ŚNIADANIE: CIASTO DROŻDZOWE Z OWOCAMI-50G*1.2.6, MLEKO-120ML*6, MARCHEWKA SŁUPKI-30G

OBIAD: ZUPA Z CUKINI ZABIELANA-250ML-cukinia, marchew, por, seler, pietruszka, olej rzepakowy, natka, śmietana 36%, ziemniaki*6,8. RYŻ NA SYPKO-150G, PODUDZIE DUSZONE W MIESZANCE WIOSENNEJ(marchew czerwona, żółta, kalafior),olej rzepakowy-1szt+50G, BURACZKI ZE  SLIWKĄ SUSZONĄ-100G, KOMPOT WIŚNIOWY Z MIODEM-150ML, JABŁKO-1/2SZT

Energia: 1102kcal                   Białko:39g                       Tłuszcz:41,6g                  Węglowodany:160g

WTOREK:09.10.2018

ŚNIADANIE: MAKARON NA MLEKU Z AMARANTUSEM-200+15G+2G,*1,2,6. BUŁKA ZIARNISTA-20G, MASŁO-12G, SAŁATA LODOWA-2G, PIERŚ GOTOWANA-20G, OGÓREK KISZONY-15G, BAGIETKA-20G* 1, MIÓD-4G, HERBATKA OWOCOWA-cukier trzcinowy

II SNIADANIE: JOGURT NATURALNY Z TARTYM JABŁKIEM I PŁATKAMI OWSIANYM Z MIODEM-150G*6. DROŻDZÓWKA Z SEREM-1/2SZT*1.2.6. PAPRYKA DO CHRUPANIA-20G. NAPÓJ Z SOKU POMARAŃCZOWEGO-150ML.OBIAD: ZUPA SZPINAKOWA ZABIELANA-250ML-szpinak, marchew, por, pietruszka, seler, olej rzepakowy, ziemniaki, natka pietruszki, śmietana36%*6.8. PIEROGI RUSKIE Z CEBULKĄ-200G-ziemniaki, twaróg, mąka pszenna, mąka orkiszowa, olej, cebula*1.6. SURÓWKA Z MARCHEWKI Z SELEREM NACIOWYM I ANANASEM ŚWIEŻYM Z OLIWĄ-100G*8. KIWI-1SZT, KOMPOT GRUSZKOWY-150ML-cukier trzcinowy, gruszka.

Energia: 1028kcal                   Białko:32,7g                       Tłuszcz:32,9g                  Węglowodany:161,4g

ŚRODA: 10.10.2018

ŚNIADANIE: PASTA Z MAKRELI WĘDZONEJ ZE SZCZYPIORKIEM I JAJKIEM-30G-makrela, jajko, masło, szczypior*2.3.6. KAWA NA MLEKU-150ML*6, ALERGIA MLEKO-OWSIANE. PIECZYWO MIESZANE- 50g/30+20g/chleb baltonowski, słonecznikowy*1, MASŁO-12G*6, OGÓREK ŚWIEŻY-20G.HERBATKA-ALERGIA

II ŚNIADANIE: PLACKI DYNIOWE Z BAKALIAMI Z MĄKI MIESZANEJ-2SZT- mąka pszenna, kukurydziana, dynia, mleko, jajka, olej, bakalie: rodzynki, śliwka suszona, morela*1.2.6 POLEWA JOGURTOWO-WANILIOWA Z MIODEM-30G*6. KALAREPKA Z OLIWĄ-30G. NAPÓJ Z CZARNEJ PORZECZKI-150ML.

OBIAD: KRUPNIK Z ZIELENINĄ-250ML-kasza jęczmienna, ziemniak, marchew, seler, por, natka pietruszki, pietruszka, cebula, olej*8. ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, KOTLET MIELONY DROBIOWY Z INDYKA-60G-udziec indyczy, jajko, olej, bułka tarta, bułka zwykła*1.2. FASOLKA SZPARAGOWA GOTOWANA Z BUŁKĄ I MASŁEM-50G*1.6. TARTA MARCHEW -50G, KOMPOT Z AGRESTU-150ML-cukier trzcinowy, agrest, GRUSZKA-1/2SZT.

Energia: 1230kcal                   Białko:40,9g                       Tłuszcz:46,6g                  Węglowodany:179,6g

CZWARTEK:11.10.2018

ŚNIADANIE: PŁATKI OWSIANE Z TARTYM JABŁKIEM, JOGURTEM NATURALNYM  I NASIONAMI GOJA-200ML*1.6.BUŁKA GRAHAMKA-20G*1, MASŁO-12G*6, SZYNKA GOTOWANA-20G*9, SAŁATA-2G, BAGIETKA Z POMIDOREM-20+20G*1, HERBARA ŻURAWINOWA Z CYTRYNĄ I MIODEM-150ML

II ŚNIADANIE: KANAPKA Z PIECZYWEM MIESZANYM –baltonowski / 1/2szt, słonecznik-1/2szt*1, MASŁO-6G*6, SER  ZÓŁTY-10G, TWAROŻEK ZE ŚMIETANĄ-15G-śmietana 18%, twaróg*6, szczypiorek-3g, RZODKIEWKA TARTA-4G, NAPÓJ Z SOKU JABŁKOWO-MIĘTOWY-150ML. PAŁECZKA KUKURYDZIANA-2G

OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM-250ML-marchew, seler, pietruszka, por, koncentrat pomidorowy, makaron, natka pietruszki, śmietana 36%, olej rzepakowy*1.2.6.8. KASZA GRYCZANA-150G, BITKA Z PIERSI KURCZAKA DUSZONA W SOSIE WARZYWNYM Z MIESZANĄ RATATUI-60+25G-pierś z kurczaka, mąka, olej, mieszanka: cukinia, oberżyna, pomidor, papryka żółta, czerwona, cebula*1. SURÓWKA Z KAPUSTY CZERWONEJ GOTOWANEJ Z RODZYNKAMI-100G-kapusta czerwona, olej, rodzynki, KOMPOT MALINOWY -150ML-cukier trzcinowy, malina, BANAN 1/2SZT

Energia: 1172kcal                   Białko:46,9g                       Tłuszcz:39,9g                  Węglowodany:173,2g

PIĄTEK:12.10.2018

ŚNIADANIE: KASZA MANNA NA MLEKU-200ML*1,6. BUŁKA MONTOWA-1/2SZT(20G) KRAKOWSKA DROBIOWA-20G, SAŁATA-2G,MASŁO-12G*6, RZODKIEW BIAŁA TARTA-25G, ROGAL Z MUSEM OWOCOWYM-1/4(23G) +20G*6-mus jabłko, jeżyna. HERBATKA RUMIANKOWA Z CYTRYNĄ-150ML

II ŚNIADANIE: BUDYŃ WANILIOWY( WYRÓB WŁASNY)-150G,Z OWOCAMI POLEWĄ JOGURTOWĄ Z MIODEM-50G-mąka ziemniaczana, żółtko, mleko, cukier trzcinowy, cukier waniliowy,*1.2.6, jabłko, kiwi, jogurt naturalny, miód*6CHIPSY KUKURYDZIANE BANANOWE-1OP-30G, MARCHEWKA DO CHRUPANIA-25G, NAPÓJ Z SOKU ANANASOWEGO-150ML.

OBIAD: ZUPA KREM MARCHWIOWO-DYNIOWA ZABIELANA-marchew, dynia, włoszczyzna mrożona paski, olej rzepakowy, ziemniaki, śmietana 36%, natka pietruszki*6.8 ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, TUŃCZYK W SOSIE POMIDOROWO- ZIOŁOWYM-tuńczyk, olej, koncentrat pomidorowy, cebula,zioła*3. SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ Z GROSZKIEM I KUKURYDZĄ-100G-kukurydza, kiszona kapusta, groszek zielony, oliwa. Sok CZARNA PORZECZKA-120ML.

Energia: 1084kcal                   Białko:41,7g                       Tłuszcz:33,6g                  Węglowodany:168,5g

INTENDENT ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO MINIMALNEJ MODYFIKACJO JADŁOSPISU.

INDEKSY ALERGENÓW DOSTĘPNE NA STRONIE PRZEDSZKOLA WWW.PM2KG.PL

WODA PITNA MINERALNA DOSTĘPNA DLA DZIECI NA BIEŻĄCO.

 

 


PONIEDZIAŁEK: 24.09.2018

ŚNIADANIE: PŁATKI OWSIANE NA MLEKU Z AMARANTUSEM-*1,6 – 200ML*1,6, PASTA Z KURCZAKA WĘDZONEGO Z JAJKIEM I NATKĄ PIETRUSZKI-*2 – 25G, RZODKIEW BIAŁA TARTA-20G, PIECZYWO MIESZANE- chleb baltonowski, chleb dynia ze słonecznikiem *6,9 50G, MASŁO-*6 – 12G, HERBATA ROOIBOS-150ML.

II ŚNIADANIE: KISIEL TRUSKAWKOWY- truskawki, mąka ziemniaczana, cukier – 150ML, POLEWA JOGURTOWA WANILIOWA-*6 -30G, WAFLE RYŻOWE CYNAMONOWE-2SZT, PAPRYKA DO CHRUPANIA-20G, NAPÓJ CZARNA PORZECZKA-150ML.

OBIAD: ZUPA RYŻOWA Z KOPERKIEM – ryż, pietruszka korzeń i nać olej rzepakowy, marchewka, seler, por, cebula*8 – 250ML, KASZA JĘCZMIENNA-150G, KLOPS WIEPRZOWY W SOSIE WARZYWNYM szynka  wieprzowa, jajko kurze, mąka pszenna, , marchew, seler, por, cukinia, śmietana Truskawki-50g, mąka ziemn-10g, cukier-4g – 60+80G, TARTA KALAREPKA Z MARCHEWKĄ Z OLEJEM RZEPAKOWYM -60G, JABŁKO-1/2SZT, KOMPOT WIŚNIOWY Z MIODEM-150ML

Energia: 1044kcal                   Białko:36g                       Tłuszcz:40,1g                  Węglowodany:151,3g

WTOREK: 25.09.2018

ŚNIADANIE: PASTA Z MAKRELI I TWAROGU ZE SZCZYPIORKIEM-*3, 6 –  20G, POMIDOR-20G,PIECZYWO MIESZANE – chleb baltonowski, orkiszowy–*1 –  50G, MASŁO-* 6 -12G, KAWA ANATOL  NA MLEKU–*1, 6 – 150ML, HERBATA-ALERGIA, BAGIETKA Z MUSEM OWOCOWYM-jabłko, jeżna10+10G-*1

II ŚNIADANIE: KANAPKA Z  CHLEBA BALTONOWSKIEGO Z OGÓRKIEM ŚWIEŻYM-*1 -30+20G, MASŁO-* 6- 6G, MARCHEWKA GOTOWANA-60G, KEFIR Z MALINAMI 150ML,NAPÓJ Z SOKU JABŁKOWEGO I CYTRYNY  Z CUKREM-150ML

OBIAD: BARSZCZ BIAŁY Z JAJKIEM I MAJERANKIEM- śmietana , olej rzepakowy, jajko kurze, marchew, pietruszka korzeń i nać, seler, por, cebula-,  chrzan , ziemniaki, natka-*2, 6, 8 – 250ML, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-150G, KOTLET MIELONY DROBIOWY- mięso drobiowe, jajo kurze, bułka pszenna -*1,2 – 660G, FASOLKA SZPARAGOWA GOTOWANA-50G, MARCHEWKA Z DYNIĄ i olejem rzepakowym -50G, KOMPOT Z MIESZANKI OWOCOWEJ Z CUKREM-150ML, GRUSZKA-1/2SZT

Energia: 1086kcal                   Białko:42g                       Tłuszcz:40,4g                  Węglowodany:158,9g

ŚRODA: 26.09.2018

ŚNIADANIE: SAMODZIELNE SPORZĄDZANIE KANAPEK: KAKAO NA MLEKU-* 6 -150ML, PIECZYWO MIESZANE-chleb baltonowski, chleb dynia ze słonecznikiem -* 1,9 -50G, MASŁO-* 6 -12G, MUS OWOCOWY-jabłko, jeżyna – 10G, BAGIETKA-* 1 -10G,SZYNKA GOTOWANA WIEPRZOWA-15G, TWAROŻEK ZE ŚMIETANĄ I SZCZYPIORKIEM-* 6 -15G, SAŁATA LODOWA, HERBATA-ALERGIA(1.6.9)

II ŚNIADANIE: BUDYŃ WANIIOWY( WYRÓB WŁASNY)- mąka ziemniaczana, jajko kurze, cukier–* 2,6 – 150ML, OWOCE MIX ( TARTE JABŁKO, GRUSZKA I KIWI )-80G Z POLEWĄ JOGURTOWĄ I MIODEM–* 6 30G, PALUCH DROŻDZOWY -* 1,225G,HERBATA OWOCOWA Z CUKREM -150ML(2.6)

OBIAD: ZUPA GROCHOWA -250ML, MAKARON Z MIĘSEM MIELONYM I SOSEM POMIDOROWO WARZYWNYM Z ZIOŁAMI-150+100G, SURÓWKA Z MARCHEWKI I PORA Z ŻURAWINĄ-100G, KOMPOT JEŻYNOWY-150ML, BANAN-1/2SZT(1.2.6.8)

Energia: 1187kcal                   Białko:43,4g                       Tłuszcz:39,5g                  Węglowodany:184,2g

CZWARTEK :27.09.2018

ŚNIADANIE: KASZKA KUKURYDZIANA NA MLEKU Z MORELĄ-* 6 200ML,BUŁKA WIELOZIARNISTA Z  SAŁATĄ I POLĘDWICĄ DROBIOWĄ-* 1,9 – 1/2+20G, MASŁO-* 6- 12G, BAGIETKA-* 1-10G, MUS OWOCOWY-jabłko, jeżyna -10G,HERBATA Z CYTRYNĄ i cukrem-150ML

II ŚNIADANIE: JOGURT NATURALNY Z TARTYM JABŁKIEM ,GOJĄ  I MIODEM* 6 -150ML, PALUCH DROŻDZOWY–* 1,2 – 30G, WODA Z POMARAŃCZĄ ,MIĘTĄ I CUKREM-150ML, TARTA KALAREPA Z OLIWĄ-50G

OBIAD: ZUPA JARZYNOWA Z DYNIĄ ZABIELANA– Mieszanka jarzynowa mrożona, dynia mrożona, śmietana , olej rzepakowy, nać pietruszki* 6,8- 250ML, KOPYTKA Z MĄKI MIESZANEJ- ziemniaki, jajko kurze, mąka ziemniaczana, pszenna, orkiszowa, ryżowa* 1,2 -150G, GULASZ DROBIOWY Z CUKINIĄ, BAKŁAŻANEM I GROSZKIEM ZIELONYM – filet z piersi kurzej. cukinia, groszek-, mąka-, cebula, bakłażan* 1 -50+80G, SURÓWKA Z MARCHEWKI GOTOWANEJ ,OGÓRKA KISZONEGO Z OLEJEM RZEPAKOWYM-100G, ŚLIWKA-1SZT, KOMPOT TRUSKAWKOWY Z CUKREM-150ML

Energia: 1036kcal                   Białko:41,2g                       Tłuszcz:31,2g                  Węglowodany:163,5g

PIĄTEK: 28.09.2018

ŚNIADANIE: KASZA MANNA NA MLEKU -* 1,6 -200ML, TWAROŻEK ZE ŚMIETANĄ I MIODEM-* 6 -20G, PIECZYWO MIESZANE-CHLEB BALTONOWSKI, CHLEB Z DYNIĄ I SŁONECZNIKIEM-* 1 50G, MASŁO-* 6 ,9 – 12G, CZĄSTKA MARCHEWKI -25G, HERBATA Z MIĘTĄ ,CYTRYNĄ I CUKREM-150ML.

II ŚNIADANIE: BUŁKA WROCŁAWSKA POMIDOREM I SZCZYPIORKIEM-* 1  1/2+20G, MASŁO-* 6 -6G, KAKAO NA MLEKU* 6  -150ML, CHRUPKI KUKURYDZIANE PAŁECZKA-1SZT

OBIAD: ZUPA PIECZARKOWA Z MAKARONEM- pieczarka, cebula, por, marchew, pietruszka korzeń i nać, , makaron, śmietana, olej rzepakowy * 1,6,8 -250ML , RYŻ-150G, PULPET RYBNY W SOSIE POMIDOROWO- BAZYLIOWYM- ryż, dorsz , mąka pszenna, cebula, jajko kurze, koncentrat  pomidorowy, śmietana* 1,6- 60,+50G, CZERWONA KAPUSTA GOTOWANA-50G,SAŁATKA Z KAPUSTY KISZONEJ z CEBULĄ I OLIWĄ -50G, SOK JABŁKOWY NATURALNY-120ML

Energia: 1082kcal                   Białko:39,1g                       Tłuszcz:38,3g                  Węglowodany:155,5g

WODA PITNA DOSTĘPNA DLA DZIECI NA BIEŻĄCO.

* INDEKSY ALERGENÓW DOSTĘPNE NA STRONIE PRZEDSZKOLA: WWW.PM2KG.PL

INTENDENT ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO NIEWIELKIEJ MODYFIKACJI JADŁOSPISU.

 

 

 


 

PONIEDZIAŁEK:03.09.2018

ŚNIADANIE: KAWA NA MLEKU-200ML, PIECZYWO MIESZANE-50G, MASŁO-12G, PASTA Z TUŃCZYKA I JAJKA -25G,SZCZYPIOREK-2G, PAPRYKA-20G, HERBATA OWOCOWA-ALERGIA(1.3.6)

II ŚNIADANIE: KISIEL ŚLIWKOWO-MALINOWY( WYRÓB WŁASNY)-150G, KANAPKA Z POMIDOREM I SZYNKĄ GOTOWANĄ-1SZT-25+20G, NAPÓJ Z MULTIWITAMINY-150ML.(1.6)

OBIAD: ZUPA KALAFIOROWA Z NATKĄ ZABIELANA-250ML,MAKARON Z TWAROGIEM-200G, MUS  JOGURTOWY Z  BORÓWKĄ-50G,SURÓWKA Z MARCHEWKI I GRUSZKI ZE SŁONECZNIKIEM-100G, BANAN-80G, KOMPOT Z JABŁEK Z MIODEM-150ML(1.2.6.8)

Energia: 1184kcal                   Białko:43,3g                       Tłuszcz:37,2g                  Węglowodany:189,3g

WTOREK : 04.09.2018

ŚNADANIE: GWIAZDKI CYNAMONOWE NA MLEKU-200+15G, POSYPKA Z NASION JAGODY GOJI-1,5G, SER ZÓŁTY-20G, SZCZYPIOREK-2G, OGÓREK KISZONY-20G, PIECZYWO MIESZANE-50G, MASŁO-12G,HERBATKA ROOIBOS-150ML.(1.2.6)

II SNIADANIE:BUDYŃ NA MLEKU WANILIOWY( WYRÓB WŁASNY)-150G, OWOCE:  KIWI, GRUSZKA( MIX Z JOGURTEM NATURALNYM)-70G, CIASTECZKO BEZCUKROWE-10G, WODA Z POMARAŃCZĄ I MIODEM-150ML. MARCHEWKA DO CHRUPANIA-20G( 1.2.6)

OBIAD:  ZUPA Z SOCZEWICY CZERWONEJ Z WARZYWAMI I POMIDORAMI-250ML, KASZA GRYCZANA-150G, GULASZ Z INDYKA Z WARZYWAMI( MARCHEW, POR,CUKINIA, BAKŁAN, SELER)-50+60G, SURÓWKA Z BURACZKÓW Z JABŁKIEM-100G, SOK Z CZARNEJ PORZECZKI-120ML.(1.8)

Energia: 1084kcal                   Białko:43g                       Tłuszcz:35,1g                  Węglowodany:165,4g

ŚRODA:05.09.2018

ŚNIADANIE: PASTA Z KURCZAKA WĘDZONEGO Z  NATKĄ PIETRUSZKI-25G, PIECZYWO MIESZANE-50G, KAWA ANATOL NA MLEKU-150ML, BAGIETKA-20G, MASŁO-12G, MUS OWOCOWY( WYRÓB WŁASNY)-10G,RZODKIEWKA -20G(1.3.6.)

II SNIADANIE: PLACKI NA MAŚLANCE Z JABŁKIEM I BAKALIAMI(RODZYNKI, MORELA, ŚLIWKA)-2SZT, POLEWA  JOGURTOWO-BORÓWKOWA-35G, BUKIET WARZYW GOTOWANY Z MASŁEM-50G+4g, HERBATKA Z CYTRYNĄ-150ML.(1.2.6)

OBIAD: ZUPA KOPERKOWA Z RYŻEM ZABIELANA-250ML, ZIEMNIAKI-140G, PULPET Z PIERSI-60g, SOS POMIDOROWY Z BAZYLIĄ-50G, SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY GOTOWANA-50G, MARCHEWKA TARTA-50G, KOMPOT Z MIESZANKI OWOCOWEJ Z MIODEM-150ML.(2.6.8)

Energia: 1075kcal                   Białko:41g                       Tłuszcz:37,9g                  Węglowodany:159,9g

CZWARTEK: 06.09.2018

ŚNIADANIE:PŁATKI OWSIANE NA MLEKU Z ŻURAWINĄ-150+3G, ML, BUŁKA WIELOZIARNISTA Z FILETEM Z INDYKA-1/2+20G, SAŁATA LODOWA-2G, POMIDOR-25G, SZCZYPIOREK-2G, BAGIETKA-20G, MASŁO-12G,MUS OWOCOWY( WYRÓB WŁASNY)-10G, HERBATKA OWOCOWA-150ML(1.2.6.9)

II ŚNIADANIE: KAKAO-150ML, CIASTO DROŻDZOWE Z OWOCAMI-50G, KALAREPKA TARTA Z OLIWĄ-25G, , HERBATKA( ALERGIA)(1.2.6)

OBIAD; ZUPA BROKUŁOWA Z PŁATKAMI RYŻOWYM ZABIELANA -250ML, MAKARON Z OLIWĄ-150G, ZRAZ WIEPRZOWO-DROBIOWY MIELONY-60G, SOS WARZYWNY( MARCHEW, POR, SELER, PIERTUSZKA Z KUKURYDZĄ)- 80g, SAŁATKA Z OGÓRKÓW KISZONYCH Z PAPRYKĄ I SZCZYPIORKIEM-100G, KOMPOT ŚLIWKOWY-150ML.(2.6.8)ARBUZ-100G,

Energia: 1101kcal                   Białko:37,2g                       Tłuszcz:48,3g                  Węglowodany:144,2g

PIĄTEK: 07.09.2018

ŚNIADANIE:KAKAO NA MLEKU-150ML, PASTA Z KURCZAKA WĘDZONEGO I JAJKA Z NATKĄ PIETRUSZKI-25G, PAPRYKA-25G,MASŁO-12G, PIECZYWO MIESZANE-50G, BAGIETKA-20G, MUS OWOCOWY-10G, HERBATA( ALERGIA)( 1.2.6)

II SNIADANIE: ROGAL Z MIODEM-1/2SZT I MASŁEM-6G, MLEKO-100ML, KIWI-1/2SZT, FASOLKA GOTOWANA ŚWIEŻA-60G.(1.6)

OBIAD: ZUPA WIEJSKA Z ZACIERKĄ-250ML, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, KOTLET MIELONY Z DORSZA-60G, KALAREPKA Z JABŁKIEM-50G, KISZONA KAPUSTA Z MARCHEWKĄ POSYPKA SŁONECZNIKA-50G, SOK POMARAŃCZOWY-120ML. (1.2.3.8)

Energia: 998kcal                   Białko:37,8g                       Tłuszcz:39,7g                  Węglowodany:136g

PONIEDZIAŁEK: 10.09.2018

ŚNIADANIE: PŁATKI KUKURYDZIANE MLEKU Z POSYPKĄ AMARANTUSA-200+20g,ML, BUŁKA WROCŁAWSKA-1/2SZT, PASTA Z JAJEK ZE SZCZYPIORKIEM-20G, BAGIETKA-20G, MUS OWOCOWY,SAŁATA-10G, MASŁO-12G, HERBATKA Z MALIN-150ML.(1.2,6)

II ŚNIADANIE: JOGURT Z MUSSLI BEZCUKROWYM I MIODEM-120+10G, WAFLE RYŻOWE ZE STEWIĄ-20G, MASŁO-6G, NAPÓJ CYTRYNOWY Z MIĘTĄ-150ML MARCHEWKA DO CHRUPANIA-20G(6)

OBIAD: ROSÓŁ Z MAKARONEM-250ML, RYŻ-150G, MIĘSO MIELONE Z WARZYWAMI( KALAFIOR, MARCHEWKA, PAPRYKA) W SOSIE POMIDOROWYM-40+50+50G, PO, SELER NACIOWY Z JABŁKIEM I ANANASEM-100G, KOMPOT ŚLIWKOWY-150ML.

Energia: 1147kcal                   Białko:37,8g                            Tłuszcz:40,4g                    Węglowodany:173g

WTOREK: 11.09.2018

ŚNIADANIE: PASTA Z KURCZAKA GOTOWANEGO Z WARZYWAMI-25G, SZCZYPIOREK-2G,RZODKIEW 20G, PIECZYWO MIESZANE-50G, CHAŁKA Z MASŁEM-20G, KAWA INKA NA MLEKU-150ML, HERBATA( ALRGIA)(1.3.6)

II ŚNIADANIE: KASZKA KUKURYDZIANA NA GĘSTO Z POLEWĄ JOGURTOWO-MIODOWĄ-150+40G, MARCHEWKA GOTOWANA Z MASŁEM-60+2G, PALUCH DROŻDZOWY-30G, WODA RUMIANKOWA Z CYTRYNĄ-150ML

OBIAD:  ZUPA OGÓRKOWA Z ZACIERKĄ -250ML, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, KOTLET Z PIERSI PANIEROWANY-60G, SAŁATKA Z POMIDORÓW Z CEBULKĄ-100G, KOMPOT WIELOOWOCOWY-150ML MELON-80G(2.8)

Energia: 1059kcal                   Białko:42,7g              Tłuszcz:38,8g                    Węglowodany:151,4g

ŚRODA: 12.09.2018

ŚNIADANIE: PIERŚ GOTOWANA-20G, BUŁKA WIELOZIARNISTA-1/2SZT, SAŁATA LODOWA-2G, SZCZYPIOREK-2G, POMIDOR-20G, CHLEB BALT-20G, MUS OWOCOWY-10G, KAKAO-150ML, HERBATKA( ALERGIA)(1.6.9)

II ŚNIADANIE: BUŁKA MAŚLANA Z MASŁEM-1/2SZT+6G, KISIEL Z JABŁKEK I TRUSKAWEK( WYRÓB WŁASNY)-150ML, POLEWA Z JOGURTU-30G, PRZEKĄSKA WARZYWNA: PAPRYKA-20G, NAPÓJ Z SOKU POMARAŃCZOWEGO-150ML.(1.6)

OBIAD:  ZUPA JARZYNOWA Z KUKURYDZĄ NA WYWARZE WARZYWNYM-250ML, NALEŚNIKI Z TWAROGIEM-120G, POLEWA JOGURTOWO-BORÓWKOWA-50G, MARCHEWKA Z BRZOSKWINIĄ I POSYPKĄ SŁONECZNIKA-100G, GRUSZKA-1/2SZT, KOMPOT ŚLIWKOWY-150ML(1.2.8)

Energia:1080 kcal                   Białko:40,6g              Tłuszcz:40,7g                    Węglowodany:153,4g

CZWARTEK: 13.09.2018

ŚNIADANIE: JOGURT NATURALNY Z PŁATKAMI OWSIANYMI I TARTYM JABŁKIEM, ŻURAWINA-150G, SER ŻÓŁTY-15G, PIECZYWO MIESZANE-40G, CHAŁKA- 15G, MASŁO-12G, PAPRYKA-20G, HERBATA ROOIBOS-150ML.(1.6.9)

II ŚNIADANIE: KANAPKA Z OGÓRKIEM ŚWIEŻYM-30+25G, CIASTECZKO WIELOZBOŻOWE NISKOCUKROWE-1SZT(10G), MARCHEW DO CHRUPANIA-20G, MLEKO-100ML, WODA Z POMARAŃCZĄ I MIODEM-150ML.(1.6)

OBIAD:  KRUPNIK Z  ZIELENINĄ-250ML, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G, GOŁĄBEK W SOSIE POMIDOROWYM-80+50G, SURÓWKA Z SELERA I MARCHEWKI Z AMARANTUSEM-100G, KOMPOT JEŻYNOWY-150ML. ŚLIWKI 50G( 6.8)

Energia:1212 kcal                   Białko:38,9g              Tłuszcz:43,1g                    Węglowodany:191g

PIĄTEK: 14.09.2018

ŚNIADANIE: KUŁECZKA MIODOWE NA MLEKU-200ML+15G, BUŁKA WROCŁAWSKA Z KRAKOWSKA DROBIOWĄ-1/2+15G,SAŁATA-2G, OGÓREK KISZONY-20G, SZCZYPIOREK-2G, BAGIETKA-20G, MASŁO-12G, MUS OWOCOWY( WYRÓB WŁASNY)-10G, HERBATKA Z CYTRYNĄ-150ML(1.6)

II SNIADANIE: KOKTAIL Z MAŚLANKI I JOGURTU Z JAGODAMI SŁODZONY MIODEM-120ML, CHAŁKA Z MASŁEM-20+6G, HERBATA ZURAWINOWA-150ML. WARZYWO: GOTOWANY KALAFIOR Z MASŁEM-50G(1.6)

OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM-250ML, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-140G , PULPECIK Z DORSZA DUSZONY W WARZYWACH-60+50G, KISZONA KAPUSTA Z GROSZKIEM I KUKURYDZĄ-70G, KOMPOT TRUSKAWKOWY-150ML, JABŁKO-1/2SZT.(1.2.6.8)

Energia: 1098kcal                   Białko:41,1g              Tłuszcz:40,2g                    Węglowodany:165g

 

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK:17.09.2018

ŚNIADANIE: MUSSLI BEZCUKROWE NA MLEKU Z AMARANTUSEM-20G+200ML. *1,6 ; TWAROŻEK ZE ŚMIETANĄ I SZCZYPIORKIEM-20G,*6 ; MASŁO-12G*6 ; RZODKIEWKA-15G, PIECZYWO MIESZANE-chleb baltonowski, chleb z dynią i słonecznikiem 50G, *1,5,10 ;H ERBATA ROOIBOS Z MIODEM-150Ml

II ŚNIADANIE: BUŁKA WROCŁAWSKA Z POLĘDWICĄ DROBIOWĄ1/2+20G*1, POMIDOR-15G, PAŁECZKA KUKURYDZIANA-4G,KAWA INKA NA MLEKU-100ML*1,6, NAPÓJ Z CYTRYNY Z MIĘTĄ-cytryna, mięta, cukier 150ML

OBIAD: KRUPNIK WARZYWNY Z NATKĄ PIETRUSZKI-kasza jęczmienna, natka, march, pietruszka korzeń, seler, por, olej -250ML*1, ŁAZANKI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ MIESZANĄ Z KOPERKIEM-makaron, olej, kapusta kiszona, kapusta świeża, koper, cebula, szynka wieprzowa kulka, sól -250G*1,2; MARCHEWKA TARTA  Z SEZAMEM -100G*10 , JABŁKO-1/2SZT, KOMPOT Z MIESZANKI OWOCOWEJ-mieszanka owocowa, cukier/ 150ML

Energia: 1165kcal                   Białko:40,6g                       Tłuszcz:45,9g                  Węglowodany:165,6g

WTOREK: 18.09.2018

ŚNIADANIE: ZACIERKA NA MLEKU Z NASIONAMI GOJA-200ML*1,2,6;  ROGAL Z MUSEM OWOCOWYM( WYRÓB WŁASNY- jabłko, jeżyna,)-1/4SZ+10G*1; BUŁKA GRAHAMKA Z SAŁATĄ I  KRAKOWSKĄ DROBIOWĄ-1/2+15G*1; MASŁO-12G*6; HERBATKA OWOCOWO-RUMIANKOWA-150ML- cukier trzcinowy

II ŚNIADANIE: JOGURT NATURALNY Z PŁATKAMI OWSIANYMI I MORELĄ  Z MIODEM-150ML*1,6; CIASTECZKO BEZCUKROWE-2SZT(25G) *1;  NAPÓJ POMARAŃCZOWO-MARCHEWKOWY(WYRÓB WŁASNY)-jabłko, marchewka, cytryna, cukier 150ML

OBIAD: BARSZCZ CZERWONY ZABIELANY-buraki, cebula, olej rzepakowy, śmietana, marchewka, pietruszka korzeń, seler, por, nać pietruszki 250ML*6, RYŻ-150G, SOS DROBIOWO-WARZYWNY POMIDOROWY-cukinia, marchew, groszek, seler , koncentrat pomidorowy, mąka, śmietana  100G *6, OGÓREK ŚWIEŻY SŁUPKI-50G, SELER TARTY Z ŻURAWINĄ I OLIWĄ-50G, KOMPOT  TRUSKAWKOWY –  truskawki, cukier 150ML, ŚLIWKA-1SZT(6.8)

Energia: 1031kcal                   Białko:41,3g                       Tłuszcz:32,6g                  Węglowodany:159,1g

ŚRODA: 19.09.2018

ŚNIADANIE: SAMODZIELNE SPORZĄDZANIE KANAPEK: SER ŻÓŁTY-10G*6, PASTA Z KURCZAKA GOTOWANEGO Z WARZYWAMI- Kurczak świeży, marchew, seler, pietruszka 20G, SZCZYPIOREK-3G, PAPRYKA-20G, PIECZYWO MIESZANE-chleb baltonowski i chleb z dynią i słonecznikiem 50G*1,5,10; BAGIETKA-10G*1, MASŁO-12G*6,, MUS OWOCOWY-jabłko, jeżyna 10G, KAKAO NA MLEKU-150ML*6,,ALERGIA: HERBATA

II ŚNIADANIE: BUŁKA MAŚLANA Z MASŁEM-1/2(50G)+6G*1,6; FASOLKA SZPARAGOWA GOTOWANA-60G, NAPÓJ Z SOKU MANGO-150ML

OBIAD: ZUPA WARZYWNA Z DYNIĄ I ZIEMNIAKAMI ZABIELANA- dynia , marchew, seler, pietruszka korzeń i nać, por, cebula, śmietana ,ziemniaki, olej*6,8  -250ML; NALEŚNIKI Z FARSZEM SEROWO-ZIEMNIACZANYM- mąka pszenna, ryżowa, kukurydziana, olej rzepakowy, twaróg, ziemniaki, cebula, jajko kurze, mleko*1,2,6; – 1SZT(OK140G); MARCHEWKA TARTA Z CHRZANEM I SŁONECZNIKIEM-100G,KOMPOT Z PORZECZKI CZARNEJ Z MIODEM-150ML, GRUSZKA-1/4SZT(50G)

Energia:1305 kcal                   Białko:44,4g                       Tłuszcz:46,6g                  Węglowodany:195,1g

CZWARTEK:20.09.2018

ŚNIADANIE: GWIAZDKI CYNAMONOWE BEZCUKROWE WIELOZBOŻOWE NA MLEKU-20G+200ML*1,6; PASTA JAJECZNA Z NATKĄ PIETRUSZKI-20G*2;  PIECZYWO MIESZANE-chleb baltonowski, orkiszowy 50G*1, MASŁO-12G*6,, HERBATA Z CYTRYNĄ I MIODEM-150ML(1.2.6)

II ŚNIADANIE: JOGURTU Z JAGODAMI Z MIODEM-120ML*6,, ROGAL Z MUSEM OWOCOWYM( WYRÓB WŁASNY- jabłko, jeżyna)-1/4+10G*1;  MARCHEWKA  DO CHRUPANIA-25G, WODA Z CYTRYNĄ, MELISĄ i CUKREM

OBIAD: KAPUŚNIAK Z KAPUSTY KISZONEJ Z KASZĄ JAGLANĄ- kapusta kiszona, cebula, olej rzepakowy, kasza jaglana, marchewka, pietruszka korzeń i nać, seler, por250ML, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-150G, MIĘSO DUSZONE BITKA INDYCZA Z WARZYWAMI(MIX WARZYWNY) – indyk -pierś, olej rzepakowy, mąka pszenna, mix warzywny 60+80G*1;  , SAŁATKA Z POMIDORÓW  I CEBULI Z OLIWĄ -70G, KOMPOT MALINOWY – maliny, cukier-150ML, MANDARYNKA-1/2SZT(8)

Energia: 992kcal                   Białko:36,5g                       Tłuszcz:31,6g                  Węglowodany:153,8g

PIĄTEK:21.09.2018

ŚNIADANIE: KAWA  INKA NA MLEKU-150ML*1,6;   PIECZYWO MIESZANE-CHLEB BALTONOWSKI, CHLEB Z DYNIĄ I SŁONECZNIKIEM 50G*1,5,10;   MASŁO-12G*6;  , SZYNKA DROBIOWA-20G, SAŁATA LODOWA LIŚĆ, OGÓREK KISZONY-20G, BAGIETKA-10G*1;  HERBATA-ALERGIA

ŚNIADANIE II: PLACKI BANANOWE NA MAŚLANCE Z BAKALIAMI- maślanka, jaja kurze, mąka kukurydziana, mąka orkiszowa, pszenna, olej rzepakowy,bakalie, banan, cukier 2SZT*1,2,6 ;  POLEWA JOGURTOWA WANILIOWA-30G*6;  , BUKIET WARZYW GOTOWANY Z MASŁEM-60G*6;  , NAPÓJ Z SOKU ANANASOWEGO-150ML

OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM-  ryż,  olej  rzepakowy ,  śmietana, marchew, pietruszka  korzeń I nać,  seler, por, koncentrat pomidorowy  -250ML*6,8;  , ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM-150G, PULPET Z DORSZA W WARZYWACH – dorsz, jajko kurze , bułka zwykła, bukiet warzyw- 60G+50G*1,2,3;   SURÓWKA Z KAPUSTY ŚWIEŻEJ Z MARCHEWKĄ ,  KUKURYDZĄ Z OLEJEM-80G, KOMPOT ŚLIWKOWY z- śliwki ,cukier -150ML,JABŁKO-120G

Energia:1081 kcal                   Białko:39,3g                       Tłuszcz:32,4g                  Węglowodany:172,6g

WODA PITNA DOSTĘPNA DLA DZIECI NA BIEŻĄCO.

*INDEKSY ALERGENÓW DOSTĘPNE NA STRONIE PRZEDSZKOLA: WWW.PM2KG.PL

INTENDENT ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO NIEWIELKIEJ MODYFIKACJI JADŁOSPISU.